30. lokakuuta 2012

Ruusut & sateenkaaret


Neulomisvimma on tuottanut muutamat ruusurannekkeet ja pari sateenkaarijutskaa. Alunperin työkaverini tilasi tyttärelleen sormettomat hanskat autoiluköyttöön. Novitan lehdestä (Syksy 2009) löytyi ranteenlämmittimiin hyvä ohje ja kaapista löytyi kerä ruusuista Nallea. Tytär ihastui myös noihin alemman kuvan lämmittimiin, mutta niiden varsi ulottui hänellä kyynärpäihin asti. Niinpä tein loppukerästä hänelle vähän lyhyemmät versiot (yläkuva).
Samainen tytär ihastui kaupassa Sateenkaari-seiskaveikkaan ja halusi siitä neulottavan jotain. Ensin tuli lapaset ja vielä riitti pipoonkin. Mallit taas Novitan lehdestä, tällä kertaa syksyn 2010 malleista. Aika hauska tuo 5 nurin, 1 oikein neulepinta. Noita pipoja voisi tehdä lisääkin!4 kommenttia:

 1. Aivan ihania neulomuksia, tuli tännekin lämmin olo. Tuollaiset rannekkeet olisivat kätevät valokuvauksessakin. Minulla on nyt käytössä kynsikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti rakkenneet toimisivat kamerankin kanssa hyvin. Tai itse asiassa kuvauksessa kaikkein kätevimät olisi sormikkaat, joissa olisi vaan pienet aukot vaikkapa vaan etusormien päissä.

   Poista
 2. Se on totta, että nurin-neuleessa liukuväri näyttää kivemmalta kuin oikeilla silmukoilla, varmaan siksi, kun kerrokset lomittuvat toisiinsa.
  Ihanat rannekkeet, tuo onkin kiva, kun ei ole sormien alkuja! Itse teen sellaisia, mihin tulee sormillekin paikat ja vaikka se onkin nopeaa, tuntuu se joskus työläältä näpräämiseltä (kun teen niitä paljon myyjäisiin ym.) Voisikin vaihteeksi tehdä muutaman tuollaisen, kiva malli ja juuri tuosta langasta ihan herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla ilman sormien alkuja, joustinneuleella toimii ainakin hyvin. Tosin ranneke on vähän hassun mallinen silloin kun ei ole kädessä, joten en sitten tiedä näyttäisikö liian oudolta myyntipöydässä...

   Poista