1. joulukuuta 2014

Hertat, (Kertut, Maijat) ja muut





Sukka- ja lapaskaruselli on pyörinyt täällä siihen malliin, että tilaus- ja joululahjaneulomukset alkaa olla tehtynä. Vielä olisi tartuttava ompelukoneeseen ja hurautettava muutama pikkulahja. Onhan tässä vielä kolmisen viikkoa hyvää aikaa! Ruskearaidalliset koon 42 sukat tulevat kampaajani pojalle.

Lanka: 7 veljestä ja Lauri
Puikot: 3,5 mm
Malli: Perus, ranskalainen kantapää ja sädekavennus. Silmukoita 56.



Miia-Rebekan blogissa törmäsin kivan näköisiin Hertta -lapasiin, joihin käy langaksi Novitan Isoveli. Nyt oli siis hyvä aika kaivaa kaapin perältä kyseisen langan jämät ja loihtia niistä lapaset. Nämä vaaleanpunaiset neuloontuivat kätevästi kehittämispäivän luento-osuuksien aikoina.

Lanka: Novitan Isoveli
Malli: Hertta (ilmaisohje Ravelryssä)
Puikot: 4,5 mm




Ohjeen 40 silmukkaa tuottivat napakalla käsialallani melkoisen puikulat lapaset. Ihan hyvin ne istuu käteen, mutta jotenkin ulkonäöllisesti tykkään enemmän vähän leveämmistä lapasista. Niinpä lisäsin seuraaviin silmukoita niin, että yhteensä ympäryksessä oli 44 s. Tuli paremmat : )





Raitasukkia ovat toivoneet monetkin. Tässä yhdet siroon jalkaan sopivat. Näihin on upotettu taas jos jonkinlaista seiskaveikkaa: On Nostalgiaa, Polkkaa, Tweediä ja koolattua. Varressa on lisäksi muutama raita Lauri -sukkalankaa, joka ei kuitenkaan jalkaterässä kunnolla kestäisi.

Malli: Perussukka
Lanka: Erilaiset seiskaveikat
Puikot: 3,5 mm



Äidilleni tein  hänen toiveestaan myös värikkäät raitasukat. Piti olla löysät ja pehmeät, joten tein isommilla silmukkamäärillä ja paksummilla puikoilla. Jätin näistä erikoislangat pois ja käytin vaan rauhallisia yksivärisiä. Erona edellisiin lisäksi viiden kerroksen väriraidat.

Lanka: 7 veljestä, Lauri ja Janne
Puikot: 4,5 mm
Malli: perussukka, 44s. 




Viikonloppuna oli Hvitträskissä taas tunnelmalliset joulumyyjäiset ja lähdin etsimään sieltä himmeliä. Kaunis tähtihimmeli löytyikin! Se on tehty rukiista, jolla kuulemma on kaikkein kestävin olki. Ensimmäisen adventin kunniaksi ikkunaan pääsi ekat joulupallot ja verhot. Ajattelin lisäillä joka adventti koristeita hieman lisää. Heti on muuten paljon pirteämpi olo, kun inha marraskuu vaihtui joulukuuksi! Ja kevääseenkin on enää pari hassua kuukautta!



14 kommenttia:

  1. Upeita käsitöitä taas! Sinulla on kyllä taito hyppysissäsi. Minäkin vierailin Hvitträskissä. Tänä vuonna sunnuntaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hvitträskin myyjäisistä on tullut hauska perinne, olimme siellä nyt kolmatta kertaa. Jo upean paikan ja tunnelman takia on pakko aina päästä käymään : )

      Poista
  2. Melkoinen kudontakone olet! Kaunis tähtihimmeli, harmi kun ei tullut lähdettyä Hvitträskiin viikonloppuna.
    Kun opiskelin niin luennoilla kävi niin kova puikonkilkutus, että kutominen luentojen aikana kiellettiin lopulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, varsinkin näin joulun alla on kone käynnissä ; )
      On totta, että kilinä voi olla häiritsevääkin. Bambu- tai puupuikoista ei onneksi ääntä juuri lähde. Voihan jotakuta häiritä myös silmäkulmassa viuhuvat vieruskaverin puikotkin (jos en neuloisi, mua saattaisi sellainen häiritä...). Meidän porukassa neulominen on suosittua ja muutamat kilkuttelee metallipuikoilla. Vielä ei kieltoa ole tullut ; ) Toisaalta koulutuspäiviä meillä on 2-3 vuodessa,

      Poista
  3. Oikein kauniita hurahduksen pimahduksia tässä blogissa :)
    Tupsahdin tänne Muistikirja -blogin kautta. Tulen toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos : ) Joulupimahduksen valloillaan : ) Kiva, kun eksyit tänne, tervetuloa seuraamaan!

      Poista
  4. Herkullisia neulomuksia jälleen. Nuo raitasukat ovat erityisen raikkaat. Nyt ei tarvitse lainkaan miettiä, mitä iltaisin tekee, kun on kiire saada pukinkonttiin kaikki sinne ajateltu. Suunnittelin tänä vuonna tekeväni suurimman osan lahjoista itse ja loput ostaisin joulumyyjäisistä. Siksi itsekin pyrähdin lauantaina Hvitträskin myyjäisissä. Jotain pientä sieltä tarttui mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Noihin raitoihin jää helpolla koukkuun ; ) Totta, iltapuuhia ei tarvitse paljon pähkäillä. Lähinnä sitä, että miten aika riittää kaikkeen... On kiva ajatus, että tekee lahjat itse ja/tai turvautuu käsityöläisten tuotteisiin. Kaunis se sinun kissatarjottimesi!

      Poista
  5. Taas niin kauniita neuleita. Minullakin on neuleinto päällä. lähinnä villakukkia on tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos : ) Neuleinto on hyvä asia! Ja hyödyllinen : )

      Poista
  6. Todella kauniita lapasia ja villasukkia! Raitasukissa on värikäs, mutta todella tyylikäs raidoitus.
    Ja se himmeli, OMG kuinka hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, raidat on aika kivat neuloakin, ei ainakaan pitkästytä.

      Jotenkin kuvittelin löytäväni sellaisen vielä perinteisemmän himmelin, mutta tuo on oikeastaan vielä kivempi. Kuitenkin sellainen tarpeeksi perinteinen : )

      Poista
  7. Onpas ihania neuleita! Tosi kivat nuo raitasukat, täytyypä vilkuilla omiakin villasukkalankojen jämiä sillä silmällä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Jämälangat kuluu noissa ihan hyvin. Toisaalta mun oli pakko hankkia pari kerää keltaista, koska muut sävyt suorastaan vaativat sitä rinnalleen. Että se siitä jämäsukkailusta ; ))

      Poista