5. marraskuuta 2013

Marraskuun värit


  

Ai mitkä värit? Marraskuuhan on maailman rumin ja ankein kuukausi. Eilen kuitenkin ennen auringonlaskua valaistus oli jotenkin taianomainen. Sateen jälkeen aurinko yritti näyttäytyä ohuen pilviverhon takaa ja koko maailma oli lämpimän keltainen. Nappasin kameran ja otin kuvia pihalta niistä kohdista, joissa vielä oli jotain värillistä.

 

Morsionruusu on tähän vuodenaikaan melkoisen kaunis. Kiulukat ovat ruskeita ja lehdet hehkuvat kultaisina.


 


Kun ostimme järjestelmäkameran muutama vuosi sitten, samalla ostimme myös makro-objektiivin. Liian laiskasti olen sitä käyttänyt, mutta eilen tajusin kokeilla sitä ja yllätyin iloisesti. Sen valovoima on ihan eri kuin normiobjektiivin. Ja ihan oikeasti olisi korkea aika opetella kunnolla käyttämään tuota kameraa ja alkaa tajuamaan jotain aukoista ja valotuksista ja kaikista niistä jutuista. Se voisi olla vaikka ensi vuoden tavoite, tällainen armollinen aikataulu ;)Keijun- ja haltiankukat ovat ihan yhtä hehkeinä kuin kesälläkin. Ei ihme, että niitä käytetään paljon myös syysistutuksissa!Mansikan lehdet pitävät vielä kiinni väreistään. Mikä kauniiden sävyjen runsaudensarvi!Karhunvatukassa on yksi individualistinen syyslehti, muut vielä enemmän tai vähemmänn vihreitä. Tämä yksilö on istutettu tänä kesänä ja muutaman marjan se jo tuotti. Ja miten herkulliset marjat! Makeat ja mehukkaat. Eikä ole piikkejä :)

6 kommenttia:

 1. Se onkin jännä juttu, että kameran linssin läpi NÄKEE maailman. Yksityiskohdat, värit ja valoleikit.
  Hienoja kuvia!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Koin ihan valaistumisen

   Kiitos :)!

   Poista
 2. Oi, en ollut tiennytkään morsionruusun olevan noin syysihana. Tykkään itse hirmuisesti juhannusruusun mustanpuhuvista kiiltävistä kiulukoista, niissä on tyylikkyys huipussaan. Ja juhannusruusussakin taitaa olla vielä syysvärisiä lehtiä kiinni.
  Mukavia makroiluhetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tänä syksynä tuo meidän piskuinen ruusu näyttää kaikkein kauneimpia sävyjään. Olisko vaan hyvä tuuri sijainnin ja säiden suhteen ollut? En muista edellisvuodelta, että minkälainen oli.

   Makroilua jatketaan aivan varmasti : )

   Poista
 3. Ovat ihan sinun värejäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne taitaa olla : ) Uutena ihastuksena mulla on harmaa, josta en koskaan luullut oppivani tykkäämään.

   Poista