12. lokakuuta 2012

Kuplahatut


Neulomisjonossa on jo pitkään ollut Bubble Hat (Ravelry-linkki, taitaa vaatia kirjautumisen jotta ohje näkyy). Lankakaupassa ihastuin Dropsin Nepal -lankaan ja kun en osannut päättää väriä, ostin molempia. Tein ensin allaolevan mustan, ohjeen mukaan vitoskoon puikoilla (40cm pyöröpuikko) ja melko matalalla resorilla. Vihreän tein kutosen puikoilla ja pitemmällä resorilla ja tuo pipo tuntuu päässä paljon paremmalta kuin musta.Joutunen tekemään siis uusiksi tuon mustan (siis toisen kappaleen), mutta ei haittaa ollenkaan sillä tuo lanka vaan on niin ihanaa neuloa! Sopivan paksua, sopivan pehmeää. Koostumus siinä on 65% villaa ja 35% alpakkaa ja ainakaan pikaisen testisovittelun aikana kutitusta ei ilmennyt. Haluaisin tehdä pipoihin sopivat lapasetkin, mutta varmaankin ilman kuplia ;)


8 kommenttia:

 1. Kupla päässä :) Tuo vihreä aivan imi minut tänne katsomaan; mitä ihanaa... upea väri ja kiva malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo sävy imaisi minutkin :) Juuri sopivan lämmin sammalenvihreä, seassa hiukkasen keltaista. Nyt on monatakin kuplaa otsassa!

   Poista
 2. Aivan ihanat! Eikun lapasissa olis tosi kivat nuo kuplat vaikkapa varressa tai kämmenselässä, olisiko se vaikea toteuttaa? Itse kun en (muistaakseni) ole kuplia neulonut, en tiedä miten ne syntyvät.
  Mahtava väri tuo vihreä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä mietin just samaa, että saisko lapasiinkin kuplia. Periaatteessa joo, mutta ne pitäis sit tehdä kämmenpuolellekin ja en ole varma olisko ne mukavat... Jos tekee pelkälle kämmenselälle, se ei taida ihan kätevästi toimia, kun kuplakerros kuitenkin "kutistaa" tavallaan sen pari kerrosta. Hmmm... täytynee kuitenkin kokeilla! Samalla vihreällä tietysti :))

   Poista
  2. Entä jos teet kuplat kämmenselkään niin, että niillä kahdella puikolla on enemmän silmukoita kuin kämmenpuolen puikoilla?

   Pipot on tosi hyvän näköiset. Kuvittelisin, että pollukat näyttäisivät lapasissakin hienolta.

   Poista
  3. Luulisin, että kuplat kutistaa työtä pituussuunnassa, joten silloinn lisäsilmukat ei oikein ratkaise asiaa. Periaatteessa siis kämmenpuolella tulisi olla enemmän kerroksia, jotta puolet olisivat samanpituisia. Mutta toisaalta en nyt ole edes varma, kutistaako pallurat työtä merkittävästi. Taidan tehdä mallitilkut sekä palluroilla että ilman ja katsoa, miten käy pituuden samoilla kerrosmäärillä. Tieteelliseksi menee...

   Poista
 3. Nii onki :) Vähän kuin kuplamuovia, joka kans on tosi hauskaa!

  VastaaPoista