6. lokakuuta 2020

Suomen valokuvataiteen museo (haaste #36)Taidehallin jälkeen suuntasimme vielä Kaapelitehtaalle Suomen valokuvataiteen museoon. Ja hyvä että menimme, siellä näimme niin mielenkiintoisen näyttelyn, että se menee kyllä vuoden top-kolmoseen.

Kyseessä on Jari Silomäen "Tunteiden maantiede".
 
Näitä kuvia oli tosi kiva katsella ja lukea tekstejä. Hauskinta oli se, että ne olivat toisistaan irrallisia, pieniä tarinoita. Tämä kuva oli otettu keväällä. Samaan aikaan Kiinassa leviää uusi virus...


Sitten oli tarinoita ihmisistä eri puolilta maailmaa. Osa oli ryysyistä rikkauksiin -tyyppisiä, monessa oli vähän arkisiltakin vaikuttavia tapahtumia. Maata, jossa kuvat oli otettu, ei näkyvästi mainittu. Joissakin tieto tuli tekstin seassa, osassa vain ihmisten ulkonäkö viittasi tiettyyn maantieteelliseen alueeseen. Kielestä pystyi päättelemään jotain.Tämä kuva ja sen tarina ovat erityisen hellyttäviä. Nuorimman kissan synttärit : )) Löysin kuvasta kahdeksan kissaa, näetkö ne kaikki vai onko niitä jopa vielä enemmän? Pilkottaako vasemmassa alareunassa musta korva...?

Tämän kuvan myötä on pakko tunnustaa, että mielelläni olisin itsekin kissa. Saisi loikoilla kaiket päivät ja muutenkin tehdä (lähes) aina juuri sitä, mitä itse kulloinkin haluaa. Ja palvelu pelaisi, ainakin jos sattuisi asumaan hyvässä ja välittävässä kodissa. Tuollainen synttärikakku olisi myös aikasta kiva!

Haaste #36: Etsi museosta eläin, joka käytökseltään eniten muistuttaa omaa luonnettasi.
Jossain Aasiassa ehkä? Hieno kuva <3

Tämän kielen tunnistin helposti ja jopa kirjainten tekemisen tyylin. Tässäkin muutamat sanat kertovat niin paljon. Yläpuolella oli maisema Istanbulista.

Kerrassaan hieno näyttely. Tämä kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, jos vaan suinkin on mahdollisuus!

Syy, miksi oikeastaan halusin valokuvataiteen museoon, oli AdeY:n näyttely. Lehdissä on viime aikoina kirjoitettu tästä paljon, miten Instagram sensuroi taiteilijan kuvia, koska niissä on alastomuutta. Kyse ei kuitenkaan ole mistään epäilyttävästä, vaan taiteesta.

Päädyimme ensin isompaan näyttelyyn, sillä tämä oli pienessä huoneessa vähän piilossa nurkan takana. Tilan nimi oli Projektitila.Hauskoja töitä nämäkin. Malleina on tanssijoita ja joissakin tapauksissa heidän omat elämänkokemuksensa ovat vaikuttaneet syntyneisiin kuviin.
Sensuroituja kuvia.


Tämäkin pieni näyttely on erittäin näkemisen arvoinen! 

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia ja katsomisen arvoisia näyttelyjä kumpikin. Tuosta AdeY:n näyttelystä on tosiaan uutisoitu useammassakin mediassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat todella mielenkiintoisia! Suosittelen tutustumaan, jos siellä päin liikut : )

   Poista
 2. Onpa kiinnostavat näyttelyt, molemmat! Ekan näyttelyn kissakuvaa minäkin katsoin pitkään ja koko ajan huomasin jonkun uuden kissan, miten ihana kuva ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun rajaus tuossa kissakuvassa on huono, katsoin kokonaista kuvaa museokortin sivulla ja kissoja on kuvassa 10 kpl (ainakin!) On heillä kissanpäivät : ))

   Poista