27. helmikuuta 2013

Suomenlampaanvillasta


Tadaa, tässäpä ehkä alkuvuoden mukavin käsityö kuvissa! Lapaset mitä ihanimmasta villasta :))

Lanka on suomenlampaan villaa Elsan Lempituolista (kliks), ihan lampaan värisenä ruskeana. Aivan ihanaa lankaa neuloa, sillä siinä on juuri sen verran villan rasvaisuutta mukana, että se tekee siitä pehmoisen ja mukavan tuntuisen. Ja tuoksu on taivaallinen. Lankaan kuuluu myös ihanat pienet heinien palaset, joita neuloessa on ihana nyppiä pois. Oikeasti! :)

Kuvion malli on kirjasta The Knitting Stitch Bible ja se on nimeltään Honeycomb cable. Lapaseen katsoin muilta osin mallia ohjeesta Spruce Tree Mittens.  Huvitti nuo amerikkalaiset mitat: "Neulo kunnes kappaleen korkeus on 4 5/8 tuumaa." Just joo, mihin se mun tuumamitta nyt joutui... Kun en mitannut noin tieteellisesti niin lapasten kärjet ei ole ihan identtiset kaksoset. Haha, ei haittaa!6 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset neuloit. Kyseinen lanka on lemppareitani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lanka on tosiaan huippista :) Pitääkin miettiä mihin projektiin sitä seuraavaksi hankkisi...

   Poista
 2. Tuohan onkin juuri samaa väriä kuin Maiju viimeksi hankki! Onpa tosi kaunis tuossa hunajakennokuosissa tuo lanka! Sopii niin hyvin, että munkin on pakko kokeilla - en olekaan koskaan kutonut kennoja, on siis korkea aika oppia ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksan aina ihmetellä, miten simppeleistä palmikoista saadaan niin monimutkaisen näköisiä kuvioita aikaan! Tämä on ihan super-yksinkertainen kuvio ja kävi pari kertaa jopa niin, että meni palmikot väärään suuntaan ja piti purkaa. Hahmotusvaikeuksia :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Välittyispä kuvissa vielä villan tuntu ja tuoksu : ))

   Poista