2. joulukuuta 2012

Yllätysraitoja


Uudessa Kotoliving -lehdessä oli kiva idea yllätysraitasukista. Kaivoin heti esille kaikki seiskaveikan jämät ja muut suunnilleen saman paksuiset. Muutamaa sävyä piti lisäksi käydä hakemassa Menitasta, jotta sekoituksista tuli oikeanlaiset.Nelosen puikoilla nämä valmistui ihan hetkessä. Ohje on muuten hyvä, mutta aika kapea yläosa sukissa on. Menee mun pohkeeseen kyllä, mutta muutama lisäsilmukka olis tehnyt sukista vielä paremmat. Näissä kuvissa mallina 10-vuotias, jolle muuten oivallinen koko lukuunottamatta kärkiä ;)

Toiset samanlaiset sukat on työn alla, niihin tein lisäyksiä resorin jälkeen.. Tuo sukkaohjeen resori on muuten hauska kun siinä on neulottu joka kolmannella kerroksella oikeat silmukat ristiin. Ohjeessa oli, että ensimmäinen silmukka otetaan nipistyksiin peukalon ja etusormen väliin ja sitten neulotaan jälkimmäinen. Tämän jälkeen nipistetty silmukka palautetaan puikolle ja neulotaan sekin. Koin tämän nipistelyn melko hankalaksi ja neuloin lopulta niin että kummankin silmukan ollessa puikolla neuloin ensin jälkimmäisen ja sitten vasta etummaisen. Onnistui hyvin noin, lopputuloshan on ihan sama.Päättelyurakka näissä on toki valtava. Toivottavasti mun ´päätelmät´ kestää, sillä laitoin vaan yhden solmun paksun mykkyrän välttämiseksi ja sen jälkeen päättelin langat.

Yllätyskerästä oli erityisen kätevä neuloa koulutuksessa. Muutenhan tuon värimäärän mukana kuljettaminen olisikin mahdotonta ; )

4 kommenttia:

 1. On kyllä kivat nuo sukat :)

  VastaaPoista
 2. Ihan Peppi Pitkätossun sukat, upeat.

  VastaaPoista
 3. Nää on niin mun näköset sukat! Ihan mahtavat!!!

  VastaaPoista
 4. Ihanat karkkiraitasukat ! Kiva idea hyödyntää kaikki jämät, joita varmaan jää jäljelle lähes joka projektista.

  VastaaPoista