13. lokakuuta 2020

Neuleita!





Pikkuisen on ehtinyt vierähtää aikaa siitä, kun tässä blogissa on puhuttu neuleista! Pahoitteluni, että koko vuoden on ollut pelkkää museota.

Neulonut olen tuttuun tapaan koko ajan. Kokosin neuleita kollaaseihin ja tästä tulee nyt melkein sellainen vuosiraportti, jonka yleensä olen tehnyt vasta tammikuun alussa. 

Viime vuosien huivihulluus on onneksi vähän laantunut, uusia on tähän mennessä valmistunut vain viisi. 

Ylhäällä Veera Välimäen malli Powder and Dust, jonka neuloin toistamiseen. Ensimmäisessä ei sattuneet värit kohdilleen, mutta tähän versioon olen tosi tyytyväinen.




Tämä on Waiting for Rain, jossa on hauskasti pitsiosioita lyhennetyin kerroksin toteutettuna aina oikean keskellä. Halusin tehdä tällaisen monenkirjavan, mutta tämä olisi kaunis yksivärisenäkin. Lanka on Malabrigon Sock värissä Diana. Vaikka kuinka yritin valita samansävyiset vyyhdit, on huivin ala- ja yläpuoli aika eriväriset. Tykkään enemmän yläpuolen väreistä ja huivia käytettäessä se jää tietysti enemmän piiloon, mikä vähän harmittaa. Tietysti olisi kannattanut raidoittaa koko matkalta, mutta eipä auta jossitella. Ihan käyttökelpoinen huivi tuli joka tapauksessa ja ehkä väännän jossain vaiheessa sen neutraalimman version vielä.



Kesällä tein puuvillalangalla Slip Knit Love -huivin. Tekniikka on tosi hauska ja mosaiikkipinta jännä. 




Tämän mallin neuloin jo toista kertaa. A Girl´s Best Friend ansaitsi tulla neulotuksi vielä uudelleen, on niin kiva malli. En tietoisesti päättänyt jättää tupsuja alareunasta pois, en vaan ole saanut aikaiseksi tehdä niitä! 




Tämä on Melanie Bergin Colorshift. Pääsi leikkimään jämälangoilla ja se on aina hauskaa!




Paitoja olen tehnyt tänä vuonna kolme. Keväällä valmistui Joji Locatellin mallilla Elton, jonka tein pitkähihaisena versiona. Kuva on vähän surkea, mutta neuletakki on kiva. Ihanan pehmeä ja keveä, raidat on vuorotellen fingering-paksuista lankaa ja mohairia. 

Yläkuvassa kesällä valmistunut Boho Style Mosaic Cardigan. Lankoina tässä on erilaisia suomenlampaan villoja suunnilleen samassa sävyissä. Keskiosassa raidoitin kahta erilaista lankaa ja se vähän erottuu, mutta ei ollenkaan pahasti. Malliin kuuluisi virkkaamalla tehdyt lenkkirivit helmaan ja hihoihin ja tässäkin olen vain saamattomuuttani jättänyt ne lisäämättä. Ehkä jonain päivänä? Niistä tulisi juuri se boho-vaikutelma! Tässäkin on mosaiikkineuletta, samalla tekniikalla kuin tuossa yhdessä huivissa. Paita on niin paksu, että menee melkein takkina.

Toukokuussa aloitin Veera Välimäen Golden Moon -paidan, joka valmistui nyt syksyllä. Tässä tönötän se päällä Hvitträskin puutarhassa ja paita näyttää olevan väärin päin! Höh, mikä moka. Keskellä menee selvästi kerroksen vaihtumiskohta, toisella puolella ei ole noin vinossa olevia kuvioita : )) Lankana tässä Létt Lopi, joka on ihanan ilmavaa mutta samalla vähän karheaa. Ihana malli tämä, yläosassa on paljon pallukoita (bobbles), jotka tehtiin virkkuukoukulla. Hartioiden kohdalla erottuu ehkä kuvasta vähän?




Alkuvuonna tein kivan pipon, Joji Locatellin mallin Boston Streets. Lankana on Malabrigoa, ja kävi niin hassusti, että keräni olivat kahta eri paksuutta. Muistin niiden olevan samaa ja aloitin sillä paksummalla. Eroa ei onneksi valmiissa pipossa niin huomaa, taitereuna on joka tapauksessa muutenkin niin muhkea. Tupsuksi ompelin karvapallon, mistä Elli-kissa ei yhtään tykännyt, se oli nimittäin hänen lelunsa. Valmis pipo löytyi useana aamuna milloin mistäkin, kun pallerolla oli koitettu leikkiä. Voi miten julmaa, kiinnittää lelu tuollaiseen paksuun pipoon! Tämän mallin haluaisin myös tehdä yksivärisenä, jotta reunan hieno kuvio erottuisi vieläkin paremmin.

Yhdet lapasetkin on tänä vuonna valmistunut, jipii! Sattumoisin törmäsin Facebookissa Taito Pohjanmaan  KAL-tapahtumaan, jossa tehtiin Niina Laitisen Kehäkukkalapaset. Käytin näihinkin suomenlampaan villoja. Malli on aivan ihana, mutta harmillisesti näistä tuli hiukkasen pienet. Seuraavaksi sitten hieman isommat puikot tai paksumpi lanka. 


 

6 kommenttia:

  1. En lakkaa ihmettelemästä sun neulomisahkeruutta ja erityisesti -taitoa. Ihan superkauniita kaikki jälleen. Erityisesti ekan kuvan Powder and Dust, jonka väreistä tuli mieleen lapsuuden ihana puolukkainen vispipuuro. Ja toinen mun suosikki on Colorshift, josta tulee mielleyhtymä Mäntysuovalla justiin pestyyn ihanan raikkaantuoksuiseen räsymattoon.

    Ehkä noista mun mielikuvista kumpikaan ei ollut neulojalla itsellään päällimmäisenä mielessä :D.

    Ihanaa syyslomaa vielä tätäkin kautta Inka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun sanot niin näyttääpä marjapuurolta ja räsymatolta hyvinkin! Oikein hyviä mielleyhtymiä : ) Syyslomaneuleissa marjapuuroteema jatkuu (kermavaahdon kera) ja lisäksi on puikoilla brandyä/kinuskia/nekkua. Herkullista!

      Hyvää syysloman aikaa sinullekin!

      Poista
    2. Loma puuttuu, mutta kiitos kuitenkin :).

      Laitathan sitten taas kuvia uusista karkkineuleista. Niitä on kiva ihailla, kun itse en ole (enää) neulojatyyppiä. Nuorena tyttönä tuli ommeltua ja neulottua kaikki vaatteet ja asusteet itse, mutta enää ei synny edes sukkia.

      Poista
    3. Juu laitan! Sukkapostaus on jossain vaiheessa tulossa, museojuttujen lomaan.

      Munkin loma on tällainen parin päivän pikkuinen, mutta koitan ottaa sen kunnon breikkinä ja on se täällä mökillä hyvin onnistunutkin.

      Poista
  2. Voi, että nämä sinun neuleesi ovat aina niin kauniita ja taidokkaita. Et kyllä mene ollenkaan yli aidan matalimmalta kohdalta, vaan haastat itsesi joka työssä. Waiting for Rain on mukavan lämpimän näköinen niin malliltaan kuin väreiltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Monet mallit ja langat on niin herkullisia, että se haastaminen tulee sitten vähän niinkuin kylkiäisenä. Joskus inspiraatio tulee vaikkapa Instagramista, kuten tuon Waiting for Rain:in kohdalla. Heti piti kiiruhtaa moniväristä lankaa hankkimaan, että sai huivin puikoille!

      Poista