9. lokakuuta 2014

Raitaa!

Malli: Ruosteiset läppälapaset  (Mulla isommat puikot ja erilainen joustinneule)
Lanka: Regia Stripemania
Puikot: 3,5 mm


Raitamanian kourissa neuloin muutamat raidalliset pikkuneulomukset. Joulupukin konttiin on tilattu mm. räväkän väriset läppälapaset, tuo Stripemania -lanka oikein huusi päästäkseen mukaan tuohon projektiin. Ihmeellisen ihanat värit ja taivaallisen pehmeää lankaa! Olen rakastunut.Malli: Show-off Stranded Socks (Ilmaisohje Ravelryssä)
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi 
Puikot: 3 mm

Myös tämä lanka ansaitsee paljon kehuja, oikein mukava neuloa ja värityskin on erilainen ja hauska. Näiden sukkien kanssa oli kyllä kaikenlaista epäonnea matkassa. Ensin tein jalkaterästä pienen (n. 36-37), jotta kerästä riittäisi lankaa toiseenkin sukkaan. Kuitenkin toisen sukan kärjen lähestyessä jouduin toteamaan, ettei se riitä sittenkään. Jouduin siis ostamaan toisen kerän lankaa, muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Sitten sukkien jo valmistuttua ja päätteltyinä aloin katsomaan, että hetkinen, toinen varsihan on pitempi! Mies ehdotti, että nauloisin vielä kaksi sukkaa, lyhyemmän ja pitemmän. Muuten ok, mutta siihen olisi varmaan tarvittu se kolmaskin kerä lankaa. Päädyin alkaa purkamaan pitemmän sukan yläosaa ja se osoittautui ihan hirveän työlääksi tuon kuvion ansiosta. Pari iltaa siihen meni ja työllä ja tuskalla sain poimittua silmukat joten kuten oikealta riviltä puikoille resproa varten. Operoitu sukka on tuossa päällimmäisenä ja jos oikein tarkkaan katsoo niin huomaa tuossa ruskeassa jotain kummaa sähellystä. Eikä varmaan tartte katsoa edes kovin tarkkaan...

Ja nyt kun tarkemmin vielä miettii, niin kaikkein helpointa ja järkevintä olisi varmasti ollut purkaa lyhyemmän sukan resori ja jatkaa sitä pitemmäksi.

No, ne on nyt tuollaiset ja tuollaisena pysyy. Toivottavasti joulupukki kelpuuttaa ne konttiinsa.Malli: Peruslapanen peukalokiilalla, omasta päästä
Lanka Dalegarn Falk -jämiä
Puikot: 3 mm

Nämä lapaset auttoivat tuhoamaan loputkin Falkin jämät. Lanka soveltuukin paremmin lapasiin, koska siinä ei ole polyamidivahvistusta. Erityisen iloinen olen päästyäni käyttämään tuon turkoosin kokonaan. Jee, enää se ei pompi silmille lankakorista!


6 kommenttia:

 1. Oi kun on ihanat värit noissa kaikissa!
  Heh, kauheita tuollaiset sattumukset. Purkaminen on ärsyttävää! Naurattaa ihan sikana se, että iloitset jämien käyttämisestä ja siitä, että pääset eroon jostakin väristä lankakorissa. Kun voin kuvitella, että se kori myös täyttyy ja jämiä kertyy saman tien lisää, ei niistä pääse kumminkaan ikinä eroon, sellaista se neuloosi on :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin niitä kertyy : ) Mutta ei turkooseja enää koskaan, luulisin. Tai ei ainakaan tänä syksynä ; ) Ihme inho tuli sitä kohtaan yhtäkkiä.

   Mutta joo, vaikka lankakorin haluaisi olevan kuinka harmoninen, ei se todellisuudessa kuitenkaan ole sitä. Tosin kun on monta koria, niin niitä voi järjestellä kivan värisiksi.

   Purkaminen on yleensä mulle ihan kivutonta, jos se siis tapahtuu langasta vetämällä. Mutta tämä ei toiminut niin, vaan sitä langanpäätä piti pujotella toisten lankojen läpi. Phuuh!

   Poista
 2. Olet tehnyt tosi kauniita neuleita, katsoin noita aiempiakin postauksia. Minulle olisi hyvin kelvanneet sukat joiden varret eivät ole ihan yhtä pitkät :) Upeita värisointuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, syysneuloosi on nyt pahimmmillaan. Niin, eipä se parin sentin ero olisi varmaan käytännössä haitannut, mutta olin niin järkyttynyt moisesta virheestä, että se oli pakko korjata.

   Poista
 3. Olitpa sitkeä, kun jaksoit purkaa ja tehdä uudestaan. Kauniita tuli syysraidoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti : ) Sitkeys oli kyllä koetuksella, mutta jonkin sortin perfektionistina ei voinut muutakaan. Viime aikoina on tullut muitakin eri kokoisia sukkia ja lapasia, mitä lie virusta liikkeellä nyt.

   Poista