13. lokakuuta 2014

Vaaleanharmaa puuvillatakki


Näitä neulejuttuja tulee nyt melkein liukuhihnalta, koittakaa kestää... Olen selvästi fiksoitunut tällaiseen kaarroke-malliin, ne on niin kivan näköisiä ja helppoja ja nopeita tehdä. Neule aloitetaan alhaalta ja hihat tehdään erikseen (sukkapuikoilla). Lopuksi ne yhdistettään vartalo-osaan ja alkaa kaarroke ja sen myötä kuviot ja lyhennetyt kierrokset.Kesällä Dropsin puuvillalangat oli alessa ja hurmaannuin tähän harmaaseen. Tämähän käy ympäri vuoden eikä ole liian kuuma. Nappeina helmiäiset tähdet, jotka olen ostanut muutama vuosi sitten pikkuruisesta nappi- ja nauhakaupasta Tukholmasta, olisiko ollut Kungsgatanilta. Vähän hirvittää, miten kestävät käytössä, yksi nappi oli haljennut jo säilytyksen aikana. Sitten jos hajoaa, niin vaihdetaan.Lanka: Drops Paris
Puikot 4,5 mmTämän kanssa kävi niin ikävästi, että kesällä ostamani lanka loppui kesken. Sain puuttuvan kerän Menitasta tilaamalla, mutta värierä on tietysti eri kuin alkuperäinen. Ja värisävy on ihan selvästi vaaleampi. Onneksi kerän vaihdos osuu kuitenkin kuvioiden väliin, että näyttää edes vähäsen siedettävämmältä. Uusi keräkin loppui melkein ennen aikojaan ja jouduin jättämään ylimmän resoripätkän lyhyemmäksi.

Seuraava, jo puikoilla oleva neuletakki ei sisällä kaarroketta : )
8 kommenttia:

 1. Todella kaunis neuletakki ja ihanat napit ♥.
  Täällä pitäisi tulla isoäidinneliöitä kuin liukuhihnalta, mutta taas välillä tökkii ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo,isoäidinneliöitä! Ne on kivoja. Eiköhän se inspis taas pian palaa.

   Poista
 2. Sä oot tosissaan yhden naisen liukuhihna! Ihana, ja mikä kaunis ja käytännöllinen väri. Helmenharmaaseen ei kyllästy ikinä, eikä tietenkään mihinkään muuhunkaan ransunväriseen ;-) Värieroa ei kuvissa näe yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, Ransuväri!! Mulle ihan uusi tuttavuus, joka toivottavasti on tullut jäädäkseen. Tosiaan aina ajankohtainen.

   Poista
 3. Oi ei, mikä takki ja selasinpa useamman postauksen ihania neuleita. Huokaus - ehtispäs ja osaispas itsekin.. Ihania olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset : ) Mä taas huokailen aina sun ompeluksia : )

   Poista