4. huhtikuuta 2013

Painting it black
Toisena pääsiäispäivänä täällä heilui musta maalisuti ja tela vierashuoneessa. Kyseessä on hieman erikoinen huoneviritys, joka on tehty entisestä vaatehuoneesta ja yhdestä pikkuruisesta makkarista jo ennen kuin ostimme talon. Aluksi se oli meidän makkari ennen kuin muutimme vaatehuoneeseen. Täällä seinät olivat kaikenlaisten kamalien pintojen peitossa: oli röpelötapettia, huonoa maalipintaa ja hirvittävän kauheaa lasikuitutapettia. Huoneen toisessa päässä päätyseinä on mustapohjaista kuviotapettia:


Vielä oli jäljellä lasikuidut, jotka nyt peitettiin ensin tasoitustapetilla ja sitten vielä mustalla maalilla. Kokonaisuus on nyt yhtenäinen eikä ollenkaan liian pimeä, kun huoneesta löytyy kolme ikkunaa. Toisaalta vierashuoneen ei tarvitsekaan kylpeä valossa. Eikä varsinkaan tavaran säilytyshuoneen, joka funktio tuolla kuitenkin suurimman osan aikaa on...

Verhot on vielä ikkunaan tulossa, kiva kun on "pakko" mennä Ikeaan verhotankoja katsomaan ;) Kuvakulmien ulkopuolelle jää myös älyttömän kaunis sähkökaappi, jonka koteloiminen on jo hyvässä suunnitteluvaiheessa.

Mitähän sitä seuraavaksi huitaisisi mustaksi? :)Tässä vielä lähtötilanne, melko kalseahko.

6 kommenttia:

 1. No oli kalsea! Ja tunnelmallinen soppi tuli. Musta toimii yllättävän hyvin seinissä, olen itsekin huomannut kun kaupunkiasunnon jokunen seinä oli musta edellisten asukkaiden jäljiltä. En olisi varmaan itse hoksannut mustaksi maalatakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa sun seinän myötä rohkaistuin valitsemaan mustan. Se toimii yllättävän hyvin pienehköinä määrinä, juuri ikkunaseinällä varsinkin. Jos haluaa joskus toista väriä, vaikka vaaleampaa, niin voi joutua ongelmiin, mutta sitäpä ei tarvitse nyt miettiä...

   Poista
 2. Komeaa! Olen yllättynyt, miten hienolta mustat seinät näyttävät. Musta on se väri, jota pelkään melkein yhtä paljon kuin valkoista, mutta tuo kyllä näyttää tosi hyvältä. Kiitos avartavasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaamisen lopputulos yllätti meidätkin, niin yllättävän toimiva! Kieltämättä musta kyllä on vähän pelottava, liikaa ei parane maalailla sillä. Kiva kun avarsi : ))

   Poista
 3. Ihana musta! Se väri osaa yllättää aina kun sitä rohkenee käyttää ... Minä sudin mustaa liitutaulumaalia tällä hetkellä aika moneen paikkaan ... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, rohkeutta se kyllä vähän vaatii. Liitutaulumaali on aivan ihanaa! Toistaiseksi olen kokeillut sitä vasta taulunkehyksiin, mutta muitakin kohteita voisi keksiä ;)

   Poista