14. joulukuuta 2012

FrendileikkejäMainio idea tällaiseen leikkialustaan löytyi Kaunis pieni elämä -blogista. Eipä meillä kauaa nokka tuhissut kun Adan kanssa alustan maalailimme. Isäni leikkasi ystävällisesti vanhasta sängynpohjalevystä 95x95 -kokoisen palan, jonka ensin pohjamaalasin kahteen kertaan valkoisella lateksilla. Sitten hahmoteltiin teiden ja nurmikoiden rajat ja Ada jäljensi Friends -joulukalenterista sydänlammen kaavan.Näitä Legoja meillä on ollut kesäkuusta asti, mutta leikkiminen on ollut melko vähäistä. Nyt alustan kanssa on ihan toisin, kun lelut ovat hyvällä korkeudella ja selkeästi esillä. Joulupukilta on toivottu lisää osia sarjaan, mm. heppajuttuja ja niille onkin varattu yksi hiekkakenttäinen nurkka alustasta. Vesitasokin mahtuisi yhdessä nurkassa olevalle biitsille ; )Lammen rannalla voi olla vaikka piknikillä. Harry Potter lojuu sauvansa kanssa kylpyaltaassa, mikä ei ollut tyttären mielestä ollenkaan sopivaa. (Harry parka löytyi lattialta ja laitoin sen kylpyyn.)Kestää tuo läpyskä näköjään isommankin vierailijan. Hmmm...

16 kommenttia:

 1. Jättiläiskissa kaupungissa - apuaaa :D
  Legorakennelmat ovat monesti niin suuritöisiä, että tosi surku jos ne heti joutuu pois keräämään. Niinku lattialta monesti pitää... Nyt tuo pöytä suorastaan kutsuu leikkimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vähän hirvittää jos kissa astuu reunalle ja koko komeus kippaa :/

   Meillä Lego-rakennelmat täyttää tasot ja hyllyt... ja pölyttyy siellä. Paitsi nyt nuo tyttöversiot!

   Poista
 2. Ihan mahtava idea ja kaunis toteutus! Näpsäköitä tyttöjä olette molemmat! Legot ovat meillä saaneet uutta suosiota ja tuollainen alusta näyttää just täydelliseltä. Tämän idean kopsaan meillekin :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tyylillä voi tehdä Citynkin ja vaikka jatkaa tiepaloilla! Toisaalta tuollaisen littanan tason saattaa saada säilöönkin jonkun huonekalun taakse.

   Kopsaa ihmeessä idea, olisi kiva nähdä teidän toteutus :)

   Poista
 3. Kerrassaan ihana, tekee heti mieli ryhtyä leikkimään. Hieno idea ja kiva kun on yhdessä tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttelee tuo äitiäkin :) Kiva oli lisäksi yhdessä väkertää.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin on :) Onneksi bongasin tulta blogista. Siellä on kyllä kaikkea muutakin ihanaa.

   Poista
 5. Tuollainen leikkialusta on mukava, vallankin kun se on yhdessä tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri. Kun lapsi osallistuu, niin tulee taatusti oman näköinen.

   Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 6. Tosi hieno! Vai vesitaso biitsille :-D Hepat nyt ihan ymmärrän, niillä leikittiin silloinkin kun olin pieni. Harry Potterkin on vieras, niin en tiennyt, että hän ei kylve ;-) Noin hienoja legoja ei kyl ollut ainakaan meillä kun olin pieni, vaan niitä peruspaloja niin niiden kanssa saikin sitten käyttää tosissaan mielikuvitusta, jotta pystyi kuvittelemaan kulmikkaan möhkäleen hepaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kyllä nykylapset on monella tapaa onnekkaita kun on lego-hepat ja kaikki. Tosin onneksi myös peruspaloja, joista voi rakennella.

   Meillä oli lapsuudessa muovisia hevosia ja sitten sellaisia nukkapintaisia. Ne oli kivoja, vaikka omat lapset ei yhtään ymmärräkään niiden ainutlaatuisuutta.

   Poista
 7. Vau vau vau vau! Niin houkutteleva pikkukaupunki, että haluaisin itsellenikin tuollaisen!

  VastaaPoista
 8. Oi kun mainio idea ja houkuttelee varmasti leikkimään!!!!

  VastaaPoista
 9. Meille kanssa tällänen! Vielä kun keksisi legoille sellaisen paikan minne yksivuotias ei pääse käsiksi...

  VastaaPoista