26. toukokuuta 2014

Pihaa ennen ja jälkeen, osa 2
Toinen osa katastrofaalisia ennen -kuvia ja toivottavasti vähän inhimillisempiä jälkeen -kuvia kattaa takapihan alueita. Kun muutimme, iso osa takapihaa oli villiintymään päässeen keltarunkokanukan peitossa. Tuo kamala kasvi tekee uuden alun siihen kohtaan maata, johon oksa koskettaa. Näissä kuvissa ei edes näy alkutilanne kokonaisuudessaan, vaan kanukkaa niissä on jo jonkun verran käsitelty.

Kaivo oli jäänyt ihan kokonaan kanukan alle ja nurmikko oli mennyttä suurelta osalta. Ekana kesänä raivauksen jälkeen se kuitenkin kasvoi ihan nätiksi.


Tramppanurkassa oli ennen vain ja ainoastaan kanukkaa. Nyt jo vähän muutakin : ) Ihan nurkkaan jätin vielä  muutaman olsan punarunkoista versiota, joka ei ollut ihan niin hurja leviämään kuin keltarunkoinen. Sitäpaitsi punarunkoinen on ihan kauniskin.
Sama kohta, vähän eri vinkkelistä. Aidan vieressä kasvaa vasemmalla puolella päärynäpuu ja luumupuu, oikealla puolella syyshortensiaa. Kuva on jo useita päiviä vanha, tällä hetkellä puiden lehdet ovat jo aika isot ja tulppaanitkin kukkii.
Ihan vähän on onneksi edistytty alkutilanteesta : )
Ai että nuo juurakot oli valtavia! Aina oli muutama juuri jossain kinnaamassa, kun jo luuli saavansa juurakon nousemaan. Siinä touhussa roiskui multa, hiki ja juurenpalat (ja ärräpäät...)!Ekana kesänä (2012) jätin aidan viereen pienen rivin kanukkaa ja siirsin eteen päivänliljaa. Elokuussa 2013 kyllästyin ja heivasin loputkin kanukat mäkeen ja liljatkin lähti muualle. Niin paljon ihanaa lisätilaa istuttaa kaikkea oikeasti kivaa!


Juu, ne kanukat todella rehotti eivätkä pysyneet hallittuina riveinä. Taisi vaan innostua harventamisesta. Metsä on tuossa aidan takana, sitä ei tarvitse olla pihan puolella kukkapenkin täytteenä ; )
12 kommenttia:

 1. On siellä ollut pöheikkö! Voin vain kuvitella sen työn ja tuska minkä juurakoiden poistaminen on aiheuttanut. Kauniit kiviasetelmat siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä oma ilonsa, kun saa oikein olan takaa repiä juuria maasta mutta kyllä on ihanaa, kun ei enää paljon tartte repiä. Olispa kiviä vaan enemmänkin :)

   Poista
 2. Kanukalla on karmeat juuret, kertoo kokemuksen ääni. Korallikanukka varsinkin on ihan kaunis paikassa, jossa sillä on tilaa olla ja elää. Pienen pihan kasvi se ei minusta ole. Aikamoisen muutokset olette saaneet aikaan. Kaunista on ja varmasti lisää kauneutta on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuiset juuret on, kauhuelokuvasta melkein... Toisaalta olisihan tämä piha voinut olla vieläkin karmeampi ostohetkellä, maansiirtotöitä ei sentään ole tarvittu ; )

   Poista
 3. Töitä olet saanut paiskia - huh. Vaan onhan siistiytynyt. tuo kaivo on hauska lisä pihaan. aika hienoa jos saa kasteluveden omasta kaivosta, eikä tartte "kaupunginvedellä" kastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivo on tosiaan hyvä olemassa ja kasteluvettä on riittänyt vanhojenkin asukkaiden mukaan jokaisena kesänä. Kylmä kaivovesi ei kai ole kasveille ihan parasta, mutta tällä nyt mennään ja toivotaan ettei mikään kasvi siitä kuukahda.

   Poista
 4. kovan työn jäljet näkyy, kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kai tässä lähivuosille keksiä taas joku isotöinen juttu, ettei käy liian helpoksi ; )

   Poista
 5. Minäkin olen tehnyt tuttavuutta aggressiivisesti leviävän kanukan kanssa - äitini pihassa 1980-1990-luvulla. En huolisi moista pensasta omaan pihaani.

  Kaunis lopputulos - tai ehkä "välitulos". Puutarhasi varmaan elää ja muuntuu koko ajan pikku hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanukka ei todella ole mikään toivekasvi! Ihan turhaan koitin sitä aluksi säästellä pieniä määriä. Noita muutamia täytyy nyt ankarasti vahtia, etteivät pääse valloilleen.

   Poista
 6. Hei! Nuohan on aivan valtavan suuret muutokset! Hienoo! Ootta kyllä tehny paljon ja olleet ahkeria.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha tuntui tosiaan saavan aika monta lisäneliötä. Puskia oli hyvä raivailla jo kevättalvella vielä lumen ollessa maassa.

   Poista