15. heinäkuuta 2013

Praha/Bratislava/Wien


Tämän vuoden kesäreissumme suuntautui keskiseen Eurooppaan. Ystävämme asuvat Prahassa, joten päätarkoitus oli heidän tapaamisensa. Vietimme neljä päivää tässä kauniissa kaupungissa, jossa olimme viimeksi vuonna 2007 toisten ystäviemme häissä, mutta silloin ilman lapsia.Linnan alueella sijaitseva viehkeä kultakuja oli juuri niin ihana, kuin muistelimmekin.Ystäviemme asuinalueella kasvoi tämä silkkiäispuu eli mulperi, jonka marjoja uskaltauduin maistamaan. Muistan keränneeni niitä Turkissa asuessani, oikein makeita marjoja ovat. Ilmeisesti taimikaupoissa on nykyään myytävänä tällaisia mulperipuun taimia, sellainen oliskin tosi kiva omassa pihassa.Prahan osuuden jälkeen matkamme suuntautui vuokra-auolla Bratislavan kautta Wieniin. Emme ole varsinaisia maa-bongareita, mutta lapset ostavat aina lipun jokaisesta uudesta maasta ja tällä reissulla uusia lippuja heille kertyi 3 kpl. Meille aikuisillekin Slovakia oli maana uusi. Bratislava oli oikein kaunis, ehdimme käydä vanhassa kaupungissa lounaalla.Turistien houkuttelutarkoituksessa kaupunkiin on aseteltu ihmisiä esittäviä pronssipatsaita. Tämä kaivosta kurkistava ukkeli lienee tunnetuin. Aika veikeä se onkin ;)Eihän Bratislava ihan Prahan veroinen ole, mutta kuitenkin se oli sympaattinen ja omaleimainen paikka. Vanhan kaupungin lisäksi nähtävää olisi ollut linnassa.Wienissä ehdimme olla muutaman päivän. Hauska Hundertwasserhaus oli ehdoton käyntikohde.Kansalliskirjasto oli henkeäsalpaavan kaunis. Epäonneksemme myöhästyimme Prahassa Strahovin luostarin kirjaston sisäänpääsystä muutamalla minuutilla, mutta onneksi näimme sitten Wienissä tämän ihanuuden.Pyhän Tapanin juhlavassa tuomiokirkossa odotti varsinainen yllätys: Audio Guide suomeksi! Todella mielenkiintoinen kierros se olikin, vasemmalla näkyy erikoinen saarnastuoli. Katakombien luukasat ja sisälmyspurnukat saivat aikaan kylmiä väreitä...Ja toki oli pakko maistaa aitoa Sacher -kakkua! Se todella oli suussasulavaa.Paluumatkamme Prahaan halkoi tällaisia kauniita maisemia. Tuo ylläoleva voisi oikeastaan olla vaikka Toscanasta? Auringonkukkapeltoja oli paljon, aivan ihanan näköisiä :)

Oikein kiva reissu oli, vaikka tottahan viikon kaupunkilomailu on aika rankkaa. Kipeät ja väsyneet jalat iltaisin olivat kuitenkin kaiken nähdyn ja koetun arvoisia!6 kommenttia:

 1. Kiva tuollainen yhden Euroopan osan kierros! Hienoja maisemia ja kaupunkeja. Bratislavassa en olekaan käynyt. Praha on jäänyt mieleen todella kauniina paikkana, siis tuo vanha kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimatkat tuolla ovat niin uskomattoman lyhyet, että monen kaupungin kierrokset on mahdollisia. Melkein teki mieli ajaa Unkariinkin!

   Upeita olivat kaikki kohteet.

   Poista
 2. Mukava päästä kurkistamaan Prahaan. Itse en ole siellä käynyt, mutta teininä minulla oli sieltä kirjekaveri. Kauniita rakennuksia ja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki on todella kiva, kannattaa joskus piipahtaa jos tulee mahdollisuus.

   Poista
 3. Oijoi, upeita rakennuksia!

  Maailma olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa, ja sitten me Sulon kanssa emme koskaan raaski lähteä mihinkään reissuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, pelkästään Euroopassa on kosolti katsottavaa. Kyllä te vielä ehditte :)

   Poista