24. heinäkuuta 2013

Lähikuvassa lumme


Mökkijärvessämme kasvaa kauniita lumpeita. Lapset niitä välillä souturetkillään poimivat ja ovathan nuo kukat ihania.Maljakossa eivät harmi vaan kestä juuri yhtään, vaan sulkeutuvat ja lakastuvat. Niitä onkin parempi ihailla veneestä käsin. Tässä kuitenkin vähän tutkielmaa muutamasta yksilöstä ihan läheltä.Väreistä tulee vähän mieleen kananmuna...Lootusmaista näköä löytyy myös, kun oikeasta kulmasta tarkastelee.
Kastepisarat ovat tarrautuneet lehtien kylkeen, pienet timantit.Hei hei! :)

4 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia ja niin ihania lumpeen kukkia! Meillä pitäisi kerätä ja prässätä lumpeen kukka kasviota varten. Mitenhän onnistuu varsinkin, kun koululainen ei oikein ole innostunut koko jutusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, lumme voi olla aika hankala prässätä. Toivottavasti onnistutte :)

   Meillä taitaa olla kasvion keruu ensi kesänä edessä. Saa nähdä, miten innokas koululainen siitä on, mutta ainakin mä olen jo nyt intoa piukassa. Tosin meillä saattaa olla niin, että siitä kasviosta tehdään digiversio, ei pääse prässäämään :(

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Lumpeen kukka on hieno. Mökkirannassa aina ulpukat lehtineen kerättiin pienenä pois, mutta pari sinne eksynyttä lummetta säästettiin kauneutensa takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Juu lumpeiden seassa uiminen ei kyllä varmaan ole erityisen mukavaa. Ne varret on melko limaiset. Mutta kaunis tuo valkoinen on ja kukkiikin melko pitkään.

   Poista