25. helmikuuta 2013

Haaste & Omituisuudet
Sain Anulta Vintage Sunflowerista 11 kohdan haasteen ja vastailen ilolla hänen esittämiinsä kysymyksiin. Kiitos paljon haasteesta!! Hiukan kuitenkin taas oikaisen, sillä olen tehnyt tämän haasteen aiemmin koko laajuudessaan. Kuvina muutamia otoksia Roomasta viime viikolta.

Tässäpä kysymykset ja vastaukset:

1. Lempivärisi?

Pinkki ja muut vaaleanpunaiset sävyt, tietyt vihreät (sammal, oliivi jne.) viehättää. Myös oranssi pieninä ripauksina.

2. Lempieläimesi?
Kissa, aika yllättäen :)


3. Mitä tekisit. jos tietäisit että onnistunut?
Hui, tämä on vaikea. Pitäisi varmaan lopettaa maailmasta kaikki paha ja vääryydet.

4. Oletko sukurakas?
Jossain määrin, mutta en erityisesti.

5. Mitä tekisit, jos tietäsit kuolevasi huomenna?
Apua, järkyttävä ajatus. Keräisin läheiset yhteen ja viettäisin aikaa heidän kanssaan. Olisi kiva herkutella ja ehkä vähän neuloakin.

6. Mansikka vai mustikka? Tuoreena molemmat on hyviä, mansikka erityisesti. Mustikkaa en muussa muodossa oikein syökään, kaikki mustikkajugurtit yms. ei yhtään uppoa. Myös pakastemansikat on mun mielestä ällöjä.


Mosaiikki Pietarinkirkon kupolista, prototyyppi Unikolle?


7. Minkä taidon haluaisit oppia?
Haluaisin oppia osaamiani kieliä vielä huiman paljon enemmän ja kokonaan uutena portugalia. 

8. Oletko oikealla paikalla elämässäsi?
Tällä hetkellä joo. En haluaisi olla muualla.

9. Jos saisit vain yhden toiveen, mikä se olisi?
Terveyttä ja hyvinvointia kaikille läheisille.  

10. Suklaa vai salmiakki?
Suklaa vie kirkkaasti voiton, välillä salmiakkiakin on kyllä saatava.

11. Tiedätkö miksi pääsiäistä vietetään alun perin?
Oppikirjavastausta tuskin osaan antaa, mutta muistan kyllä koulussa opetetuista jutuista jotain.


Sitten toisen haasteen sain Silmukan Saalistajalta ennen hiihtolomaa. Tässä pitää kertoa viisi omituisinta tapaa itsestään. Aapua, näitä olikin jännä pohtia.

1. En ole varsinaisesti korkean paikan kammoinen, mutta silti jossain korkealla reunalla ollessani sääriäni alkaa kihelmöimään. Ilmiö on tosi outo enkä ole kuullut koskaan kenenkään muun kärsivän siitä.

2. Kerään käytettyjä hammasharjoja. Ennen kuin oksennatte niin selitän vähän. Jossain vaiheessa aloin säästää erikoisimpia harjoja, jotka oli vaikkapa ulkomailta ostettu. En vaan raaskinut laittaa niitä roskiinkaan vaan nakkasin yhteen pahvilaatikkoon. Sitten tuli lapset ja niillä vasta hauskoja harjoja olikin! Tämä "keräily" kohdistuu siis vaan oman perheen harjoihin eikä koske nykyisin käytössä olevia sähköhammasharjan päätyjä. Outo tapa on siis hiipumassa tehokkaasti...3. En kestä sitä, että astiat on pöydän reunalla niin että osa tulee reunan yli. Astioiden tulee lisäksi olla tiskipöydällä suunnilleen korkeusjärjestyksessä niin, että mitään korkeaa ei voi olla reunalla. Lasienkin tulee olla vähintään noin 30 sentin päässä pöydänreunasta.

4. Matkoilla tykkään ottaa kuvia hassuista yksityiskohdista. Viime reissulla erikoistuin patsaiden varpaiden kuvaamiseen. Tuloksena 88 varvaskuvaa, joista muutama kymmenen pääsi Facebook -albumiinkin.

5. Kai semmoisenkin voi oudoksi tavaksi laskea, että hakkaan keväisin hullun lailla lunta ja jäätä pihalta, jotta saan maata näkyviin. Harrastan myös lumikasojen levittelyä samasta syystä. Hullua sikäli, että sulaahan se lumi joka tapauksessa, mutta laskenkin moisen toiminnan lähinnä hyötyliikunnaksi ja iloa tuottavaksi tavaksi. Perheessämme on muuten hauska nimitys petkeleelle. Poikani ei joskus muistanut sen nimeä kunnolla ja sanoi sitä kerpeleeksi. Kerpeleellä siis hakkailen jäitä ;)


Piipahdimme myös Pisassa. Vino se on!

En nyt tylsänä jatka tätäkään haastetta, koska se on kiertänyt jo niin monella. Kuitenkin olen iloinen jos nappaat sen ja haluat avautua outouksistasi ;)

6 kommenttia:

 1. Unikon proto :-D Ja aika mojovat erikoisuudet saitkin esiteltyä, nuo käytetyt hammasharjat on kyl hyvät! Enpä ole koskaan kuullut toisesta, joka niitä keräilisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mojovat tosiaan. Ehkä vähän jopa hävettää...

   Poista
 2. Ai luoja noita hammasharjoja! Mutta et silti voita oksettavuusmestaruutta, sillä tiedän tyypin, joka keräilee kynnenpalasia. Siis niitä, mitä klipsitään omista kynsistä kynsileikkurilla. Tyyppi panee kaiken lasipurkkiin talteen.

  Ja minäkin hakkaan jäätä pihalta ja levitän lumikasoja. Lumi sulaa sillä lailla nopeammin. Se ei ole pelkkää liikunnan iloa siis! Kyllä ekvät aina vähän apua tarvitsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti vie kynnenpalat voiton! Meidän lapset monesti ilmoittaa aikovansa säästää jonkun hienon kynnenpalan, mutta nostan aina niin kovan äänen että roskiin lentää ja heti... kamalan oksettavia partikkeleita kerrassaan.

   Ja jee, lumiensiirto-hengenheimolainen : ))

   Poista
 3. Mahtavaa, että sä osaat eritellä omituisuuksia noin - mä en oikein osaa hahmottaa, mikä on omituista ja mikä ei! Siis varmaan mussa ei mitään omituista oo. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon Inka vastaamisesta, vaikka tulikin haaste uusiksi näin pian perään..
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista