13. maaliskuuta 2018

Syksyn ja talven huivit

Syksyn ja talven aikana on valmistunut useampikin huivi, joista moni on jäänyt esittelemättä. Yläkuvan "Girl´s Best Friend" oli kaikin puolin ihana projekti tehdä. Tilasin langat Etsyn kautta Sveitsistä, mutta tilaamani harmaa oli huiviin kuitenkin väärän värinen. Meillä tuli onneksi syksyllä pojan partioharrastukseen liittyen menoa Saloon ja sieltä löytyikin ihanasta Ilo Yarnsista sopiva vaaleanharmaa vyyhti. 

Mallissa viehättää erityisesti struktuuripinnat, pallerot ja haarukan avulla tehdyt minitupsut!

Malli: A Girl´s Best Friend by Isabell Kraemer
Langat: RunningYarn Soft Sock (vaaleanpunainen ja ruskea)
Primrose Yarn CO. Luscious Sock (harmaa)
Puikot: 4 mmMatalassa syysvalossa ja kostealla sammalella on kuvattu tämä maanläheinen huivi. Oikein kiva malli, mutta oli ehkä hippasen puuduttavaa neulottavaa. Joskus se vaan menee niin, lopputulos on kuitenkin kiva ja käyttökelpoinen.

Malli:The Girl from the Grocery Store by Joji Locatelli
Langat: Malabrigo Sock (vihreä, väri "Turner")
Rowan Fine art (väri "Elm")
Puikot: 4 mm


Kesälomareissulla neuloin tätä aivotonta huivimallia lakritsisen herkullisesta, tuhannen metrin kerästä. Loppuun halusin enemmän valkoista, mutta osoittautui haastavaksi löytää samaa sävyä ja samaa paksuutta oleva puuvillalanka. Ei oikein onnistunut, viimeiset rivit on kirkkaampaa valkoista, mutta päätin antaa sen olla häiritsemättä. Riemastuin, kun kuulin, että tältä lankavalmistajalta on tullut pienempiä yksivärisiä keriä, mutta eipä valikoimissa olekaan valkoista : /

Tosi mukava ja iiiiso huivi tuli tästä!

Malli: Boneyard Shawl by Stephen West (ilmaisohje)
Lanka: Scheepjes Whirl värissä Liquorice Yum Yum
Puikot: 4 mm

Tammikuussa ilmestyi Veera Välimäeltä niin ihana huivimalli niin herkullisissa väreissä, että se oli pakko neuloa ihan heti. Stashista löytyi sopivia sävyjä ja viimein keksin kohteen muutamalle aarteena hilloamalleni langalle. Tykkään tuosta briochesta reunuksessa, mutta tylsänä ihmisenä tykkään ehkä enemmän tasaisen kolmion muotoisista huiveista. Tässä toinen reuna on huomattavasti pidempi lyhennettyjen kerrosten takia, mikä johtaa siihen, että kaulan toisella puolella tosiaan roikkuu aika turhan tuntuinen pitkä huitula. Tämän huivin voisi hyvin toteuttaa joskus uudelleen, mutta ilman lyhennettyjä kerroksia.

Malli: Road Trip by Veera Välimäki
Langat: Under an English Sky Yarns Merino Nylon (vaaleanpunainen)
Undercover Otter Squirm Sock värissä "Pink Flamingo"
Madelinetosh Tosh Sock värissä "Leopard"
Puikot: 4 mmTammikuussa neulottiin yhteysneulontana Talvi Knitsin kauluria, johon sai kivasti upotettua kaikenlaisia jämiä. Tämä kauluri on ollut aika paljon käytössä mustan takin kanssa. On kätevä: pehmeä, laskeutuva ja lämmittävä.

Malli: Free Falling by Susanna Winter 
Langat: Kaikenlaista jämälaatikon syövereistä: Mm. Hedgehog Fibres Sockia, Louhittaren Luolan Tuulen Tytärtä, madelinetoshia ja resoreissa kasvivärjättyä Dropsin Baby Merinoa.
Puikot: 3,5 mm 
Kevään antaessa ensilupauksiaan puikoille pääsi keväisen värisiä lankoja. Malli oli ollut toteutusjonossa ja pitkään, koska suunnittelijan huiveista erityisesti tykkään. Värisuunnittelu on ehkä hauskointa ikinä, ja vaikka tähän olisi käynyt jämät oikein hyvin, korkkasin monta kerää ihan vaan tätä huivia varten. Menekit oli sen verran pieniä, että keristä jäi vielä hyvin jäljelle, seuraaviin jämäprojekteihin vaikka...

Malli: The Joker and the Thief by Melanie Berg
Langat: Superwash Sock Rooster yarns (valkoinen)
Coop Knits Socks Yeah! (tumma keltainen ja keskivihreä)
Koigu Painter´s Palette Premium Merino (kirjava)
Malabrigo Yarn Sock (vaalea keltainen)
Rowan Fine Art (tumma ja vaalea vihreä)
Puikot: 4 mm 
Pahnanpohjimmaisena huivi pitsivahvuisista langoista. Huivi meni äitini naapurintädille, joka oli kovin ihastunut äidille naulomaani pitsihuiviin. Yhdistin tähän pitsilankajämiä ja uutena hankin tuon violetin langan. Kyllä näitä pitsilankoja joskus neuloo, mutta täytyy kyllä sanoa, että mielummin harvemmin : )

Malli: Abalone Shawl (ilmaismalli)
Langat: Malabrigo Yarn Silkpaca
Manos del Uruguay Lace (hento vaaleanpunainen)
Drops Lace (valkoinen)
Puikot: 3,5 mm
6 kommenttia:

 1. Olet kyllä ihan uskomaton tapaus :). En kuuna päivänä voisi kuvitella, että joku on neulonut nuo kaikki huivit ihan itse käsin. Eikä edes pelkästään koko elämän, vaan yhden syksyn ja talven aikana. Ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Eikä tässä vielä kaikki, seuraavassa postauksessa sukat ja lapaset ja muut pienet. Totuus on, että suvussani kulkee pahaa nivelrikkoa, erityisesti käsien piku nivelissä. Tulee siis aika, jolloin neulominen ei onnistu. Parempi siis tehdä vielä, kun voi.

   Poista
 2. On taas niin huikean hienoja huiveja, että ihan sanattomaksi menee. Meinasin pysähtyä ensimmäisen kuvan Girl's Best Friend -huivia kehumaan, mutta kun niitä ihanuuksia tuli sen jälkeen enemmänkin.

  Meillä on myös suvussa nivelrikkoa. Pari vuotta sitten sormiani alkoi särkeä ja lääkäri arveli sen olevan alkavaa nivelrikkoa. Hän kehotti keksimään jonkun niveliä liikuttavan harrastuksen, esimerkiksi käsityön. Kun pitää nivelet liikkuvina, ne eivät kipeydy eikä jämähdä jumiin niin helposti. Siksi aloin kutomaan, eikä sormissa enää ole särkyä. Voi olla, että se vielä on edessä, mutta toivottavasti ei ihan pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla lääkärisi ohjeet nivelrikon ehkäisyyn! Mielettömän hyviä uutisia : )) Ihan uutta tietoa mulle, olin vaan siinä uskossa, että mikään ei auta. Toisaalta en ole huomanut neulomisen kipeyttävän käsiä ollenkaan, joten tarvetta harrastuksen rajoittamiselle ei ole ollut. Käyhän se järkeen, että kun liikkuvuutta on, niin ei tule jämähdystä. Et varmaan tiedäkään, miten onnelliseksi teit mut näillä uutisilla!

   Poista
 3. No jopas on ollut huivitehdas sinulla siellä! Ihastuin etenkin ensimmäiseen koska tuo pinkin ja ruostenruskean yhdistelmä on kerrassaan herkullinen!

  VastaaPoista