28. toukokuuta 2015

Parit huivelot

Vielä pari huivia ehti valmistua, ennenkuin alkaa kesän hiljaiselo neulerintamalla. 

Ruskeanpunertava lanka on Squoosh Fiberarts BFL Sock värissä Red Maple. Valitsin malliksi Ravelrystä löytyvän 3S -huivin, mutta neulottuani sitä muutaman sentin, totesin että aina oikein -neule ei mitenkään istu tuolle langalle. Jälki oli ihan sekavaa ja mömmömäistä eikä sävyistä saanut mitään selvää. Aloitin uudelleen sileällä neuleella ja heti tuli parempi. Reikäneulekerroksia tehtiin satunnaisesti pitkin matkaa ja se ainakin piti mielenkiintoa yllä koko neulomisen ajan.


Tästä tuli kiva huivi, joka sopii erityisesti sitten syksyyn sävyjensä puolesta!Yksi herkkulanka, Evermore Studios Swanky Sock värissä Sandy Beach odotti hetken sopivaa mallia. Päädyin vanhaan tuttuun Nurmilintuun, mutta en taaskaan tahtonut tehdä aina oikeaa. Sileällä siis mentiin, eikä käpertyvä reuna haittaa lopputuloksessa ollenkaan. Pitsi erottuu kauniisti ja lanka nyt on mitä ihaninta.Oikea väri tulee esille tässä kuvassa paremmin, se on sellainen lämmin hiekanruskea.

Molemmissa huiveissa käytin pitkää pyöröpuikkoa koossa 4,5mm. Huivit ei ehkä näin kesällä pääse hirveän kovaan käyttöön, mutta syksyllä on sitten mukava kaivaa "uusia" huiveja piristämään asuja.

Kesä tulee (tai oikeastaan on jo täällä), joten pitänee kaivaa taas afrikkalaiskukkavirkkaustyö esiin : )
8 kommenttia:

 1. Sulla on teemakäsitöitä vuodenaikojen mukaan, kesällä Afrikkaa :-)
  Ihanat nämäkin! Sileä neule näyttää todella kauniilta kummassakin mallissa. Jännää tuo, miten se muuttaa ulkonäköä. Munkin oli pakko purkaa yksistä lapasista palmikon molemmin puolin olevat nurjat silmukat ja vaihtaa oikeiksi, kun ne vaan joka kerroksella pisti silmään. Ikävää vain, että silmukoiden vaihtoa nyhertäessäni telkusta tuli Hercule Poirot, siitä jäi pitkä pätkä näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan Poirot, nysvääminen on välillä aika kahlitsevaa. Harvoin sitä kuitenkaan katuu, enemmän toisin päin, että jos ei korjaa. Juuri kaivoin afrikkalaiset esiin, nyt on kesä : ))

   Poista
 2. Niin kauniita molemmat:) Oi, afrikkalaiskukkia, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olis kiva saada afrikkalaisiin varatut langat kulutettua tänä kesänä, mutta tosi hitaasi ne vajuu. Eipä auta muu kuin heilutella vaan ahkerasti koukkua!

   Poista
 3. Kauniita ovat molemmat - vaikka toivonkin, ettei huiveille ole tarvetta ennen syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, eipä olisi tarvetta! Näissä ihme tuulissa tekis kyllä mieli kietoutua huiviin. Helteitä, tai edes lämpimiä ilmoja odotellessa...

   Poista
 4. Todella kauniita molemmat! Huivit ovat ihania asusteita.

  Mukavaa kesän alkua Inka!

  VastaaPoista