19. lokakuuta 2015

Sinihiekka-neuletakki
Mitään sinistähän en juuri koskaan neulo, mutta nimestään huolimatta tämä villatakkimalli ihastutti kovasti.  Merinomaniasta kotiin kannetuista merinoista valmistui viikonloppuna BlueSand Cardigan. Maksullinen ohje on Ravelrystä ja kyllä oli joka penninsä väärtti. Tosi tarkkaan oli kaikki selitetty ja muutamassa tekniikassa ihan kuvien avulla neuvottu. Ohjeen taitaa saada ostettua myös suunnittelijan omilta sivuilta.

Tämä oli niin kiva neuloa, että tekisipä mieli joskus tehdä toinenkin, vaikkapa puuvillaisena.
Tässä takissa käyttämäni lanka on siis Dropsin Merino Extra Finea. Nimestään huolimatta kuitenkin melko paksu lanka. Sileät osat tein 4 mm puikoilla, kuvio-osan 5-millisillä ja resoreissa käytin kokoa 3,5 mm.

Mietin pitkään, skippaanko taskujen tekemisen, koska en sellaisia yleensä neuleisiini kaipaa. Tässä mallissa kuitenkin taskut ovat yksi tärkeä osa kokonaisuuta, joten ei kaduta, että ne neuloin. Sisätaskun raidoitus on veikeä, vaikkei se päälle päin paistakaan. Pitää kurkistaa taskuun : )Ai että, tää syksyinen luonto on niin kauniin värinen! Koivujen kullankeltaiset lehdet <38 kommenttia:

 1. Takkisi sointuu luonnon sävyihin ihanasti. Onpa kaunis, erikoinen! Tasku oikea herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on näköjään tapana nyt tehdä näitä luontoon sointuvia : ) Johtuu ehkä vähän myös siitä, että vaaleanpunainen kausi on ohi! Jotain sammaleenvihreää voisi taas neuloa, se käy aina eikä siihen kyllästy koskaan. Tai jatkaa indogon ja omenapuunoksanvihreää kuplaa!

   Poista
 2. Todella kaunis villatakki. Ja tasku pienine erikoisuuksineen on piste iin päälle. Ennen minäkin neuloin villatakkeja, puseroita ja muita isompia vaatteita. Nykyisin on vain aina niin lämmin, ettei niitä tule juurikaan käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä paksummat menevät hyvin myös takkeina alkusyksystä. Ja oikeastaan edestä auki oleva neuletakki ei ole niin hirveän kuuma. Selvisin tuon kanssa töissä tänään, vaikka työhuoneeni on melko kuuma.

   Poista
 3. Hieno takki! Kröhöm, mulla on täsmälleen sama takki ollut kesästä asti jossain nurkassa odottamassa lankojen päättelyä... Pitäisköhän jo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Lankojen päättely on joskus liian työlästä, mutta tsemppiä kuitenkin urakkaan! Tuossa mallissa ei onneksi ole ihan kauheasti pääteltävää.

   Poista
 4. Oi nam, nyt iski kuume tännekin. Minä olen jo niin pitkällä että sekä ohje että langat ovat olleet ostettuna jo pidemmän aikaa mutta kun sitä vaan ei muka kerkee... Mulla on tähän tosin puuvillaa varattuna että jos aloittais tuossa joulun jälkeen niin olis kevääksi valmista. Ehkä, ellei käy niinkuin Ryynille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea aloittaa joulun jälkeen puuvillan kanssa! Mielestäni tämä oli nopeatekoinen, kun raidat rytmitti työtä kivasti. Helmassa vaan tuli vähän tahkoamisen makua : / Niin ja tähän tulee himo, on se puuvillainen vielä tehtävä! Ehkä kevääksi?

   Poista