5. maaliskuuta 2014

Siemeniä ja muita tuliaisia


Tavallisia ruokakauppoja Manhattanilla ei tuntunut hirveästi olevan, mutta lähes vahingossa löysimme Penn Stationilta ison kolmikerroksisen Kmartin. Sisäänkäynti oli todella huomaamaton. Ostimme kilokaupalla karkkia (tuliaisiksi, muun muassa), enkä myöskään päässyt puutarhaosaston ohi ilman ostoksia. Siemenet oli juuri aseteltu hienosti telineisiinsä ja koitin bongailla joitain vähän erilaisempia lajikkeita. No, herneet varmaan ovat ihan peruslaatua. Olen laiska ja huono esikasvattaja, niinpä päädyin etupäässä suoraan maahan kylvettäviin. Auringonkukkia kannattaisi ehkä kuitenkin vähän esikasvattaa, jotta kukinta varmasti ehtisi.
Noista kasvuvyöhykkeistä voi nyt sitten arpoa Etelä-Suomen oloja vastaavan. Varmaan tuo sininen alue? Muutamien siementen alkuperämaa oli itse asiassa Hollanti, en huomannut sitä kaupassa.Kaupasta oli toki ostettava myös vähän langanvärjäysainetta ;)
Joitakin ihkulankoja löysin muutamasta superihanasta lankapuodista. Tämä super-superpaksu lanka on tarkoitettu tyttärelle tulevaan Hungergames -kauluriin, siis sellaiseen jota Katniss käytti Vihan liekit -elokuvassa. Niin paksua tavaraa tuo on, että sitä neulotaan siroilla 15 ja 20mm:n puikoilla. Käsiparat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti