15. syyskuuta 2014

Paluu pihalle


Viikonlopun ihanat säät houkuttelivat nauttimaan syyspihan tuoksuista ja tunnelmista. Syysvuokon kukat ovat aivan vastustamattomia! Ja nuo pullukat nuput!
Viime vuoden syysaleista hankin ensimmäiset syysvuokkoni, mutta ne ikävä kyllä kärsivät talvesta pahoin. Toinen kuoli kokonaan, toinen kasvatti pienet lehdet, mutta ei varsia saati kukkia. HongKongista löysin keväällä tilalle uusia, tosin hieman eri lajia.Kukkakärpänenkin tekee tuttavuutta syysvuokon kanssa. Tämä hassu daalia ehti vielä hyvin kukkia tämän kesän puolella. Omituisen erikoinen hörsö, mutta persoonallisella tavalla kaunis yksilö : )Toinen kaunis yksilö vartioi mansikkamaata. Hörsöhän tuokin vähän on. Eilen naapurin chihu-pentu laittoi Ellin järjestykseen ja nuhteeseen murisemalla ja hennosti haukkumalla aidan takana. Elli oli menossa takapihalle, mutta murinat kuultuaan jähmettyi hetkeksi ja pakeni tulosuuntaansa.Sisällä on myös mukavaa, ainakaan kukaan ei murise.
12 kommenttia:

 1. Aaah syysvuokkoja! Ne ovat oikukkaita, minulla on ensimmäinen istuttamani ihan reipas vuodesta toiseen, mutta sittemmin istutetut ovat kuivuneet, paleltuneet, kuka mitäkin, en edes tiedä. Nyt on tulossa uusi satsi hopeasyysvuokkoja Viherpeukaloilta :-)
  Ihana hassu Elli myös! Niin on uskottava ilme viimeisessä kuvassa, että en minä vaan uskaltaisi Ellille alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hopeasyysvuokot kuulostaa jännittäviltä! Toivottavasti ne ovat pitkäikäisiä!

   Poista
 2. Kauniita syysvuokkoja! Taitavat tosiaan olla oikukkaita, sillä viime syksynä alesta ostamani ovat kadonneet tyystin.
  Elli varmasti tiesi, että naapurin chihu-pentu haluaa olla olevinaan ja siksi Elli pakeni paluusuuntaan. Elli ei viitsinyt loukata pennun koirantunteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti syysvuokot siis kannattaa istuttaa keväällä, täytyypä muistaa jatkossa.

   Joo, mä luulen kanssa, että Elli tiesi mistä oli kyse. Jännä nähdä, miten nämä kaksi käyttäytyvät, jos kohtaavat joskus ihan kasvotusten.

   Poista
 3. Kauniit kukat ja vielä kauniimpi kissa!

  VastaaPoista
 4. MIten upea kuva Ellistä poseeramassa tuossa alimmaisessa kuvassa. Tosi onnistunut otos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välillä onnistuu tuollaiset. Harvoin oikeastaan saa kuvaan kissan luonnollisinta ilmettä. Tuntuu ainakin, että Elli jopa vähän väistelee kameraa aikä ainakaan kovin usein katso suoraan kohti. Sit jos houkuttelulla saa katseen kameran suuntaan, se on jotenkin epäluonteva "mulkaisu".

   Poista
 5. Ihastuttavat syysvuokot ♥. Chihuna en kissalle hirveesti ärisisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, taitaa koiruli jäädä kokonsa puolesta kakkoseksi ihan ikuisesti. Hyvä, että Elli tuntui sihtautuvan ärisijään lauhkeasti. Olisi vähän kurjaa, jos tulisi tappelu.

   Poista
 6. Oi kuinka Elli on kaunis. Kuten myös syysvuokot ja daaliat.

  VastaaPoista