12. heinäkuuta 2015

Uusi pikku makkari
Pitkästä aikaa vähän remonttipostausta! Ja pitkään tässä pikkuremontissa menikin. Aloitimme sen hiihtolomalla helmikuussa ja muutimme olohuoneeseen nukkumaan. Matkan varrella tuli kaikenlaista vesiputkeen poraamista ja muuta pikku hidastetta ja lopulta nukuimme olkkarissa aina vappuun asti. Ja kesäkuussa otetut kuvat julkaisen nyt heinäkuussa. Hyvin verkkainen prosessi siis!Suurimpana rakenteellisena muutoksena huoneeseen tuli uusi väliseinä. Sitä ei jostain syystä alunperin ollut, vaikka tilojen välissä on korkeuseroakin. Aluksi seinän virkaa toimitti vaatekaappi ja ikkunaseinän puolella oli jos jotain hyllyviritystä. Siitä koko homma oikeastaan lähti liikkeelle, kun yksi vaatetanko vaatekaapin ja ikkunaseinän välistä romahti. Tuo kohta piti siis saada kuntoon ja miksipä ei samalla remontoitaisi koko huonetta!

Uuden seinän yläosaan laitoimme ikkunan, joka alunperin oli keittiömme tuuletusikkuna. Heti talon ostettuamme puhkaisimme keittiöön oven takapihan terassille, niin nämä ikkunat jäivät tyhjänpantiksi. Kiva, että kaikki ikkunat ovat nyt samaa sarjaa ja aikakautta.Makkarin päädyssä on entinen vaatehuone, joka välillä toimi makuuhuoneenamme. Nyt siitä tehtiin vaatehuone sanan varsinaisessa merkityksessä eli walk-in-closet. Perinteisesti kaikkien kotiemme vaatehuoneet ovat olleet romuhuoneita ja lattiasta kattoon täynnä milloin mitäkin sälää, mutta nyt tuonne uuteen vaatehuoneeseen eivät pääse kuin käyttövaatteet. Kalustus on siellä vielä kesken, tavoitteena olisi joskus hankkia sinne kunnon systeemit vaikkapa Ikeasta. Väliaikaisetkin lipastot ja lankakorit toimivat myös hyvin, mutta ovat hiukkasen rumia. No, ehkäpä talon viimeisimmässä nurkassa voi olla vähän jotain rumaakin.

Niin ja tuo päiväpeitto, se on jo saanut lähtöpassit. Eihän tuo vaaleanpunainen väri nyt sovi uuteen huoneeseen ollenkaan! Mietinnässä on uusi päiväpeitto, joka voisi olla kaksi untuvapeittoa ommeltuna yhteen tai sitten joku muu kiva, ruskean- tai harmaansävyinen juttu.Saunaeteisessä sijaitsee nyt askartelupöytä ja kaapisto tarvikkeille. Tämä huone on keltaisia kiuruja lukuunottamatta vielä remppaamatta. Lattia oli jo talon ostohetkellä kaikista kamalin osa koko taloa ja tuntuu ihan hullulta, että juuri se on säästynyt kaikista viimeisimmäksi remonttikohteeksi! Huoneeseen tullaan myös saunasta ja pesuhuoneesta, joten lattian tulee olla ainakin hieman vedenkestävä. Yksi vaihtoehto on laatta/klinkkeri ja sinne alle lattialämmitys, mutta olemme ehkä kuitenkin päätymässä uuteen vinyylilankkuun, joita saa mm. parketin näköisillä pinnoilla.

Elli esittelee : )Ihanimmat kankaat pääsivät kaappiin, langat muuttivat vierashuoneeseen. Työpiste on nyt mukavan kompakti ja taas oli hyvä tilaisuus luopua ylimääräisestä sälästä. Ompelujuttuja tuossa ei oikein mahdu tekemään, mutta onneksi on aina keittiönpöytä, jonka vallata ; )
10 kommenttia:

 1. Todella ihanan näköistä! Vaaleanpunainen päiväpeitto on kyllä ultrasöpö. Ihana idis tuo ikkuna, ja kivan näköistä seinän molemmin puolin! Tuota askarteluhuoneen lattiaa ei varmaan kukaan muu huomaakaan kuin te.
  Ihana Elli esittelemässä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elli on aina siellä, missä tapahtuu : ) Se on nyt reissujemme aikana ollut äidilläni hoidossa ja siellä selvästi tottunut kokopäiiväiseen huomioimiseen.

   Poista
 2. Hienolta näyttää! Tuo sängynpääty on ovela ja pikku ikkuna sopii just hyvin. Muutenkin monta ihanaa yksityiskohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestin ihmemaasta löytyy noita ideoita, kuten tuo sängynpääty. Seinään oli aluksi tulossa joku makee tapetti, ja helppohan se olisi vielä myöhemminkin laittaa, jos pääty alkaa kyllästyttää.

   Poista
 3. Vanhaan rakennukseen saa remppaamalla persoonalisemman sisustuksen kuin uuteen koskaan. Makkaroista tuli hieno, pidän kovasti tasoeroista ja työtila on aivan ihana. Suloinen Elli osaa esittelemisen. Hänellä voisi olla tulevaisuus kiinteistövälittäjänä - kissojen sellaisessa ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tuo remppa-asia. Vaikka pinnat oli rempattu edellisten toimesta ysärihenkeen, kaikki merkit siitä on nyt kadotettu (paitsi tuo korkkilattia!). Tasoerot on kivoja, pieninäkin. Taidanpa ehdottaa Ellille uutta uraa ; )

   Poista
 4. Onpa kauniin näköistä :) Ja muuten, sulle on haaste mun blogissa :) http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-haaste-osa-1.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vastailen kysymyksiisi piakkoin!

   Poista
 5. Onnistunut uudistus! Tuo työpiste oikein houkuttelee ompelemaan. Tilkkupeitto on soma ja varmaan sellainen sopisi päiväpeitoksi jatkossakin, jos vaikka toisen värisenä.. Jäänpä tänne lukijaksi samalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Tilkkuprojekti lähiviikkoina tuntuu oikein houkuttelevalta : )

   Poista