18. marraskuuta 2014

Jalka-asioitaEtukäpäläasioiden vastapainoksi muutama takakäpälien lämmitin. Joululahjoiksi neulon näitä useammalle ihmiselle. Kysyn aina väritoiveita koska koen, että se helpottaa tekemistä paljon. Kovin tarkkojen toiveiden mukaan neulominen voisikin olla vaikeaa, mutta ylimalkainen pyyntö kuten "värikästä" on oikein kiva toteuttaa.

Noissa kreisiraidallisissa sukissa on käytetty erilaisia 7veikkoja. Varressa on Tweediä, kantapään jälkeen Nostalgiaa, jalkaterän keskellä KoolAidilla värjättyä ja sen jälkeen vielä Polkkaa. Vakaa tarkoitus oli käyttää jämiä vähemmälle, mutta hinku keltaiseen väriin oli niin kova, että pari kerää oli pakko hankkia.

Malli: Perus ranskalaisella kantapäällä
Lanka: Novita 7 veljestä (Solidit, Tweed, Nostalgia, Polkka)
Puikot: 3,5mm
Kampaajani kollega tilasi pojalleen rauhallisen väriset sukat. Siis harmaata! Vaaleampi lanka on 7 veikkaa, tummempi Menitan Lauri -sukkalankaa. Oletan ja toivon, että se raitoina sukassa kestää.

Malli: Perus ranskalaisella kantapäällä
Lanka: Novita 7 veljestä ja Lauri
Puikot 3,5mm
Luottotilaajani toiveissa oli pehmeät unisukat, joissa saisi olla pitsiä. Päädyin neulomaan Maariat, kivat sydänsukat. Malli oli kaikkinensa kiva ja puolitoista sukkaa valmistui koulutuspäivän luentoja kuunnellessa. Sukat tosin kaipasivat pingotusta, koska olivat puikoilta pudottuaan melkoiset putkulat.

Malli: Maariat
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm

Koska edelleen vasta suunnittelen sukkaploccien hankkimista, päädyin kysäisemään opiskeluaikojen työpaikalta Lindexiltä vanhoja sukkajalkoja. Varastosta löytyikin tuollaisia roskiin menossa olevia koukkusääriä:Vähän on jännittävä tuo nilkan asento. Pingotetusta sukasta tulee aika muhkea nikan etuosan kohdalta, mutta on sukka kuitenkin tuolla lailla käsiteltynä parempi kuin kokonaan ilman käsittelyä. Suunitelmissa on sahata nuo sääret veks ja jättää vaan nilkat. Aika koomiset koukkujalat kyllä ; )Yhdet lapasetkin on tässä valmistuneet! Jämien käyttö silmissä kiiluen purin virkatun pipon, joka oli tosi kamala ja käyttämätön. Lanka on jotain tosi vanhaa 7 veljeksen raitaa, jossa on kauniit syksyn sävyt. Yhdistin sen limenvihreään jämälankaan. Väri toistuu kuvassa jotenkin oudosti, se ei ole noin sinertävä.

Lanka: 7 Veljestä
Puikot: 3,5mm

Lapasista tuli niin kivat, että ne saattaa ehkä jäädä oman perheem käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti