11. joulukuuta 2014

Vanhoja joulukortteja

2000
Ennen kuin laitan tänne kuvat tämän vuoden joulukorteista, esittelen vanhoja kortteja eri vuosilta. Nämä kaikkein vanhimipien kuvat ovat todella surkeita, siitä pahoitteluni.

Vuosituhannen vaihteessa olin Nalle Puh -fani. Tammikuussa 2000 syntynyt esikoinen nukkui päiväunensa puolen hehtaarin metsän kavereiden kanssa ja joulukorttiinkin niitä oli pakko tunkea. Kuvasta ei ehkä erotu, mutta kiiltävässä osiossa (Confetin palanen) on Risto reipas vetämässä saapasta jalkaansa tukenaan itse Nalle Puh. Kortin taustan villiviinit kuvasin omalla pihalla ja teetin Anttilan kuvapalvelussa kuvista suurennoksia ilmaislappusilla, joita sai aina kun teetti filmirullan kuviksi : )


2001
Vuonna 2001 käytin apuna ompelukonetta. Muuten äärimmäisen simppeli kortti, sisäpuolella oli pala punaista paperia, jossa toivotukset lukivat.

2002
Seuraavana vuonna kierrätettiin. Kuviopaperit ja korttipohjat on leikattu ylijääneistä Lindexin joulumateriaaleista.

2003

Vuonna 2003 kortit tuoksuivat kanelille, neilikalle ja anikselle : )

2004
Sitten taas ommeltiin. Ja embossattiin jauheella. Hieman epäsovinnainen tuo oranssi väri, mutta en vaan mahtanut rakkaudelleni mitään. Meillähän oli suurin osa kodin seinistäkin tuolloin oransseja...


2005

Näitä kortteja oli kiva tehdä! Kuivasin lehtiä ja kukkien terälehtiä ja liimasin murskaa kuusen muotoiselle liimakartiolle. Tähdeksi on ommeltu pieni kultainen helmi.


2006
Vuonna 2006 kortit olivat melko pienikokoisia. Löysin kivoja pohjia ja kuoria Ikeasta. Kasviteema jatkui.


2007
Näihin kortteihin käytin mm. vanhaa virsikirjaa, jonka fontti oli erityisen koukeroinen.


2008
Jälleen Nalle Puh pääsi korttiin, vaikka fanitus oli jo aika paljon laantunut.


2009
Näissä muistan olleen ihan hurjan työn, mutta onhan lopputulos ihan hieno. Tuossa vaiheessa rakkaus oranssiin oli vaihtunut rakkaudeksi vaaleanpunaiseen. Mm. keittiön seinät vaihtoivat myös väriä.


2010
Näissä on taustalla olohuoneen tapettia, sarvipää on leikattu lahjapaperista ja huopaiset kuusikoristeet löytyivät kesällä alennusmyynneistä.


2011
Rakkaus ruskeaan väriin on ja pysyy. Tähdet ovat myös aina toimivia : )


2012
Näitä oli myös erityisen hauska tehdä! Ja kohotarrapaloja kului ; )


2013
Kuvien laatu paranee onneksi loppua kohden ja ehkä jollain tasolla myös korttien laatu. Viime vuonna lähetin kakkupaperikortteja, tämän vuoden kortit esittelen ihan lähipäivinä. On tämä korttin teko sen verran kiva perinne, että en voisi kuvitellakaan siitä luopuvani. Kortteja, ihan kaikenlaisia, on aina myös todella kiva saada ja ripustaa esille.

Milloinkohan ekat kortit kolahtavat postilaatikkoon?2 kommenttia:

 1. Vau, korttisi ovat tosi tyylikkäitä. Tuollaisia on ilo saada ja varmasti myös lähettää.
  Meille on tullut vasta pari joulukorttia, mutta odottelen pääsatoa ensi viikolla. Tänäänhän oli viimeinen 75 centin postituspäivä. Kortteja on tosi kiva lähettää ja saada ja siksi toivoisinkin vanhan perinteen yhä jatkuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Monet osaavat jo odottaa korttejamme, senkin takia on aina ne itse tehtävä ja mielellään teenkin. Toinen perinne, mistä en luovu, on erikoisleima kortteihin. Niinpä kiikutin tämän vuoden kortit jälleen kerran pääpostitalon erikoislaatikkoon ; )

   Poista