7. maaliskuuta 2016

Hullu huivi


Kaikki alkoi siitä, kun ostin syksyllä käsityömessuilta ihanan Madelinetoshin roiskevärjätyn Holi Festival -langan. Siitä oli tarkoitus tehdä jotain erityisen ihkua, mutta jotenkin se kaipasi kaveria vierelleen. Purin yhden vanhan huivin, joka oli tehty samasta Tosh Merino Light -langasta, mutta sävyltään hempeä vaaleanpunainen. Se oli kaveriksi liian pliisu, joten päädyin tyttären ehdotuksesta hysteerisen keltaiseen siililankaan. Tämä oli jo aika kaukana mukavuusalueeltani, mutta rohkenin ostaa kerän. Silti jotain vielä puuttui. Viimeinen väri, fuksianpunainen, tuli vastaan lähilankakaupassani Menitassa.Tämän värien valinnan pitkällisen prosessin aikana malliksi alkoi hahmottua Stephen Westin Exploration Station. Siinä pääsisi päästämään väri-iloittelun valloilleen ja lisäksi kokeilemaan uusia neuletekniikoita, mm. nyt niin kovasti pinnalla olevaa Briochea.

Neulontaprosessi oli erityisen mukava ja mielenkiintoinen ja loputulos on, no... värikäs. Huivi taatusti piristää harmaina päivinä!

Tämä oli niin kiva malli, että sen voisi toteuttaa seuraavaksi joissakin neutraaleissa väreissä.

Langat: Madelinetosh Merino Light väreissä Holi Festival ja Carnation, Hedgehog Fibres Sock värissä Banana Legs sekä Malabrigo Yarn Sock värissä Light of Love
Puikot: 4 mm pyörö
Vähän vähemmän hysteeriset tuli näistä lapasista, jotka neuloin ystävälle. Kivoja sävyjä löytyy niistäkin ja varsinkin pehmeyttä. Lankana ihana Manos del Uruguay Maxima.
Hiihtolomalla käväistiin Venetsiassa (Kuvia tulossa seuraavaan postaukseen!) ja lentomatkoilla neuloin samaleenvihreää Melodia -huivia. Ensimmäisenä lankana oli Louhittaren luolan Tuulen tytär värissä Öljypuu (Onko muuten öljypuu sama kuin oliivipuu?). Halusin vähän isomman huivin, joten jatkoin samaa sävymaailmaa olevalla Handun konjakki-oliivilla loput. Tuli oikein kiva!

Malli: Melodia
Langat: Louhittaren luola Tuulen tytör, väri Öljypuu ja Handu merinosukkalanka värissä Totinen konjakki-oliivi
Puikot: 4 mm pyöröt

Tässä on taas kerran sellainen huivimalli, joka ansaitsee tulla neulotuksi toistekin!

4 kommenttia:

 1. Ensimmäinen huivi on täynnä auringonvaloa. Aivan ihana voimahuivi. Myös lapaset ovat eleettömyydessään raikkaat.
  Ainakin silloin oliivipuu on öljypuu, jos sen hedelmistä puristetaan oliiviöljyä - kuten usein tehdään. Kävin vilkaisemassa Wikipediaa ja kyllä, oliivipuusta käytetään myös nimitystä öljypuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun tarkistit öljypuun! Muistan vaan ala-asteen uskontotuntien puheet öljypuusta ja aloin miettimään, että ei siitä toisaalta biologiassa puhuttu mitään ; ) Langan sävytkin ovat ihan just oliivipuun.

   Poista
 2. Molemmat huivit tyylikkäät ja persoonalliset, toinen aurinkoinen ja toinen hyvin ladylike.

  VastaaPoista