27. joulukuuta 2013

Joulun sekalaisetRemontti etenee pienin askelin, ja oikeastaan aika pieniä juttuja onkin enää jäljellä. Etuoven tuulikaapin lattia valmistui juuri jouluksi, kiitos ahkeran 74-vuotiaan isäni! Meidän tehtäväksi jäi vain hakea sopivat laatat Kaakelikeskukselta. Nyt kun tarkemmin katson kuvaa, niin taisin ottaa kuvan ennen saumaamista ja kaakelin pinnalla olevat liimanöttösetkin sieltä paistaa. Sauma on keskiharmaa, saman sävyinen kuin laatassa oleva keskiharmaa. Hauskasti saumalaastin värin nimi oli Manhattan, jonne suuntaamme talvilomalla ;)Tässä vielä sama alue vähän kauempaa. Kevään aikana olisi tarkoitus kaakeloida myös takaoven tuulikaapin ja pukuhuoneen lattiat. Innostuttiin vähän ja meinattiin aloittaa sekin remppa nyt jouluksi, mutta tultiin onneksi järkiimme ja keskityttiin jouluvalmisteluihin.

Viime viikonloppuna piipahdimme ystäväperheen kanssa mukavalla reissulla Tallinnassa. Oltiin yksi yö hotellissa ja heti aamutuimaan suuntasimme pääkohteeseemme Merimuseon Titanic -näyttelyyn. Se oli todella kiva, oli mielenkiintoista tutkia laivasta nostettuja esineitä ja lukea tarinoita niistä. Myös kuuluisa portaikko, kaksi hyttiä ja pätkä hyttikäytävää oli näyttelyyn rakennettu. Lopuksi oli mahdollisuus pukeutua Titanic -henkisiin vaatteisiin ja kuvauttaa itsensä esimerkiksi laivan kannella. Lapsethan innostui tästä ja kuvasta tuli oikein hauska:
Ehdimme mueson jälkeen hyvin kiertelemään vielä Raatihuoneen torin joulumarkkinoita ja muita liikkeitä. Lounaan söimme afrikkalaisessa ravintolassa. Torilla oli myös poroja! Aitaus oli rakennettu kivasti niin, että niillä oli oma rauha, vaikka ihmiset kovasti niitä pällistelikin. Porojen suojana oli puita ja reuna-aita oli  niin tiheä, että se suojasi eläimiä kivasti. Väleistä näki silti hyvin tyytyväiset pikku porot :)

Yhdestä torikojusta ostin bambeja kuuseen, kokonaista euron kappale. Nuo on juuri sellaisia pehmeästi päällystettyjä muovieläimiä, joita lapsuudessakin oli leikeissämme.Tähän väliin pakollinen kuusikuva. Pitkästä aikaa meillä on latvakuusi! Mysrky oli kaatanut mökillä joitakin puita ja yhden kuusen latva oli sopiva joulupuuksi. Hauskaa vaihtelua tuollainen harvahko härpäke niihin Disney-mallisiin joita yleensä myynnissä on ja jollainen meilläkin useana vuonna on ollut.Joulupaketeista kääriytyi muutama neulojan unelmalahja: Lankaa! Nuo oranssit Handut olin tosin ihan itse Naisten joulumessuilta ostanut, mutta vironvilla oli täydellinen yllätys anopilta!
Ja jottei joulunalusaika olisi hurahtanut ilman neulomista, päätin perjantaina neuloa miehen serkuille ja heidän miehilleen pipot. Päädyin nopeaan Globular -malliini, ohjeesta poiketen tein yhdeksän mallikerrosta, jotta pipo yltää korvillekin. Näitä neulottiin joka välissä kotona ja Tallinnassa, Merimuseossakin muutama rivi ja laivamatkoilla toki enemmän.Joulupäivän pihakierroksella totesin rucolan ja salaatin olevan poimintakelpoista ja jouluruusukin näyttää kukoistavan! Tämä yksilö on ehkä viitisen vuotta vanha, alunperin sisäjoulukukaksi saatu Vaaleajouluruusu, joka näyttää ihan villiintyneen tuon kukintansa kanssa.

Kiva jos jaksoit lukea tänne asti! Rattoisia välipäiviä!!

10 kommenttia:

 1. Paljon mukavaa tekemistä on teidän ohjelmaan mahtunut! Ihanat laatat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut melko touhukasta, tosin itse joulunpyhät vietetty melkeinpä kotosalla vaan. Mukavan rentouttavaa!

   Poista
 2. Eteisen laattalattia on hieno. Kuvion ansiosta ei ihan jokainen hiekansiru heti haittaa silmää. Eikös ollutkin ihan mukava Titanic-näyttely, kävin siellä aiemmin Pojan kanssa. Hauskan näköisiä pipoja. Oletko itse suunnitellut mallin vai oletko ottanut sen jostain lehdestä? Tuosta pipomallista ja -ohjeesta olisi kiva lukea ihan oma postauksensa. Ja jouluruusu sitten, sehän on totisesti villiintynyt pukkaamaan nupun toisensa perään. Mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lattia on kyllä aika vaalea, huomaamme sen varsinkin nyt kuraisella kelillä... Mutta totta, kuvion ansiosta en heti pistä silmään ihan kaikki lika!

   Titanic-näyttely oli todella kiva! Kiitos vielä kattavasta postauksestasi aiheesta, luin sen tarkkaan : )

   Pipomalli on itse suunnittelemani, siitä on postaus tuolla alempana. Harmi, etten tajunnut linkittää. Taidanpa muokata tekstiä siis vielä vähän.

   Poista
 3. Oijoi, mikä tuulikaappi :D Varmasti tulee tosi hyvä fiilis kotiin tullessa noista laatoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tulee totisesti :) Nyt kun vielä valo kunnolla lisääntyisi, tai siis kun vielä malttaisi odottaa, että valo lisääntyy...

   Poista
 4. Ihana jouluruusu pihallasi! TÄytyypä huomenna tarkistaa, onko minullakin innostunut kukkimaan, sillä tänään huomasin jo orvokin kukassa. Yllätyksellistä loppuvuotta ja uutta alkavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, orvokki!! Ne on myöskin aika sinnittelijöitä viileässä.

   Kiitos, hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Ihana jouluruusu, siinäpä on kukkaa puskemassa. Kaunis lattia tuulikaapissa, erittäin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : )

   Aikamoinen nuppumäärä tosiaan. Saa nähdä, minkä näköinen tuo rypäs on sitten keväällä!

   Poista