22. maaliskuuta 2018

Vauvaneuleita
Olen päässyt neulomaan pitkästä aikaa vauvajuttuja, jeee! Kevään 2010 perheessämme asunut brasilialaisvaihtari on saamassa kuukauden päästä vauvan. Sukupuoli paljastui tytöksi jo syksyllä ja onhan hänellä jo nimikin olemassa. 

Joulukorttimme matkusti Brasiliaan kolme kuukautta, joten paketin kanssa kannatti olla hyvissä ajoin liikkeellä. Toivon, että paketti kirjattuna, saantitodistuksellisena maksikirjeenä menee perille kuukaudessa. 


Halusin neuloa pakettiin ainakin peiton. Koska vauvapeitot vaan on niiiin ihania! Ja käytännöllisiäkin. Monesta kivasta mallista päädyin tähän Dropsin Lay Down -peittoon. Brasiliassa alkaa pian talvi, mutta eihän siellä maan eteläosassakaan kovin kylmäksi mene, ei taida yleensä tulla edes miinusasteita. Peitto on merinovillaa, mutta lanka on ilmavaa ja onhan tuossa noi pitsin reiätkin 

Malli: Dropsin Lay Down (linkki menee Dropsin sivulle suomenkieliseen ohjeeseen)
Lanka: Dropsin Baby Merino
Puikot: 3,5 mmTyttövauva tarvitsee tietenkin myös jotain vaaleanpunaista. Tämä pukukin on Dropsin ohjeella, täysmerinolangan vaihdoin puuvilla-merinoon, joka varmasti lämmittää, mutta ei ole liian kuuma. Ohjeessa oli jotain omituisuuksia (kuten että niskan silmukat päätellään ja sitten poimitaan päättelyreunasta uudet), joten oikaisin vähän mutkia. Reunaresorinkin tein yhtenä kappaleena, kun ohjeessa olisi tullut hassut vekit hupun ja vartalo-osan väliin.

Nopeasti valmistuu tällaiset pikkuiset puvut, niitä on ilo neuloa!
Napit on Button Envystä Etsystä, tilattu jo joitakin vuosia sitten. Jotenkin hauska yksityiskohta noi mökkinapit, jokainen on erilainen.

Malli: Little Blue Dream (Drops)
Lanka: Dropsin Cotton Merino
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Paketti ei olisi täydellinen ilman töppösiä! Lankakorista käteen sattui vihreä-vaaleanpunainen lanka ja malliksi valikoitui suloinen tossu, jollaiset olen tehnyt kerran ennenkin.

Malli: Teeny Tiny Mary Janes (Ravelryn ilmaisohje)
Lanka: Novita Nalle, Zelda´s Dippinsin värjäys "Nukkaposki"
Puikot: 3 mm2 kommenttia:

  1. Aivan varmasti nuori äiti ilahtuu noin kauniista paketin sisällöstä. Itse tehdyissä on aina sydän mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti : ) Ja todellakin, lämpöisiä ajatuksia on neulottu noihin kaikkiin.

      Poista