28. toukokuuta 2016

Pieniä uusia pihalle

Tänään piipahdin taas Marketanpuiston puutarhapäivillä, kuten monena edellisvuotenakin. Tälläkin kertaa oli yksi koju, joka ei tuottanut taaskaan pettymystä: Blomsterodlingens Vännereiden koju. Sieltä löytyi taaskin kerrassaan hyvää ja sympaattista palvelua sekä erikoisia taimia hyvään hintaan. Ostin 5 peruskasvia kympillä ja kaksi erikoisuutta 5€/kpl.

Ylimmässä kuvassa keijunkukka (Heuchera) vailla täsmällisempää lajitietoa. Mutta ei haittaa, lehdet ovat todella kauniit!
Tällainen kevätputki (Hacquetia epipactis) oli minulle ihan uusi tuttavuus. Kukat ovat vaaleankelta-vihertävät ja näköjään kukinnan loppuvaiheessa täysin vihreät. Miten viehättävä kasvi!
Toinen ostamani erikoisuus oli kerrottukukkainen lumikki (Sanguinara canadensis ´Multiplex´). Kukkii kuulemma hohtavan puhtaanvalkoisin kukin keväällä, jonka jälkeen tulevat lehdet. Nuo lehdet näyttää minusta vähän viikunapuun lehdiltä?

Toinen päivän erikoisuus on tässä: Silkkipioni (Paeonia wittmanniana)! Kovin on piskuinen taimi vielä, mutta toivottavasti viihtyy puutarhassani ja kasvaa isoksi ja kukkivaksi asti. Huvikseni katsoin tätä pionia eräästä nettikaupasta ja siellä kasvin hinta oli 55€. Säästin siis viisi kymppiä! No toki tämä minun on ihan vauva vasta, eli ei sitä isoon myyntitaimeen voi verrata.
Peruskasveihin kuului vielä valkohanhikki, perhosorvokki ´Freckles´ja tämä tähtirotkokielo (Smilacina stellana). Aivan ihana jo tuollaisena purkkitaimena!
Tässä vielä koko saalis yhteispotretissa. Takana on kaksi mansikan taimea (ariba deep white), jotka ostin korvaamaan kahta talven aikana henkensä heittänyttä. Yleensä mansikan taimet myydään kahdeksan tai kymmenen taimen kennoissa, joten oli hauskaa löytää yksittäisiä mansikoita ja vielä valkoisena.

Ikäväkseni minuun on tarttunut ärsyttävä flunssa enkä pääse nyt pihahommiin. Ensi viikko on töissä vuoden tärkein, joten nyt ei olisi yhtään varaa sairastaa. Keskityn siis lepäämiseen ja eiköhän nuo pikkutaimet vielä muutaman päivän pärjää noissa purkeissaan, täytyy vaan muistaa kastella : )

Lisäsin muuten oikeaan laitaan sivun "Kaikki pihan kasvit", jossa on nyt päivitetty lista nimensä mukaisesti.
6 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä. Kävelin samaisen myyntikojun ohitse, mutta en jäänyt tarkemmin tutkimaan. Olisi näköjään kannattanut.
  Pitikin flunssan iskeä sinuun juuri loppurutistuksen aikaan. Flunssa on ollut monella pitkäaikaista ja sitkeää, joten hoida itseäsi huolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä kojulla taisi olla suurin ruuhka koko ajan, paljon kukkafaneja liikkeellä : )
   Tosiaan harmi, ettei pääse nyt pihatöihin. Toivotaan, että tauti ei nyt hirveästi pahene!

   Poista
 2. Mielenkiintoisia hankintoja. Olen monesti ihaillut kasviluetteloissa lumikkia mutta ajatellut, että kun se näyttää niin hienolta, ei se ehkä minulla menestyisikään. Tylsän mörököllin blogissa oli upea kuva hyvinvoivasta lumikista, tai kokonaisesta lumikkikasvustosta. Muutkin kasvihankintosi ovat kiinnostavia.
  Toivottavasti flunssasi kohta paranee, ja hyvää työviikkoa sinulle, toivon mukaan flunssa ei häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä, miten uudet kasvit sopeutuvat. Raportoin kyllä sitten, varsinkin jos tulee kukintaa : )

   Koitan nyt olla, kuin flunssaa ei olisikaan. Ei kovin viisasta, mutta ei auta nyt muu. Jospa sitten loppuviikolla ehtisi levätä ; )

   Poista
 3. Wau mitkä ostokset, hieman kade tuosta pionista! BOV on paras ja ihanan edullinen vielä. Kovasti paranemisia sinulle! Ihanaa päästä käymään täällä blogissasi, ihan uusi löytö minulle. Riittää lukemista hetken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, tervetuloa vaan tänne!

   Istutin tänään pikku vauva-pionin. Toivottavasti se kasvaa hyvin. Kukintaan menee varmaan vielä useampi vuosi, niin pieni se vielä on.

   Poista