13. elokuuta 2016

Neutraalit sävyt


Kevään ja kesän aikana on valmistunut muutamia vähän vähemmän värikkäitäkin juttuja. Vapuksi taisi juuri ehtiä valmiiksi tämä erityisen vapukas ja iloinen musta pitsi-Baktus.
Ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. Muistaakseni näihin meni 5 kerää Novitan puuvilla-bambulanka ja puikot oli ehkä 4 mm. Koska tuli kesä, tätä ei ole vielä ollenkaan käytetty. Mutta pian saa taas kietoa huivin kaulaan!

Käväisin maaliskuussa ystävän kanssa Lontoossa ja äkkiä ennen lähtöä nappasin mukaan lankaa, ohjeen ja puikot. Mutta voi ei, otin vahingossa liian suuret puikot lankaan nähden! Tuohon Fabeliin paras olisi 2,5 mm, ja luulin ottaneeni 3 mm puikot. Todellisuudessa mukaan lähti 3,5 -milliset ja kyllähän niilläkin sukat neuloi, tuollaiset pehmeät lörpät. Ohjeenkin olen jo kadottanut jonnekin...
Tosi kiva pintaneule ohjeella tuli! Tuo ristikkäis-silmukka taisi olla nimeltään grasshoppers stitch.
Kesäneuleeksi otin Taimitarhan Helmit, jotka tein Nalle -langasta. Ei kerrota kenellekään, että tein palmikon kummassakin sukassa samalle puolelle...Kaunis tuo palmikko! Ja tykkään langan väristäkin tosi paljon. Harmi, että tuo väri on poistunut valikoimista.Näissä perussukissa harmaa lanka on Alize Superwashia. Varteen tein kolmen kerroksen raidoitusta, jossa keskimmäinen keros on neulottu 1 o 1 n. Tuli ihan jänskä. Raidoissa on Fabelia, Tico Ticoa ja Sisua.
Ja vielä yhden Rim -sukat joukon jatkoksi!13 kommenttia:

 1. Kivoja mallineuleita. Yksivärisessä moni kuvio näkyy kyllä ehdottomasti parhaiten. Tuota kolmen raidan mallia täytyykin kokeilla. Pienillä kikoilla saa todella kivan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pienet ja yksinkertaiset jutut on ihan omiaan tv:n ääressä. Ja oikeastaan ylipäätään kesäisen rentoja neulottavia.

   Poista
 2. Hurjan kivoja sukkia olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
 3. Nams:) välillä se yksinkertaisin tai pienin maustein varustettu on ihan parasta. Nämäkin työsi sen osoittavat, ihanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, välillä vähemmän on enemmän : )

   Poista
 4. Oi, superihania! Kivoja pikku juttuja, kuten tuo kolmen kerroksen raita ja Rim, just se pieni persoonallinen yksityiskohta, joka tekee käsityöstä niin täydellisen. Ei mitään liikaa eikä liian vähän. Ihanat nuo pitsisukat, eikö tuollaiset saa hieman löyhänohuet ollakin.
  Luulin, että samalla puolella kulkeva palmikko on just SE juttu noissa sukissa! Ihana väri todellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri : ) Ja pitsisukat voikin olla vähän lörpät, menee vaikka kotisukkina. Täytyykin markkinoida nuo samanpuoleis-palmikot siten, että näin ne just kuuluu ollakin ; ))

   Poista
 5. Oikein kaunista jälkeä. Neulominen on terapiaa. Mukavaa yhdessäoloa itsensä kanssa :)

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neulominen todella tekee hyvää (paitsi ehkä hartioilla...). Huolet yleensä kaikkoaa tai ainakin vähän laimenee.

   Poista
 6. Oletpa ollut ahkerana, hienoja neuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puikot on kevään aikana todella suihkineet.

   Poista
 7. Yksinkertanen on vaan kaunista, sen voi todeta kun näitä neuleita katsoo. Mitäs sitä pienistä mokista, ei niitä kukaan muu huomaa. 👍🏻

  VastaaPoista