5. helmikuuta 2016

Talvisukat

IG:ssä riehunut Talvisukkavillitys tarttui sitten minuunkin. Kyseessä on siis Muitaihania -blogin yhteisneulonta (KAL), jossa joka päivä paljastui raitakerros sukkiin.

Lähdin mukaan pari päivää myöhässä, mutta äkkiäpä paksusta langasta neuloutui neljän päivän raidat. Novitan 7 veljestä -lankaa löytyy varastoista hyvä määrä erilaisissa sävyissä. Näihin sukkiin valitsin murrettuja värejä, ne riemunkirjavat voisi tehdä vaikka myöhemmin : )
Malli: #muitaihaniatalvisukat
Lanka: Novita 7 veljestä ja Gjestal Maija
Puikot: 4,5 mm

Tämä projekti vei ihan täysin mukanaan! Päivittäin oli aina moneen kertaan katseltava Instagramista muiden neulojien ihania värivalintoja ja sukkien etenemistä. Näissä sukissa tein ensimmäistä kertaa myös nilkkaan resoria. Olen aina vähän vierastanut moista, mutta nyt päätin mennä ihan ohjeen mukaan. Eikä tuo ole ollenkaan hassumpi resori! Sopii näihin sukkiin hyvin.

Kantapään tein tiimalasiohjeella. Kärjessä olisi ollut yhtenä päivänä kuviona pystypalkkeja, mutta niihin tuli valittua niin kamalat värit, että päätin purkaa koko rivit. Tilalle tein samanlaisia palluroita kuin varressakin. Myös sen verran sovelsin, että vaihdoin joka raidalle uuden pohjavärin. Mallisukissa mennään aina kaksi päivää samalla pohjalla, kivan näköinen tulee niinkin!
6 kommenttia:

 1. Ihanat ja mitkä herkkuvärit, kuin vaahtokarkkeja! Ihailin just Virveriikka-blogissakin tätä ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noi jotkut kuviotkin on ihan karkkimaisia : )

   Poista
 2. Herkulliset värit. Miten ihmeessä sitä pystyy kutomaan vain raitakerroksen päivässä. En millään pystyisi laskemaan noin ihanaa käsityötä odottamaan seuraavaa päivää.
  Olen käyttänyt tuota resoria nilkassa usein esimerkiksi polvisukissa. Tällöin en välttämättä kavenna ylimääräisiä silmukoita varressa, vaan kaikki kerroksen tai parin aikana juuri ennen resoria. Olen huomannut, että resori auttaa myös sukkaa pysymään hyvin jalassa.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit Talvisukat olet tehnyt! Minäkin aloitin, mutta ovat vielä parin vihjeen kohdalla odottamassa inspiraation jatkoa :D no ehkä ne vielä tämän talven nimissä valmistuvat...

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit Talvisukat olet tehnyt! Minäkin aloitin, mutta ovat vielä parin vihjeen kohdalla odottamassa inspiraation jatkoa :D no ehkä ne vielä tämän talven nimissä valmistuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että valmistuvat pian! Vaikka talven soisikin jo loppuvan, niin voihan olla, että juhannuksena saattaa tarvita villasukkia myös ; )

   Poista