15. kesäkuuta 2015

Kesän alkua


Niin ne koulut loppuivat jo pari viikkoa sitten ja aika sen jälkeen on mennyt varsinaista pikavauhtia. Heti kesäloman ekana päivänä kävimme työporukan kanssa Tallinnassa vesoilemassa/tyhyilemässä. Kukkakojusta ostin muutaman leikkopionin, kun olivat niin söpöjä ja edullisia. Ensimmäinen ehätti jo aukeamaan, pari muuta tulivat vähän perässäpäin.Koulun kevätjuhlat ovat aina jotenkin tunteikkaita ja nyt se oli sitä erityisesti, kun oli nuorimmaisemme alakoulun vika kevätjuhla. Kun hän vielä sai Hymytyttö -patsaan niin piti ihan kyyneleitä pyyhkiä. Voi herkkys ja ihanuus! Myös paikallisten Marttojen kädentaitostipendi ilahdutti tätä äitiä kovasti. Myös poikamme sai tämän stipendin kaksi vuotta sitten. Omenat ovat siis pudonneet hyvin lähelle puuta : )Työpaikalle tein tapani mukaisesti stipendikortit. Melko samanlaisia nämä kummatkin mallit, mutta laitoin kuitenkin pojille yläpuolella olevat, koska se ei ehkä ole niin kukkainen, vaikka krumeluurinen onkin.


Tytöt sai sitten kukkakortit.


Viikonloppuna juhlimme hymytyttömme 13-vuotissynttäreitä. Hän itse ideoi ja valmisti kakun alusta alkaen. Pohjaan tuli voita, joten vaikka kakku oli tietysti hurjan hyvää, oli se myös melkoisen tuntia! Välissä oli lemon curdia ja valkosuklaa-kermavaahtoa. Orvokit kävimme poimimassa talon takaa kalliolta, jossa ne taatusti ovat täysin luomua ja pakokaasuttomia, Söin pari, hyviä olivat ; )

Vielä muutama työntäyteinen työpäivä edessä, sitten koittaa loma!

8 kommenttia:

 1. Lasten menestyksestä jaksaa iloita. Onnea myös sinulle, kasvattaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Lapsena en koskaan saanut mitään stipendejä tai patsaita, siksi tuntuukin todella kivalta ja kiitolliselta, kun omat lapset ovat saaneet.

   Poista
 2. Onnea hymytytöstä ja stipendistä! Ihana kakku, siinä ne käden taidot ovat ihailtavana. Iloista lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kerron tytölle : ) Jospa tässä jaksaisi vähän enemmän blogatakin. Pihalla kukkii kaikkea kivaa, jota paljon kuvaan, mutta kuvat ei vaan päädy käsiteltäviksi asti.

   Poista
 3. Onnea kovasti niin lapsille kuin äidillekin:) Nuo ovat aina niin sydäntä lämmittäviä hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Alakoulusta jää mukavat muistot, vaikka yläkoulun systeemit lapsia enemmän viehättävätkin.

   Poista
 4. Hymypatsaita jaetaan vieläkin! En ole tiennyt. Ihana asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! Jalustassa komeilee vuosi 1955 : )

   Poista