12. kesäkuuta 2014

Lähikuvassa alkukesän ihanuuksia


Kukkateemalla jatketaan ja palataan ajassa joku viikko taaksepäin. Syksyllä istutettu punakukkainen varjohiippa laittoi parastaan ja kukki runsaasti. Niin pieni, herkkä ja valloittava! Tätä kuvatakseen pitää olla ihan kontillaan, jotta saa pienen ihanuuden näkyviin.
Kolme vuotta vanha päärymäpuu ei ole vielä tuottanut hedelmää, eikä taida tuottaa tänäkään kesänä. Kukkia oli muutamia, mutta nyt en enää löydä niiden varsista jälkeäkään. Toisaalta ei haittaa, sillä kukat olivat huippukauniit ja parasta koko puussa on kauniit, kiiltäväpintaiset lehdet. Jos joskus tulee niitä päärynöitäkin, se on pelkkää bonusta : )
Tulppaanikuvaan pääsi mukaan myös yksi särkynyt sydän ja sen lehti. Kiva kolmikko.
Sydämiä lisää ja taustalla häämöttää lähes musta tulppaani, vartioimassa pieniä sydämiä isoveljen lailla. Kiltti tulppaani : )
Mikkeli -rhodon kukat ovat läheltä todella kauniit. Uskomatonta, miten voikin olla tuollaiset hauskat, ruskeat pilkut! Rhodo saa joka vuosi jatkoaikaa pihallamme noiden kukkien takia, vaikka muuten ei olekaan mikään kaunistus. Nuputkin ovat niin ihanat ennen aukeamistaan, melko tumman pinkit. Ja sisältä paljastuu tämä herkkä vaaleus.
12 kommenttia:

 1. Ihania herkkiä kukkia! Tosiaan, olinkin unohtanut nuo päärynän kauniit lehdet. Täytyy miettiä, jospa keksisi johonkin kohtaan pihaan syyn istuttaa päärynäpuun, tai kaksi pienikokoista vaikka kaariportiksi, se olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, päärynäpuut oliskin ihanat porttina! Mulle oli ihan täysi yllätys, että sen lehdet on noinkin kauniit.

   Poista
 2. Aika usein rhodopensaat ovat melkoisia rumiluksia, mutta ei niitä raaski hävittääkään, kun kukat ovat kuitenkin niin kauniit. Pitänee panostaa vähän paremmin viime keväänä ostamiini rhodopensaisiin.
  Kauniita ja herkkiä kuvia. On tuo särkynytsydänkin todella upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasella rhodon roikkuvat lehdet on todella surullisen näköiset : / Mutta onhan ne toisaalta myös hyvin perinteisiä pensaita.

   Poista
 3. Varjohiipan lehvistökin on mielenkiintoinen ja muuttuva kun kukat ovat kuihtuneet. Suloiset särkyneetsydämet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämiä on varjohiippojen lehdissäkin : ) Ja niin hauskat sävyt. Sellainen kasvi on erityisen kiva, jolla lehdetkin on kauniit kukkien lisäksi. Kuten vaikkapa pioni.

   Poista
 4. Tuo hennon vaaleanpunainen tulppaanikin on herkän kaunis. Varjohiippa on minulle tuntematon suuruus - tai siis pienuus kokonsa perusteella. Vain blogeista olen lukenut ja nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjohiippaan on helppo rakastua, suosittelen. Myös oranssi versio on hurmaava. Blogit ovat kyllä aikamoisia villitsijöitä näissä kasviasioissa, kun tarpeeksi monta kuvaa näkee ihanuuksista, alkaa tuntua siltä että omaankin pihaan on saatava sellainen : )

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Luonto on nyt juuri täynnänsä niitä. Luonnonkukatkin pistävät parastaan.

   Poista
 6. Varjohiipan kukat ovat hyvin kauniita ja lehdistö myös. Särkynyt sydän-kuva on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Vaikka monissa kukissa on omanlaistaan kauneutta, on hauskaa että joissakin vetovoimaa on aivan erityisen paljon.

   Poista