6. maaliskuuta 2013

Varpaista aloitetut valmiina


Sukkakurssilla aloitetut varpaasta varteen sukat ovat nyt valmiit! Kantapääksi tein Mittatilauspolvareiden (Ullasta) ohjeen mukaisen kantapään ja siitä tuli ihan siisti, tosin vahvistamaton.Varteen tein Toscana -kuviota, jonka ohjeen jäljensin kurssilla kirjasta "Varpaista varteen, neulo kahdet sukat kerralla". Kuvio ihan kiva, mutta jokseenkin tylsää naulottavaa. Se myös kinnasi aika lailla kuvion luonteesta johtuen (kolmen silmukan nostoja neljän kerroksen ajalla, ei siis mikään ihme), vaikka lisäsinkin paljon silmukoita ekalla kerroksella. Liian tiukkoja varsista ei kuitenkaan onneksi tullut. Loppuun laitoin vielä ´tyttöreunan´.

 


Tekniikasta innostuneena aloitin jo ekana kurssi-iltana toisetkin sukat samalla tavalla, mutta paksummalla langalla (7 veljestä Polkka, puikot 3,5). Kunnianhimoinen tavoitteeni oli käyttää koko kerä ja varressa lankaa vaan riitti ja riitti. Löysensin tiheyttä, lisäsin silmukoita ja tuloksena oli pöhkön näköiset trumpettivarret. Istuu kuitenkin jalkaan hyvin ja toimii vielä paremmin käännettynä.En oikein tiedä, mitä mieltä olisin tuosta Polkasta. Aluksi se tuntui kauniilta, ja onhan tuossakin langassa kivat sävyt. Kuitenkin lopputulos on vähän liian sekava. En siis tykkää hirveästi kokonaisuutena. No, tulipahan tehtyä.

6 kommenttia:

 1. Minustakin kaikki kuvioidut seitsemätveljekset näyttävät aina kerällä paremmilta kuin valmiina neuleena.

  Mutta olet sä kyllä tuottelias! Hurjalla tahdilla syntyy koko ajan uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vimmaisesti on neulottava kun on vielä talvea. Tai no joo, taidan mä kesäisinkin villasukkia vääntää...

   Poista
 2. Tulipahan tehtyä :-D Neulominen on juuri sellaista, ettei ikinä tiedä tasan mitä tulee, ellei tee jotain samalla tavalla kuin ennen tai tarkalleen ohjeen mukaan samasta langasta kuin kuvassa. Toisaalta siinä piilee ehkä harrastuksen koukuttavuus, ainakin tällaiselle vaihtelunhaluiselle ja sattumista iloa saavalle ihmiselle.
  Vihreissä on todella kaunis väri ja kuvio varressa! Ja sukkiahan tarvitaan aina, vähemmän suosikitkin tulee aina käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat tosiaan tekee aina kauppansa. Yllätyksellisyys on monesti plussaa ja matkan varrellakin voi tulla ahaa -elämyksiä. Silloin jos lopputulos on hyvä odotuksista huolimatta niin tunne on mahtava :) Nyt on työn alla villatakki enkä yhtään kyllä tiedä, mitä siitä tulee... Tai tuleeko mitään.

   Poista
 3. Kauniita sukkia! Niitä tuntuu syntyvän varsin nopeaan tahtiin. Minusta nuo Polkatkin ovat kauniit eikä levottomuus haittaa, johtuu ehkä siitä, että mul on levottomat jalat, levottomat jalat .... ja joskus myös kädet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levottomat sukat levottomiin jalkoihin : ))

   Poista