22. heinäkuuta 2015

Haastevastauksia


Sain Pakkoneulootikko Heltsulta 11 kysymyksen haasteen. kiitos paljon! Tässä vastaukset kysymyksiin, kuvituksena sekalaisia otoksia aiheesta ja aiheen vierestä. Pahoittelut huonolaatuisista kännykkäkuvista, järkkärimme lähti tänä aamuna poikamme mukana partioleirille Japaniin, nyt ollaan sitten vaan puhelimen kameran varassa.


1. Mitä harrastat käsitöiden lisäksi?

Puutarhurointi on toinen tärkeä harrastukseni, se taitaa olla neulomisen kanssa jaetulla ykkössijalla. Ompelu tulee heti tiukasti kakkosena. Muuten sitten luen paljon ja lenkkeilen, ainakin välillä.


2. Mitä haluaisit harrastaa, jos mikään esim. raha ei rajottaisi?

Varmasti harrastaisin ihan samoja juttuja, mutta jos rahaa olisi ihan hirveästi, niin ehkä sitten vähän eri mittakaavassa. En kyllä koe, että rahatilanne rajoittaisi harrastuksia niin, että se harmittaisi. Jos voisi ostaa ihan kaiken kivan, mitä vaan mieli tekisi, niin kävisihän se jo aika tylsäksi. Toisaalta jos raha ei ollenkaan rajoittaisi, niin lisäisin harrastuksiini vaikkapa matkustelua kivoihin puutarhakohteisiin esim. Englantiin ja lankaahan voisi käydä ostamassa vaikka Yhdysvalloista tai Perusta! Oih, se olisi ihanaa!


3. Mikä on lempi neulemallisi?

Vaikea nimetä vain yhtä, mutta sellaisia, joita olen tehnyt enemmän kuin yhden kerran ja lisääkin voisin neuloa, on kuplalapaset ja Nurmilintu -huivi. Kai ne sitten on lempineulemalleja ; )


4.  Missä asuisit, jos voisit asua missä päin vain?

Kääk, hankala päätös! Mielellään jakaisin asumiseni monen paikan välillä. Asunnot voisi olla New Yorkissa, Istanbulissa ja Skotlannissa, ainakin.

5. Mikä on lempilankasi?

Käsinvärjätty, pehmeä fingering-paksuinen sukkalanka, joka käy huivilangaksikin.


6. Mikä on lempivärisi?

Tällä hetkellä tylsästi harmaa, musta ja valkoinen. Pidän paljon myös sammaleenvihreästä, beigestä, okrankeltaisesta, syvänpunaisesta ja ruskeasta.
7. Mistä olet oppinut tekemään käsitöitä?

Kotona äidiltäni ja koulusta. Innostus ja taipumus on varmasti verenperintöä, mutta myös kaverit ovat vaikuttaneet. Ystäväni I innosti minut ompelemaan vaatteita.
8. Onko sinulla lemmikkejä? Jos on niin mitä?

Elli-kissa pyörii täällä blogissakin ahkerasti.


9. Mistä löydät neulemallit, joita teet? Tilaatko lehtiä, ostatko kirjoja, jos niin mitä?

Mallit löytyy Ravelrystä lähes aina. Satunnaisesti muualta netistä esim. Pinterestin kautta ja joskus neulon Novitan tai neulelehtien ohjeilla. Kirjoja ja lehtiä en juurikaan tilaa/osta, sillä Ravelry on  kaikista inspiroivin ja monipuolisin lähde. Siellä voi tarkennetulla haulla hakea ihan tarkasti mallia omilla kriteereillä. Uskomattoman hieno työkalu, suosittelen sitä lämpimästi!


10. Teetkö käsitöitä hyväntekeväisyyteen? Jos teet niin mistä löydät kohteet?

Ennen en ole tehnyt hyväntekeväisyyteen, mutta juuri nyt on työn alla usemmat sukat nuorille, joilla on huostaanottotaustaa yms. Tämän kohteen löysin sosiaalialalla työskentelevän ystäväni avulla. On ollut erityisen mukava neuloa sukkia, kun tietää, että saajat arvostavat niitä todella. Ihan perussukka Novitan Nallesta saa kokonaan uuden merkityksen, kun mukaan neuloutuu lämpimiä ajatuksia.

11. Teetkö muita käsitöitä, kuin neuleita? Jos niin mitä?

Ompelen varsinkin kesäisin mekkoja ja satunnaisesti virkkaankin.
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vein rapsutukset ja kiitokseksi tuli kehräystä : )

   Poista
 2. Ihana kuva Ellistä ♥ Ransu tuli tähän lähettämään pusuja Ellille ja kertomaan, että huonekaluja siirrellessä löytyi yksi ellipallo!
  Olisi kyllä aika kivaa, jos olisi mahdollisuus painua hankkimaan lankoja mistä vain. Tai aikaa puutarhuroida ja neuloa enemmän, kun ei tarvitsisi tehdä työtä niin paljon. Aika houkuttavia ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli löysi tosi kivan unikaverin : ) Oo, kivoja pusujakin vielä!

   Niin, lisäaika olisi todella tarpeen ja rahallahan sitä saisi. Haaveilu on kivaa, mutta sitten on kuitenkin jännä huomata, että ihan oikeasti moni asia on tällaisenaankin tosi hyvin. Tosin eläkepäivistä olen haaveillut aktiivisesti jo monta vuotta, heh.

   Poista