3. marraskuuta 2014

Käsiasioita

Lanka: Mambo (Novita)
Puikot: 6mm

Vaikka on lämmin kuin kesällä, olen neulonut käpälänlämmittimiä talvea varten. Osa on tilaustöitä, osa muuten vaan ja ennen kaikkea tarkoituksena on ollut tuhota jo kauan kaapissa pyörineitä lankoja. Eihän lapasiin kovin suurta määrää lankaa uppoa, mutta kaikki käytetty on kuitenkin kotiin päin ja aiheuttaa hyvää mieltä.

Kalanruotolapaset oli kiva ja nopea neuloa. Vielä olisi Mamboa varastossa, voisi tehdä ainakin parit raidalliset noiden lapasten silmukkamäärillä, mutta ilman tuota kuviota. Malli on hyvä käteen ja alle mahtuu tarvittaessa vaikka toiset ohuemmat hanskat.Lanka: Nalle (Novita)
Malli: Toimeliaan Torihanskat (Koto Living)
Puikot: 2,5mm

Nämä pirtsakat torihanskat menee varmaankin työkaverini tyttärelle. Löytyy sormiaukkoa ihan joka sormelle. Näitä neuloessa hieman tökki tuo lanka, joka oli todella karheaa. Tuntui, että etusormeen tulee haava tai hiertymä, ja se ei neuloessa ole mikään kiva tunne. Koitan pidättäytyä ostamasta enää Nallea...Lanka: Lauri -sukkalanka (Menita) ja mystinen vihreä
Malli: Clef Mittens ilman nuotteja (Ravelry-linkki)
Puikot: 3mm ja 3,5mm

Näihin lapasiin sain käytettyä Lauri -lankaa, joka valitettavasti ei ole kovin kestävää sukissa. Viime vuonna kampaajalleni neulomat sukat ovat kuulemma jo lentäneet roskiin, koska pohjiin tuli isot reiät. Tosi harmi, sillä lanka on ihanan tuntuista neuloa. Ehkäpä siinä juuri on se ongelma, liika pehmeys ja löyhäkierteisyys. Hyvä kuitenkin, että tämä epäkohta tuli tietooni, niin voin tehdä lopuista lapasia. Malli näissä hanskoissa on kivan simppeli. Joustimen jälkeen vaihdetaan isommat puikot ja lisätään silmukoita niin, että niistä riittää peukaloonkin. Peukkusilmukat sitten vaan erotellaan ja jatketaan muilla suoraan. Pientä pussiutumista on resorin jälkeen nähtävissä, mutta ei mitenkään liian häiritsevää.Lanka: Regia Stripemania
Malli: Se on Ruoste (Lankaterapiaa -blogista)
Puikot: 3mm

Ja lopuksi vielä raitamaaniset, ruosteiset läppälapaset. Hyvä malli, ihana lanka! Läpässä on sekä napinläpi että nappilenkki, joilla läppä pysyy kunnolla siinä asennossa, missä halutaan.

Kuvista jälleen kiitos pojalleni, tällä kertaa taiteilimme takapihalla sateenvarjojen alla. Olisi ollut tosi fiksua ottaa kuvat aurinkoisena lauantaina...


14 kommenttia:

 1. Kauniita käsitöitä, ihanan värisiä. Ei edes huomaa, että on pilvinen päivä, koska käsityöt ovat itsessään vähän "aurinkoisia". Hyvää yhteistyötä poikasi kanssa - tuloksena oikein onnistuneita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi on sentään värikkäät, toisin kuin ilma. On kiva, että on noin hyvä hovikuvaaja : )

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos : ) Pitäisköhän alkaa tekemään lapaskatalogia?

   Poista
 3. Onpas kivaa, kun mun ohjetta käytetään :) Paljonko sulla meni lankaa noihin alimmaisiin? Olis samaa väriä jemmassa, alkoi vähän lapaset kiinnostaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästä ohjeesta on ilo tehdä :)

   Valmiit lapaset painaa 87g, mutta siinä on mukana 4 nappia. Noissa lapasissa on aika pitkä resori, lyhemmälläkin ehkä pärjäis.

   Poista
 4. Ihania lapasia! Sinulla on taito yhdistää kuhunkin lankaan juuri sopiva neulemalli, lopputulos on aina niin harmoninen ja sopusointuinen.
  Heh, lämmintä kuin kesällä... no joo, itse asiassa! Juhannuksena oli varmaan suunnilleen samat lämpötilat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila : ) Vaikka nyt on juhannussäät niin eiköhän noita villaisia pian tarvita. Ei mulla tosin ole mitään näitä plusasteita vastaan!

   Poista
 5. Hienoja lapasia, erityisesti tuo Kalanruoto-kuvioinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän yksinkertaisesti syntyy tuo kuvio ihan vaan nurjasta ja oikeasta. Paksussa langassa toki näkyy vielä selvemmin.

   Poista
 6. Näitä katsellessa alkoi lapasten kutominen houkutella. Hienoja! Nuoret etenkin näyttävät pitävän paljonkin lapasia, joten käyttäjiä varmasti löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Kannattaa ilman muuta tehdä lapasia! Hauskaa vaihtelua sukille ja ne valmistuvatkin vähän nopeammin. Lisäksi tykkään siitä, että lapasiin voi oikeastaan käyttää minkälaisia lankoja vaan, kun ei tarvitse miettiä niin paljon kestävyyttä.

   Poista
 7. Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon : ) Kiva haaste, alan kaivelemaan kuvakansioita...

   Poista