7. lokakuuta 2012

Vihreä villatakki


 


Kas tässä uuden blogin ensimmäinen postaus :)

Taistelin eilen pitkään ja hartaasti Picasa-viidakossa ja ensin onnistuin pienentämään kuvia niin, että ne oli liian epätarkkoja. Eipä nämäkään nyt vielä kovin tarkkoja ole, mutta en suoraan sanottuna jaksa enää veivata näitä samaisia kuvia kolmanteen kertaan. Vesileimankin noihin sai, vaikka sen fonttia tai kokoa, saati paikkaa ei voinut muuttaa. Jatkossa kuvat tulee olemaan tarkempia, vaikka muutama seuraava postaus saattaa vielä olla tätä epätarkkaa laatua. Kun kuvat kuitenkin ladataan Picasa-verkkoalbumista, niin ei kai ne silloin syö blogin kuvatilaa...?
Villatakki isoveljestä valmistui jo viime kuussa, jolloin kuvatkin on otettu. Muuten olen takkiin ihan tyytyväinen, mutta nuo olkapäät on ihan maanvaiva. Tein ohjeen mukaan (niin kai?), mutta niistä tuli jotenkin kulmikkaat. Sain ne ommeltua pyöreämmiksi, mutta toki ne ylijäämät vielä pursottaa rumasti nurjalla puolella. Aaarghs!! On varmaan pakko vielä ottaa härkää sarvista ja tuunata ne näkymättömiksi, jotenkin.
 


Virkattu alaosa on takissa kivointa. Tein siihen vähän omia lisäyksiä sivusaumojen kohdille ekoilla kerroksilla, jotta saisin vähän muotoa lisää. Ihan suora kun en kuitenkaan tuosta lantion kohdalta ole, heh heh...

Tervetuloa kovasti tänne Auring*n ihanat kakkoseen! Tykitän nyt väliin jääneitä postauksia aika tiheään, ja sitten palataan normaaliin tahtiin. Jouluvalmistelutkin lähenee... (Joulukortit sekä tälle, että ensi vuodelle on jo lähes valmiit, mutta niistä lisää myöhemmin!)
 

14 kommenttia:

 1. Villatakista tuli kyllä tosi kiva, eivätkä noi olkapäät ainakaan näin kuvissa liian kulmikkailta näytä! Ihana tuo virkattu alaosa.

  Joulukortit!?! Argh, mä olin unohtanut koko kortit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus harmittaa olla perfektionisti ;)

   Vielähän tässä on ruhtinallisesti aikaa korteille, nou hätä!

   Poista
 2. Onnea uuteen blogiin. Kaunis ja lämpimän näköinen villatakki, monikäyttöinen.
  Vielä noista kuvista; minä pienennän kuvani niin, että pikselimäärä on sama kuin postauspalstan (main wrap) leveys, nettikäytössä resoluutioksi riittää 72-100 dpi. Kuvat voi silloin julkaista "alkuperäisessä koossa" ja näyttävät ihan tarkoilta, olettaen tietysti, että olen onnistunut ottamaan tarkan kuvan. Picasaweb on blogin kuvatila, eli kaikki siellä vie kuvatilaa. Minulla on blogissani nyt 419 postausta ja picasawebissä 1197 kuvaa, silti olen käyttänyt kuvatilastani vain 1,5%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)

   Ja tuhannet kiitokset myös kuvatiedoista! Koitan opetella tuon Picasan jotenkuten, ehkä joudun laittamaan kuitenkin vielä sähköpostia sulle ;)

   Poista
  2. Minulla alkoi haravoidessa raksuttaa nuo mainitsemani luvut ja tajusin, ettei ole mahdollista, että kuvani vievät noin vähän tilaa, onhan ne kuitenkin jonkin kokoisia. Kävin tutkimassa tuota Picasaa ja huomasin, että kuvat, jotka ovat alle 800 x 800 pikseliä ovat aina ilmaisia, niitä ei lasketa ollenkaan mukaan kuvatilaan. Melkein kaikki kuvani ovat alle tuon koon. Picasassa on myös mahdollisuus muokata kuvia ja pienentää ne säännönmukaisesti tuohon 800 x 800 kokoon. En ole erityisen hyvä missään tietokoneasioissa, mutta voit lähettää postia jos siltä tuntuu.

   Poista
  3. Hei ihan loistava tieto!! Kiitos!! Helpottavaa tietää, että pienetämällä kuvia voi välttä kuvatilan täyttymisen!

   Poista
 3. Ihan älyttömän kiva takki! Minäkin tykkään alaosasta tosi paljon, mutta miten ihmeessä jaksoit neuloa koko tasaisen yläosan! Sankarillinen suoritus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussu :)

   Yläosathan on ihan lyhyet ;) eli nopsaan ne meni! Isoilla puikoilla kuitenkin, pienillä olis kai mennyt hermo...

   Poista
 4. Onnea blogikakkoselle!

  Upea villatakki! On siinä ollut ahkeroimista. Mun silmään olkapäät näyttää kivalta yksityiskohdalta, jota itse en lähtisi muutamaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!!

   Yllättävän nopsaan meni tuon tekeminen kyllä, johtuen ehkä erilaisista työvaiheista. Olkapäihin koitan vaan tottua :)

   Poista
 5. Uusi blogi bongattu ja blogilistalle laitettu :-) Ihana takki, mahtava väri! Hernekeitto on superinhokkiruoka, mutta supersuosikkiväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos kiitos!

   Todella, väri on aikamoisen lähellä hernekeittoa! Ihan tykkään siitä ruuasta, tosin mielelläni syön keiton ilman lihaa.

   Poista
 6. Myös maiju löysi kivan uuden blogin. Espoosta muuttettu möksälle asumaan talveksi:) Tervetuloa kurkkimaan Syksy Männiköllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että löysit tänne, Maiju!

   Melkoinen elämänmuutos teillä ollut! Kiva blogi on sullakin :))

   Poista