14. joulukuuta 2014

Joulukalenterisukat, viikko 2

8.12. A-sukkaan neulottiin oma perhe. Raidan väriksi tuli jonkun perheenjäsenen lempiväri ja myös "ukkelit" neulottiin/kirjailtiin kunkin lempivärillä. Blogissa oli mallipiirroksena tikku-ukkoja, mutta koska ne näyttivät minusta enemmän hämähäkeiltä, päätin kirjoa raitaan yhden palluran perheenjäsentä kohden. Itse raidasta tuli valkoinen (lasten ehdotus, jonka ilomielin hyväksyin) ja Ellikin sai oman palluransa. Häneltä ei tosin lempiväriä edes kysytty, tein vaan ruskean. Luulisin, ettei Elli kauheasti välitä ; )9.12. Jatkettiin A-sukkaa sen värisellä raidalla, joka liittyy varhaisimpaan lapsuusmuistoon. Vähän vaikea sanoa, mikä nyt on varhaisin, sillä niin monet jutut "muistaa" valokuvien kautta. Valitsin kuitenkin punaiset nukenrattaat, joilla paljon leikin. Niiden kangas oli sellaista tummahkon punaista tekonahkaa, ainakin näin muistelen. Kuva on noin vuodelta 1983, mutta rattaat olivat leikeissä jo 70-luvun puolella. Punainen oli myös ammeeni lapsena, kuin myös äitini kynnet ; )

10.12. B-sukkaan tuli neuloa raita, jonka väri on napattu jostain joululaulusta. Ihan heti ei alkanut soimaan päässä minkäänvärinen laulu, joten googlasin avuksi joululaulujen sanoja. Niin moni vihje tarjosi minulle liekkien loistavaa, kultaista valoa, joten sen värinen raita oli tehtävä.

Kun joulu on - Liekit loistavat joulupuusta...
Reippahasti käypi askeleet - Kuusi kultainen...
Sylvian joululaulu - Kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan...
En etsi valtaa loistoa, en kaipaa kultaakaan...

11.12. B-sukkaan tuli raita, joka liittyy lempipuuhun.Valitsin pihaltamme kasvavista päärynäpuun, koska sen lehdet on aivan ihanan vihreät ja sellaiset vähän kiiltävät. Silläkin uhalla, että puu ei ole vielä näiden kolmen vuoden aikana tuottanut hedelmän hedelmää, neuloin raitaan päärynöitä.

12.12. Sukkaa A jatkettiin raidalla, jonka värit on napattu jostain lenkkeilyreitin varrelta. Lenkkini suuntautuvat usein eri suuntiin kotoa, joten mitään vakireittiä ei ole. Valitsin raidan väriksi syksyisten lehtien keltaoranssin.

13.12. Värin valinnassa käytettiin apuna Sudenpentujen arvonimigeneraattoria. Pikkujoulujen jälkeen olin aamulla niin tööt (vaikka en mitään juonutkaan!), että luin ohjeet miten sattuu ja laitoin generaattoriin oman nimeni, vaikka olisi pitänyt laittaa joku väri. No, ensimmäisestä yrityksestä arvonimekseni tuli Itsevarma Nakkikioskinmyyjä, Kihelmöivän Aneeminen Kaasu-upseeri joten tein raidan "nakinvärisellä" pinkillä. Olen ainakin Tanskassa ja Turkissa nähnyt paljon punaisempia nakkeja kuin meillä, vaikka ei ne ehkä ihan noin pinkkejä siltikään olleet... No, sainpahan tekosyyn käyttää Minivyyhtisukkalankavaihdossa saamaani Wollmeisea.


14.12. B-sukkaan neulottiin raita, jonka väri on otettu toisen harrastuksen välineestä (neulominen on tietysti se eka harrastus ; ) Koska puutarhatyökaluni ovat niin tylsän värisiä (en halunnut tehdä mustaa raitaa), niin lähdin penkomaan paperiaskartelulaatikkojani. Sieltä löytyi juttuja, jotka kuin ihmeen kaupalla ovat samaa värimaailmaa kuin Meilenweit -langassani ; ) Ja miten hyvin väri sopiikaan jatkamaan B-sukkaa!6 kommenttia:

 1. Hauska sattuma: mulla oli just samanlaiset ja samanväriset nukenvaunut ja niistä tein myös omiin sukkiini sen päivän raidan :D

  VastaaPoista
 2. Hauskat sukat! Minustakin on kuvia punaisessa punkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan lapsuudessamme edes muun värisiä ammeita myynnissä ; ))

   Poista
 3. Siellä syntyy aina vaan kaikenlaisia ihanuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Tänään pääsee kirjomaan raitaan sankarihahmoja!

   Poista