18. lokakuuta 2020

Sukkia sukkia sukkia
Tänä vuonna on valmistunut ihan hirveen paljon sukkia. Kokosin niitä vähän väreittäin ja koitan muistella, mitä lankoja näissä käytin (ja vaklaan loput Ravelrystä).

Oranssinsävyisiä valmistui heti alkuvuonna muutamat Sukka-Finlandian malleilla. Ylärivin ensimmäinen on Ihana valo, siinä lankana mainio kotimaassa värjätty Lanitium ex Machinan Soft Merino Sock värissä Dijon. Tässä mallissa sai harjoitella intarsiaa ja ihka ekaa kertaa sellaista neuloinkin. Oli siinä huomioitava omat juttunsa, mutta varsinkin noin pienessä mittakaavassa oli ihan helposti opittavissa. Malli on todella kaunis : )

Keskellä ylhäällä Lumme, joka löytyy kirjasta 52 weeks of socks. Lanka on The Uncommon Threadin Twist Sock värissä "fe2o2" Hirmu kiva malli, kantapääkin on hauskasti ainaoikeaa. Varpaiden lummekuvio on yksinkertaisen kaunis, mutta onnistuin toisessa sukassa jotain tunaroimaan, kun neuloin sukkia kesälomareissulla autossa. Toinen sukka onnistui sitten mallikkaammin.

Oikealla ylhäällä Latte Lace Socks, jossa viehätti kaiken muun lisäksi nuo kapeat pitsiraidat myös kantapään sivuilla. Nämä on neulottu Laintium ex Machinan sukkalangalla (Basic Sock), väri on Ironwood.


Alhaalla vasemmalla taas yksi sukka-Finlandian malli, Niina Laitisen Ingrid. Näihin tarvittiin vähän paksumpi lanka, joten käytin Sandnes Garnin KlompeLompe Spotia.

Keskellä alhaalla lomareissulla Brasiliassa neulottu Stone Harbor Rintalan tilan ohuesta sukkalangasta. Se on toki vähän paksumpaa kuin perus-fingering, mutta hiukan isommat sukat ei tietenkään yhtään haittaa. 

Oikealla alhaalla on suosikkimallini tämän vuoden sukka-Finlandiassa: Valse triste. Mallin on luvattu tulevan Ravelryyn heinä-elokuussa, mutta vielä se ei siellä ollut. Toivottavasti pian : ) Käytin sukkiin Handun minimerino-keriä, joiden väri oli kyllä lähellä toisiaan, mutta ei kuitenkaan ihan. Helmien käyttö kukkien yläpuolella oli kiva idea, ne sopivat siihen hyvin.Laura -sukat oli myös Finlandian malli, Sari Nordlundin kaunis malli. Lankana turkulaista Ullrike by Anki Merino Sockia.  Kattia kanssa niinikään Finlandiasta, Lumi Karmitsan kivat kissasukat jälkikäteen kirjailluilla yksityiskohdilla. Näihin tarvittiin paksumpaa lankaa, käytin taas ihanan pehmeää Sandnes Garnin KlompeLompe Spotiä.

Sydänsukat tein tilauksesta ja juuri näillä väreillä sukkia toivottiin. Yleensä vähän ahdistun tilauksista, mutta joskus ne on kiva toteuttaa. painiskelin motivaatio-ongelmian kanssa, mutta sitten keksin neuloa sukat Valse Tristen ohjeella ja loihtia varteen kukkien sijaan sydämet intarsiatekniikalla. Sydämistä tuli vähän vänkyrät, mutta kai ne juuri ja juuri sydämiksi tunnistaa! 

Sukka-Finlandian jäähdyttelymalli oli TiiQ:n Tuprava, joihin käytin jämälankoja muista tämän postauksen sukista. 

Viimeinen villahousu harmaiden sarjassa on Bláth, neulottu Vicki Brown Design Standard Sock -langasta. Nämä siskoni valitsi kesäiseksi synttärilahjakseen : )

Ruskea kolahtaa aina! Ylhäällä 52 weeks -kirjasta Snippet, jossa lankana harmillisesti tuotantonsa jo lopettaneen Puffalan Sukka-puffa säihky värissä Happy togehter.

Vieressä Woodland Walk Socks Vuonue Wilhelmi -langasta (väri hiekka). Tämä lanka oli viime syksyn Tampereen messujen hitti, sukkalanka jossa vahvikkeena muovitonta tenceliä. Sukat neuloin Brasilian reissulla.

Kaksiväriset Joji Locatellin Dreaming of Paris -sukat menevät kaikkien aikoijen top vitoseen kauniin mallinsa takia! Lankana näissä SweetGeorgia Yarns Tough Love Sock väreissä Auburn ja Birch.

Lankesin kesällä tilaamaan Adlibriksesta edullista sukkalankaa ja erityisesti tämä väri oli mielessä, kun kauppaan kirjauduin. Paksumpaa lankaa tarvittiin niinikään Jojin malliin, joka löytyy 52 weeks -kirjasta. Riverbed ja lanka oli Create with Adlibris Socki Stonewash "Tiger eye". Nämä sukat ovat vähän lyhytvartisemmat, joten 100g kerä riitti hyvin.
Ikisuosikkimalli Squircle jälleen, nyt hempeissä jämien väreissä. Vieressä Sari Nordlundin suunittelemat Poet Socks. Ihan mielettömän ihana malli, nämä on pakko neuloa vielä uudelleen! Kesällä pääsin käymään Päntäneellä Tapion kaupassa ja sieltä löytyi vielä Punta Yarns Merisock Space Dyed -lankaa. Heidän tehtaansa Uruguayssa paloi jo monta vuotta sitten ja langan valmistus loppui siihen. Kivaa lankaa, mutta harmi vaan, siinä on vain 5% vahviketta. En kehtaa antaa sukkia lahjaksi, jos niihin tuleekin heti reikä. Mutta eipä kyllä haittaa yhtään pitää niitä itsellä : )

TiiQ:n Helsinkiä pakoon Lanitium ec Machina Basic Sock "Iota Draconis", meni lahjaksi miespuoliselle henkilölle. 

Päivä Provencessa oli sukka-Finlandian vika etappi, jossa käytettiin roosimistekniikkaa. Kaunis malli ja oli kiva opetella uutta, mutta harmi vaan sukat ovat kirjoneuleen takia niin kireät, ettei ne mene kenenkään jalkaan. Vihreä lanka on punasipulin kuorella värjätty Fabel.
Onnittelut, että olet jaksanut kahlata tänne asti! Enää neljät sukat!

Devon:it neuloin niinikään Brasiliassa, Zitron Volkenspiel -langasta.

52 weeks -kirjasta simppeli malli Candle Flame åirteä vihreä lanka on Limmo Design handfärgat sockgarn.

Arya  -sukat Create with Ablibris Socki fine värissä Green parakeet. Ja pahnan pohjimmaisena vielä yhdet Squirclet!

Sukkia on niin kiva neuloa! Hirmu monta mallia on suunnitelmissa, tänä vuonnakin ehdin varmaan neuloa vielä vielä ainakin muutamat : )

 

4 kommenttia:

 1. Voi mahdoton, miten upeita sukkia sinä teet! Tällaisen postauksen jälkeen omatekemät näyttävät lähinnä aivottomilta viritelmiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläpäs nyt, sinun sukkasi ovat hienoja! Neulominen on itsessään niin terapeuttista ja värien valinnoissa pääsee aina luovuus valloilleen, sama lopputulos siis tekijällä: hyvä mieli valmistuneista sukista!

   Poista
 2. Aivan ihania sukkia! Paljon olet tehnyt upeita sukkia!

  VastaaPoista