26. syyskuuta 2014

Alkusyksyn sukkaset

Tänä vuonna olen aloittanut sukkatehtailun hyvissä ajoin joulua varten. Tarkoitus on myös käyttää mahdollisimman paljon jo olemassa olevia lankoja, tosin muutaman kerän olen ihan varta vasten ostanutkin. Yksi niistä on tämä erittäin hyvälaatuinen Miniraggi, jonka värit puhutteli jotenkin erityisesti.Lanka: Järbo Garn Mini Raggi
Malli: Muuten perussukka, mallineule näistä kämmekkäistä
Puikot: 2,5 mmNäihin tivolimaisiin sukkasiin upposi kaikki kirkuvanväriset Falkin jämät. En alkanut kikkailemaan ohuemmilla raidoilla, vaan ronskisti tein niin leveät, kun lankaa vaan riitti.

Lanka: Dalegarn falk
Malli: Perus, helmijoustimella, nauhakavennus
Puikot: 3 mm
Ravelryssä: Tutti Frutti Socks Tämä väriyhdistelmä on ollut mielessä jo ainakin vuoden, nyt siitä viimein syntyi sukat. Ei näistä väreistä tule mitään muuta mieleen, kun Trio-jäätelö ja voimakkaat flashbackit lapsuudesta. Kai tuota jäätelöä vieläkin myydään, mutta syökö sitä enää kukaan?

Lanka: 7 veljestä
Malli: Tosi perus, ranskalainen appelsiinikantapää, sädekavennus
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Trio Ice Cream socks
Kaapin perukoilta löytyi vähän epämääräisen oloista mustaa lankaa, jonka epäilen olevan Nallea. Päädyin tekemään lyhyet sukat, jotta lanka riittää. Ja tietysti löysin neulomisen loppuvaiheessa toisen nöttösen samaista mustaa. Resorin karkkilanka on tanskalaista ruokakauppalankaa, jonka nimeä en muista. Perheen nuoriso teilasi resorin suoralta kädeltä omituiseksi ja rumaksi, mutta musta se on ihan hauska yksityiskohta.

Lanka: Novita Nalle + random tanskalainen
Malli: Lyhyt sukka, tiimalasikantapää
Puikot: 3 mm
Ravelryssä: SneakersKesällä valmistui nämä nustavalkoiset Tigerin sukkalangasta. Vähänhän tuo on karheaa lankaa, mutta kerä hurmasi taas sävyillään. Pätkävärjätyistä ehkä kuitenkin siedettävin väriyhdistelmä tämä ; ) En tajua, miten onnistuin neulomaan toisen sukan paljon isommaksi kuin toisen, kokoeroa on ainakin sentti leveydessä ja pituudessa! Pitää yrittää kostuttaa ja muotoilla niitä jotenkin.

Lanka: Tigerin sukkalanka
Malli: Rise and Shine
Puikot: 2,5 mm


10 kommenttia:

 1. Huokaus, miten kauniita sukkia. Tivoliversio on suosikkini, noilla kirkastuu synkempikin talvipäivä. Hienosti kuvatut puikkojen tuotokset kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset : ) Itse asiassa kuvista vastasi tällä kertaa poikani, sillä mun oli toimittava mallina sukkien koon takia. On hauska keksiä uusia kuvauspaikkoja, ulkoakin varmaan löytyisi kivoja.

   Poista
 2. Ihania! Ja erittäin söpö esittelijä. Ellinkarvapallo on erittäin suosittu! Edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elli haisteli sukkaa tarkkaan, mitä lie aromia oli siinä. Kiva, että aromit on pallerossa tallessa ja että se on kiva lelu : ))

   Poista
 3. Kauniita sukkia. Trio-jädeähän nuo ovat ja kyllä, minä syön aina silloin tällöin trioa. Jostain kumman syystä minulla toinen sukka tuppaa tulemaan hyvinkin helposti pienemmäksi. Taidan olla sen suhteen liian hätäinen saamaan työn valmiiksi. Miten ananas- ja ristiinvahvistettu kantapää eroavat toisistaan? Näyttävät samannäköisiltä. Vai puhunko taas läpiä päähäni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ristiinvahvistettu on varmasti se virallinen nimi. Mulle on vaan jäänyt mieleen appelsiini/ananas jostain, joku varmaan kuvaili pintaa joskus appelsiininkuorimaiseksi. Rakkaalla lapsella monta nimeä : ) Joskus on tosiaan kiire tehdä toinen sukka, ja kun mallikin on sitten toisen kohdalla tutumpi, tulee käsialasta helposti liian tiukka. Ja tietenkin kokoeron huomaa vasta valmiista sukasta, niin ettei raaski purkaa. Noitakin mittailin toisiinsa koko ajan neulomisen edetessä, mutta en vaan huomannut kokoeroa. Höh.

   Poista
 4. Oooo - miten tuottelias olet ollut ja niiin kauniita. Itsekin tässä mietin, että joululahjoja PITÄIS... Saispas aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkoneuloosin kourissa täällä ollaan ihan tosissaan : ) Jouluun on onneksi vielä ihan hirmu pitkä aika, hyvin ehtii aloitella myöhemminkin!

   Poista
 5. Upeita sukkia. Ja toi toinen kuva ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Puskevasta kissasta ei vaan millään saa tarkkaa kuvaa, sellaisia lähes tarkkoja vaan.

   Poista