20. joulukuuta 2013

10 kuvaa kesään- joulukuu
Ja näin jouluinen maisema meillä on! Taitaa olla aikalailla samanlainen tilanne suuressa osassa maata. Otin sunnuntaina toiveikkaana lumikuviakin, mutta koska ne lumet on enää muisto vain, on kuviakaan turha julkaista. Tyttären tekemästä lumiukosta on jäljellä vaan porkkana ja noin puoli desiä lunta. Eipä ole kauniin näköinen piha, ei.Tämän kuvan nappasin tänään päivällä. Ihan kuin olisi eri paria koristeet ja sää!

Tildahemmot on nostettu kesäteloilta esille ja oikeastaan ne on tuossa senkin päällä ihan hauskat. Lumiukon olen tainnut joskus aiemminkin kuvata, olen tehnyt sen päiväkodissa 70-luvun lopulla wc-paperirullan ympärille.

Nyt alkaa jouluvalmistelut! Terveisiä vaan lahjapakkaamosta ; )


14 kommenttia:

 1. Minusta tuo puutarhakuva on tosi kaunis! Ihanan vihreä <3
  Ooh miten hienon lumiukon olet tehnyt tarhassa. Lahjakkuus näkyi siis jo silloin. Äidilläni on tallessa minun tekemiä vessapaperirullatonttuja ja ne ovat aivan hirveitä. Uhhuh. Tai sitten vihasin joulua jo silloin ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vihreä on ihana! Mutta kun tuolla penkeissä on kaikesta pelkät rangat, se ei ole nättiä... Jouluruusut sijoittuu juuri kuvan ulkopuolelle ; )

   Hih, todellista lahjakkuutta tuon lumiukon kanssa. Tarhatädit varmasti auttaneet aika paljon. Toisella kerralla teimme lumiukkoa paperille liimaamalla pumpulipaloja. Koin sen turhauttavaksi kun liimaiset pumpulit vaan tarttui sormiin ja käytin antaumuksella liimaa. Kaverit haukkuikin mun lumiukkoa sitten liimaukoksi, jäi vähän traumat siitä :/

   Voi hyvin olla, että lasten askartelussa heijastuu suhde jouluun?

   Poista
 2. Voi noita ihania koristeita <3. Ihan parhaita.

  Samat on maisemat täälläkin. Melkein vois jouluks ruohonleikkurin kaivaa esiin, jos käy aika pitkäks :)

  Ja varmaan sitten tulee joku kauhee takatalvi ja koko ens kesä kärvistellään lumen alla..

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jouluinen ruohon leikkuu oliskin hupaisaa! Perennapenkkejä voisi ainakin oikein hyvin siistiä, jos jaksaisi ;) Lakaisin tänään pihan (melkein kokonaan, en jaksanut ihan loppuun asti) ja kovin syksyiseltä tuntui.

   Enpä toivoisi mitään supertalvea enkä liikaa takatalvia, viime kevät oli jo jotain aivan kamalaa.

   Oikein hyvää joulua teillekin!

   Poista
 3. Hollantilainen joulumaisema. Meinasin kirjoittaa, että vain jouluruusu puuttuu, mutta sellainenkin siis taitaa löytyä:) Meillä kukki ekana vuona ihan oikea ruusu pihalla joulun aikaan. Nyt pelkästään talvi- jasmiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kovin keski-eurooppalaiselta näyttää! Jouluruusuja on monia, niitä ei kai voi edes olla liikaa, niin ihana kasvi se on : ) Oi, talvi-jasmiini kuulostaa ihan huipulta! Onko tuoksuakin?

   Poista
 4. No onkos tullut kesä nyt talven keskelle? Sopii kysyä. Maisema voisi olla vaikka syyskuun lopusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä onkin sujuva siirtyä kevään ja kesän odotukseen heti joulun jälkeen. Tosin taitaa se lumivaihe olla ihan pakollinen siinä välissä, vaikka kuinka toivoisi jo kesää.

   Poista
 5. Alimmassa kuvassa näyttää tosiaan siltä, että joulukoristeet ovat unohtuneet esille liian pitkäksi aikaa :)
  Hauskoja kololapasia sinulla tuolla aiemmissa postauksissa, valokuvauskin onnistuisi varmaan tuollaisilla lämpimin käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea, lapaset on varmaan hyvät myös kameran käsittelyyn!

   Poista
 6. Oijoi, kovin on kesäinen meininki. Meillä on vielä toistaiseksi valkoista, mutta pahoin pelkään, ettei pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen joulu olisi kyllä kiva, mutta ei se nyt tänä vuonna toteudu. Toivottavasti teillä säilyy edes vähän lunta jouluksi!

   Poista
 7. Kerrankin pimeydestä on hyötyä, sillä sen laskeuduttua voi kuvitella ulos vaikka kuinka paljon lunta. Eikä sitä tarvitse käydä kolaamassa mihinkään. Toivotaan sentään, ettei ihan kovasti sataisi vettä aattona. Lorina ikkunoiden takana ei taida olla kovin jouluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, eipä tuota vihreää nurmea ehdi niin kauan edes katsella kun jo pimenee! Voi että, toivotaan ettei jouluna nyt ihan hirveesti lorisisi!

   Poista