31. heinäkuuta 2016

Kesävärejä neuleissa


Pikkaisen on tullut keväällä ja kesällä neulottua, tässä niistä värikkäimmät. Yläkuvan marisukkiin käytin seiskaveikn jämiä. Kaaviot ovat täältä, mutta muokkasin hieman kerrosmääriä, jotta sain sukkien pituudet täsmäämään. Sukat neulottiin 4 mm puikoilla. Hirmuisen kivat tuli näistä! Värejä oli hauska suunnitella ja samalla koittaa saada aikaan tasapainoinen sukkapari.
Näistä toisen neuloin jo viime kesänä, mutta koska siitä tuli niin ruma, se sai jäädä lankakoriin häpeämään määrittämättömäksi ajaksi. Erityisesti tökki tuo varren keltamusta tiikeriraita. Tänä kesänä annoin tuolle rumilukselle kuitenkin mahdollisuuden ja neuloin sille parin. Ja yllättävää kyllä, parin kanssa nuo sukat ei olekaan niin rumat! Lankoina Fabelin ja Regian jämiä, puikot 2,5 mm.
Kevättalvella aloittelin pöllölapasia tyttärelle. Joitain mukamas tärkeämpiä projekteja tuli eteen ja nämä vähän jäivät samalla kun lapaskausikin loppui. Valmistuivat kuitenkin kesäksi ja pääsivät apilikkoon kuvattaviksi. Malli on ilmaisohje Ravelrystä (Grey Eyed), lankoina vihreä Fabel ja ruskea Sisu. puikot 2,5 mm.   


No tässäpä sitten varsinaiset kaunistukset! Halusin eroon pikkunöttösestä punakeltaista pätkävärjättyä hirvitystä ja päätin upottaa sen sukkiin. Pohjalle löytyi jostain mielenhäiriöstä ostamani punainen Fabel, kärkiin sitten keltaista Sisua. Vähän särkee silmiä lopputulos, mutta ovathan nuo ihan pirteät.

Seiskaveikan jämiä upotin tähän jätskihattuun. Ohje on alunperin Nallelle, mutta tein vähemmillä silmukoilla (olisko ollut 100, nyt en enää muista...) Tuli ihan kiva ja tätä oli hauska neuloa, mutta ei tällä varmaan ainakaan meidän perheessä ole käyttöä. Lahjalaatikkoon siis.
Viimeiseksi vielä kuplalapaset, jotka valmistui talvella niin, että niitä tytär ehti käyttääkin. Kuvaaminen jäi, varmaan juuri siksi, että nämä olivat käytössä! Lankoina näissä ihanaa islantilaista  Lett Lopia, erittäin mukavaa neuloa ja todella hyvin käyttöä kestävää. Lapasia on käytetty pari kuukautta, mutta vieläkin ovat kuin uudet. Karheuden takia langalle en keksi muuta käyttöä, kuin lapaset, mutta sen verran ihanaa lankaa tuo on, että muutamat lapaset siitä voisi ensi talveakin varten tehdä.


4 kommenttia:

 1. Sinulla on upea värisilmä ja selvästi tykkäät maanläheisistä sävyistä. Aina ne lopputulokset ei omaa silmää miellytä, mutta olen oppinut, että kummallisillekin väriyhdistelmille löytyy tykkääjänsä. Siksi harvemmin ryhdyn purkamaan, vaikka ei nyt ihan nappiin värivalinnat menisikään.

  Hauska huomata, että muillakin puikot kesästä huolimatta suihkii. Valmistuminen on nyt hidasta, kun ei läheskään joka päivä edes kudinta käteen tule nostettua. Jännä yhteensattuma, sillä itsekin kudon parhaillaan Mari-sukkia. Tosin laitan varsiin vain tuota Maija-kuviota. Ja eilen töngin lankalaatikkoa ja ihmettelin, mitä kummaa teen lukuisilla jämäkerillä. Ehkä ryhdyn kutomaan niistä sikinsokinvärisiä sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Kannattaa ryhtyä räsumattolinjalle, sekaväriset sukat on kivoja! Ei niissä ole muuta huonoa puolta, kuin lankojen päättely... Tosin menee sekin projektina esim. tv:n ääressä. Jäi vähän innostus päälle noista marisukista, toiset voisi tehdä erilaisilla väreillä! Tulee niin nopeastikin, kun on suhteellisen isot puikot.

   Poista
 2. No ootpa ollut ahkerana! Tuo jämien yhdistely on kyllä hauskaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämistä saa kyllä yllättävän kivoja yhdistelmiä. Sullakin on aivan ihania jämälankasukkia!

   Poista