22. kesäkuuta 2014

10 kuvaa kesään - kesäkuu


Sateesta ja hyytävästä kylmyydestä huolimatta nyt on kesä : ) Ainakin 10 kuukautta kesään -haaste on tullut päätökseen, sen puolesta ei siis tarvitse enää kesää odotella. Mutta käytännössä... Vähän saadaan vielä odotella. Minusta tuolla ulkona ei ainakaan ole kovin keräistä ilmojen puolesta. Vehreää toki on.

Laitan kaikki haasteen kuvat omaan postaukseensa sitten erikseen.Etupihalla teimme pienen pikarempan. Sisääntulossa oli omituisia laattoja ja tavallaan kolmea erilaista pintamateriaalia. Nopeana ratkaisuna peitimme ne valmiilla puuritilöillä ja reunan peitimme yhdellä laudalla. Näkymästä tuli kerralla yhtenäisempi ja siistimpi. Vuoden päästä tuon puun voikin sitten öljytä tummemmaksi, jos sellaiselle näkee tarvetta.
Kesäkukkakimput ovat tässä alkukesässä ihan parhautta! Päivänkakkaroita rakastan! Ja timoteita!!
Myös sireeniä löytyi tienvarresta, sekin on kimpussa tosi nätti.
Juhannuksen vietimme mökillä ja Elli pääsi mukaan. Se oli matkoilla tosi reipas ja perillä myös. Nautti pihalla käyskentelystä ja kaikenmaailman lintujen äänien kuuntelusta. Myös ikkunan takaa oli kiva katsella pihalle ja metsiin. Ja mikä parasta, pääsi herkuttelemaan timoteilla : )Kokkoa pystyi polttamaan maaston märkyyden vuoksi turvallisin mielin. Ilta oli kaunis mutta hyytävän kylmä. Tuli ikävä sormikkaita!

Mökiltä löysimme myös liudan kasveja lasten herbaarioihin: Nuokkutalvikki, Isotalvikki, Kissankäpälä ja Ketoneilikka olivat varmaankin erikoisimmat löydöt. Pojalla on kasassa jo 55/60 kasvia ja tytöllä 24/30. Noihin puuttuviin lukeutuu mm. kanerva, maitohorsma, mesiangervo ja kissankello, joiden kukintaa pitää vielä hieman odotella. Luotan, että kaikki kasvit tulevat kerättyä! Paitsi tytön listassa omituisesti oleva tuoksuherne, joka ei mielestäni edes ole perinteinen luonnonkasvi. Jos jossain sellaista luonnonvaraisesti kasvaa, niin saa vinkata ; )

12 kommenttia:

 1. On tullut tän haasteen myötä niin tutuksi tuo teidän pihan nurkkaus, että vähän niinkuin kotinurmikkoa katselis :)
  Kiva tosiaan olis nähdä kaikki 10 kuvaa yhtenä sarjana. Itsellä kun jäi tämä(kin) haaste valitettavasti kesken.

  Pipokelien keskeltä toivottelen kumminkin aurinkoisen ihanaa kesäkuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sarjan lähipäivinä. Oli hukassa syksyn kuvat, kopioin ne sitten vanhoista postauksista. Pipokin olisi ollut tänä viikonloppuna tarpeen! Ei vaan millään tajua pakata tarpeeksi lämpimiä vaatteita aina mukaan, vaikka nytkin tiesi tarkkaan, että kylmä on tulossa.

   Yhtään ei harmita, että loman alkuun on vielä 2 viikkoa!

   Poista
 2. Kaunis sisäänkäynti ja kivat tervetulokukat sisäänkäynnin molemmin puolin ja amppelissakin. Olet tehnyt sööttejä ja herkkiä kesäkukkakimppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Amppelissa kasvaa intianminttu, valloittavan tuoksuisine lehtineen. Siihen pitäisi tulla valkoiset kukat, mielenkiinnolla odotan niitä.

   Poista
 3. Ihana Elli mökkielämää viettämässä :-)
  Vai tuoksuherne, johan on. Ehkä se onkin kompakysymys ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, kompa se taitaa olla! Muut listan kasvit ovat sitten tuttuakin tutumpia, tyyliin voikukka, puna-apila, timotei...

   Poista
 4. Onko se herbaarion kerääminen ihan koulutyö? Erittäin hyvä tehtävä, olisipa itsekin joutunut joskus tekemään saman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on koulutyö. Ehkä siksi olen niin innostunut tästä, kun meilläkään ei koulussa kerätty. Tosi hauskaa, että tämä perinne on elpynyt!

   Pojalla kerääminen on vapaaehtoista, mutta kerättyjen kasvien määrä vaikuttaa korottavasti numeroon. Tytöllä 30:stä on kerättävä 15, mutta listalla on superhelppoja kasveja, nokkonen jne.

   Tähän keräämiseen tulee ihan himo : )

   Poista
 5. Sisäänkäynti on tosi kivannäköinen. Kesäkukkien kerääminen ja kimppujen tekeminen on hauskaa puuhaa, kuten myös kasvion.
  Hieno kuva Ellistä ja kimpusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasviosta on ihan liekeissä ; ) En tiedä, mistä keksin jotain yhtä kivaa tilalle, kun tuo projekti on saatu päätökseen. Kaipa sitä voisi kerätä oman kasvion, jos ei muu auta. Ja kimppuja voi kerätä hirveesti.

   Poista
 6. Onpa upea kokkokuva! Tulta on tosi vaikea kuvata ja sinä olet onnistunut siinä upeasti!

  VastaaPoista