27. joulukuuta 2014

Joulutunnelmia



Vaikka varsinaiset joulunpyhät on ohi, voi silti vielä vähän tunnelmoida joululla. Haimme mökiltä pikkuruiset kuuset jo syksyllä ja aluksi ne olivat jemmassa vierashuoneen ikkunalla. Ovat niin söpöjä tuollaisenaan, ettei niitä tarvitse edes koristella.




Viime vuodesta viisastuneena ehdin kerätä ennen lumia vähän heinää ja sammalta pihalta. Heinät olivat kuivumassa lipaston päällä ja yksi meistä teki siihen heti lempipaikkansa. Heinillä härkien kaukalon...




Seimiukkelit ja akkelit pääsivät jälleen talliin, tällä kertaa vähän enemmän somistettuun. Lapsuuteni lempiheppa on seurana pilttuussa (Se piti ensin liimata kokoon, oli haljennut kahtia...) ja kolme viisasta miestä pääsivät nukkekodin persialaismaton päälle kuin arvovieraat konsanaan. Pistaasinkuorikuusiin löytyi kiva idea ja ohje Villa Tölli -blogista. Ylimääräisistä "kynsistä" tuli vielä kukkanen sammalkatolle.



Jossain joululehdessä oli tänä vuonna niin upeita piparitaloja, että päätimme tyttären kanssa apinoida yksi sellainen meillekin. Halusin perinteisen punaisen torpan ja väri onnistui hyvin Confetin pastavärillä nimeltä Burgundy. Isäntäväki joutui talon taakse (koska niiden koristelu ei ollut niin onnistunut), mutta muu porukka pääsi etupihaa koristamaan. Ikkunasta heijastuu bambi, joka on pupun kanssa talon vasemmalla seinustalla. Tikkarin tytär kieputti kahdesta sokerimassasta.




Tänä vuonna tein työpaikalle tällaiset kulkuskortit. Idea tekstiin on Pinterestistä, kaikki muu omaa sovellusta. Näitä oli hauska tehdä ja saivat myös paljon kehuja.



Sisälehdellä lukee perinteiseen tapaan joulutervehdyksiä eri kielillä.




Vaikka en lumen ja pakkasen suurin fani olekaan, olihan se kuitenkin kiva saada valkoinen joulu! Puut ovat vieläkin niin kauniita lumet oksillaan ja tuo aurinkokin intoutuu paistamaan. Ei paha : )



Vielä viimeisenä tunnelmapalana ystäväperheelle tehty piparikranssi. Liimasin pohjan piparit toisiinsa pikeerillä ja koristelin sokerimassapäällystetyillä jutuilla. Nopeaa ja helppoa, näitä voisi tehdä ensi vuonna enemmänkin. Tällaiset syötävät lahjat ovat siitä hyviä, ettei jää krääsää nurkkiin pyörimään.

Nyt onkin hyvä siirtää ajatukset kohti uutta vuotta!



10 kommenttia:

  1. Kauniita ja taitavasti toteutettuja ideoita jokikinen. Nuo joulukorttisi ovat aivan ihastuttavia ja voisin vaikka kopioida idean ensi jouluksi (kunpa vain muistaisin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa kopioida toki! Ideathan kiertää, jokaisen tekijän toteutus on kuitenkin aina persoonallinen, uskon niin ; )

      Poista
  2. No eihän tuollaista kranssia raaski syödä! Tai ehkä sitten, kun kaikki suklaat ovat loppu, niin on pakko taittaa nokare yhdestä kulmasta... ja sitten toisesta ;-)
    Ihanat kortit, tuo tekstikin sopii niihin täydellisesti, napakymppitunnelma! Ihanan tunnelmallista kotona myös, seimisi on aina niin ihastuttava, ja Elli-härkä pesässään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen raaskii, kun se on ihan kaupan taikinasta ; )

      Ellistä on moneksi, heinät on testattu ja hyviksi havaittu. Ulos ei kyllä näillä pakkasilla mennä, niin on hyvä, että luonto tulee sitten sisälle.

      Poista
  3. Ihastuttavia joulutunnelmia. Seimen lapsi on kyllä paras :)

    VastaaPoista
  4. Ihania ja kauniita joulutunnelmia! Varsinkin kortit ovat huippuhienot ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi tunnelman voi pitää vielä muutamia päiviä, kunnes on kevään vuoro : )

      Poista