15. lokakuuta 2013

Nekkuloiskahdus


Ihastuin tässä vajaa kuukausi sitten päätä pahkaa Ravelryssä yhteen neulemalliin, nimeltään Splash of Blue. Jopa niin paljon, että hankin ohjeen, vaikka se olikin maksullinen. Siis periaatteessa musta on ihan ok, että suunnittelija veloittaa tekemästään ohjeesta muutaman euron, mutta tähän asti olen pärjäillyt ilmaisohjeillakin. Tämän mallin kohdalla vaan oli ihan selvä, että tuo on neulottava!



Isojen neuletakkien kohdalla vaan aina hirvittää suuri langanmenekki, yhteen neuleen ankoihin saisi ihan helpolla kulumaan vaikka sata euroa. Niinpä iloni oli suuri, kun löysin Menitan euron nurkkauksesta tätä tikkunekun väristä lankaa, siis euron / kerä! Akryyliähän tässä on aika paljon (buu), mutta villaakin kuitenkin 30%. Lanka on Schachenmayrin Boston. Ensin tuli kyllä kieltämättä langan väristä mieleen Splash of r*puli, mutta onhan tuo kuitenkin ihan selvä kinuski / nekku!

Puikot mulla oli kokoa 7 mm, takkiosassa 80 cm pyörö ja hihoissa sukkapuikot. Ohje on ihan loistava, voin suosittella lämpimästi!

(Juu ja meillä ei olla vielä yhtään haravoitu, sen saa hoitaa yksi taksvärkkiläinen huomenna ; ) )


Takin palmikot ja nystyrät on mun mielestä tosi hauskat, takanakin on tuollainen leveä kuvio. Pahoittelen takalistokuvaa, ja pyydän kiinnittämään enemmän huomiota palmikkokuvioon!



Napit löytyi Stockmannilta ja ostin niitä kahdessa koossa. Pienemmät menee seuraavaan neuletakkiin ;) Myyjä suositteli myös nappilankaa ja hyvä sillä olikin napit kiinnittää. Pitäisi nyt myös kestää! Elli tykkäsi nappien tuoksusta kovasti, mikä lie aine niiden pinnalla houkutti.

Aijettä, tekisi mieli alkaa jo tekemään seuraavaa neuletakkia, johon langat on valmiina (ja itse asiassa sitä seuraavaankin), mutta tässä välissä kuitenkin teen muutaman joululahjatilaus -pipon.

16 kommenttia:

  1. Voi hitsi, miten upea malli! Mahtava. Oot kyllä tosi nopea neuloja.
    Kiva nähdä millainen tämä on, kun Kartanonrouvan blogissa (muistaakseni) mainitsit tästä ripulilangasta :-D Väri sopii tosi hyvin, ja varmaan yhtä hyvin moni muukin väri, josta vain kohokuvio näkyy, mustasta ei, mutta esim. tästä väristä tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sattumoisin oli se maali yhtä herkullisen väristä kuin tuo lankakin! Enpä tullutkaan ajatelleeksi, että kaikista väreistä ei kuvio erotu yhtä hyvin. Onneksi alelaarissa oli vain ripulia siis ;)

      Poista
  2. Ihana neuletakki ja kuvio ja väri! Sopii sinulle niin hyvin. Eikä ole muuten meilläkään aloitettu haravointia, sillä kahdessa isossa koivussa on vielä paljon paljon lehtiä. Jos ehtii lumi ensin, niin onneksi on kevät :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Haravointi on oikeastaan ihan kivaa puuhaa, mutta sitä aina mielellään vähän pitkittää kunnes edes suurin osa lehdistä on pudonnut. Muutaman kerran ajettiin nyt syksyllä vielä ruoho niin siinäkin meni paljon lehtiä samalla. Kiva, että on nämä taksvärkit!

      Poista
  3. Ihana malli ja tykkään myös väristä, Ellillä on saamaa sävyä villatakissaan :) Pidän pitkistä neuletakeista, ne ovat suloisen lämpöisiä. Meillä tehdään loppuharavointi vasta kun loputkin lehdet ovat varisseet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elli sopii aika monen sävyn kanssa yhteen, reippaasti aina suostuu esittelemään neulomuksia (ja nappeja). Tein tästä takista sen pitemmän version, yhden mallikerran lyhempikin olisi tosin ollue melko pitkä. Toivottavasti ei ehdi tulla lunta ennen kuin kaikki lehdet on maassa!

      Poista
  4. Juu, ehkä tota väriä mieluummin kutsuu kinuskin väriseksi. Takaosan kuvio on ihan mahtava, varmasti enemmän edukseen pitkässä versiossa.
    Takki vaikuttaa sellaiselta puolipaksulta; niinpä itse kaipaisin kaulaosasta peittävämpää mallia, mut mä olenkin vilukissa.
    Kuinka nopeasti sait neulottua villiksesi? Paljonko siihen meni lankaa, eli oliko painava työstettävä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän meni aikaa noin kolmisen viikkoa, paksuilla puikoilla oli aika joutuisaa. Lankaa meni 750g, vaikka varasin sitä paljon enemmän. Tiukan käsialani takia puikot piti olla ohjetta isommat, siksi varmaan tuo kulutuskin heitti. No, yhdeksästä jäljelle jääneestä kerästä saa varmaan vielä jotain kivaa!

      Tuon kanssa käytän varmaan isoa, paksua huivia. Vilukissa olen minäkin ;)

      Poista
  5. Kaunis. Ehkä Ellikin haluaisi omansa? Napit taitaa olla jo valkattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa se haluta : ) Langoilla on välillä hauska leikkiä, onneksi se ei kuitenkaan jatkuvasti niitä ole sotkemassa. Ja omat napit tottakai!

      Poista
  6. Kaunis! Ja ihanan mittainen villatakki. Vaan mieletön työ, tuskailee hän jolla kahdet sukat ja yhdet lapaset - kesken. Eikä etene. Olet kyllä ollut tehokas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla onkin meneillään neuloosi, en muuta nyt oikein tekiskään. Tsemppiä sulle kovasti lapasiin ja sukkiin, talveen on onneksi vielä aikaa (toivottavasti!).

      Poista
  7. Aivan ihana neuletakki ja tosi siistiä työtä. Antoiko Elli nappien olla rauhassa vai laittoiko ne "lentämään"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Elli ujutteli napit tuonne neuleen helman alle ja puski niitä, taisi vähän nuolaistakin ;)

      Poista