26. lokakuuta 2012

Syysvihreetä


Nyt kun hento lumikerros on peittänyt maan täällä etelässäkin, on laitettava pari syysvihreää kuvaa. -Nimim. Vihreään hurahtanut.

Pieni söpö kuusi kasvoi pihallamme epämääräisessä kielokko-heinikossa ja se jouduttiin nostamaan ylös kasvimaalaatikoiden tieltä. Siinä se nökötti juuripaakkunsa kanssa kiltisti koko kesän laatikon vierellä eikä ollut moksiskaan. Mietin, että kun se kerran on tuollainen selviytyjä niin miksipä se ei selviäisi myös ruukussa. Jos vaikka tämän talven edes? Vähän lähempänä joulua siihen voisi kietoa jouluvalot, vaikka pienet lumitähdet. Toistaiseksi se on ihan söpöläinen pelkässä vihreässäkin. Juurella sillä on metsän sammalta ja tuo kiveltä näyttävä on kääpä.
Tänä syksynä mun ruukkuistutukset on vihreävalkoiset. Tuo täysvihreä tapaus on jonkin sortin calluna, mutta näyttää lähinnä joltain pikkuhavulta. Etualalla olevan kasvin nimeä en muista, mutta kivat vaaleanpunaiset tehosteet sillä on.
 


Lakaisin autokatoksen ja raahasin sinne penkin ja yhden ruukun. Automme ei kuitenkaan tuohon katokseen mahdu, mutta jotain kivaa siihen oli saatava. Vieressä on ilmalämpöpumpun pömpeli, joka on hirmu ruma. Toivon siis, että tuo penkki ja ruukku vie vähän huomiota pois siitä.

Ruukussa on kesäisiä muratteja ja pieni verenpisarakin. Viimeksimainittu taitaa kyllä olla jo kuukahtanut tuonne pakkaseen...


Vielä Hakuro-pajun herkkää syysvihreyttä :)

6 kommenttia:

 1. Liikuttava pieni kuusi, oikea selviytyjä. Vihreä alkaa kiinnostaa, jouluun kuuluu vihreys, sillä kai yritetään jatkaa kesää, joka on muisto vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisukas on tapaus tosiaan, toivottavasti viihtyy uudessa paikassa. Vihreässä on voimaa sekä kesällä että talvella.

   Poista
 2. Tosi herkkis kuusi, vähä vino ja rujo, mutta niin hellyttävä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaikessa vinoudessaan kuitenkin söpö :)

   Poista
 3. Yksi haaste odottaa sua minun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus! Hauska haaste onkin :))

   Poista