14. maaliskuuta 2013

Please, kevät...


Nyt alkaa mitta täyttymään tuohon talveen ja pakkaseen (aamulla -21!!), että on otettava järeämmät keinot käyttöön ja kaivettava esiin vähän kuvia viime keväältä. Omalla kohdallani tämä pitkittynyt talvi aiheuttaa vain  ahdistusta, apaattisuutta ja muuta epäelämää. Iloa ei saa niinkuin mistään. Tai no jospa näistä kuvista hiukan :)Viime keväänä pihalla oli montakin mittavaa urakkaa, joista yksi näkyy tässä. Takapihalla terassien välisellä viheralueella kukoisti pikkutalvio ja vuohenputki. Seassa vähän saniaista, mustikkaa (!) ja yllättäen käynnöskuusamaa. Ihan ensiksi riivin pois kitukasvuiset vuorimännyt ja ruman alppiruusun.Muutaman viikon päästä näytti jo tältä, osassa penkkiä. Oikealla ylhäällä näkyy vielä tunkeilijoita, jotka tapansa mukaan puskee esiin terassilautojen välistäkin.

Puutarhan toisena kevänä on kiva katsoa, mitkä perennat viihtyy missäkin ja mitkä tulisi siirtää. Ja väleihin mahtuu varmaan uusiakin. Luvassa tänä keväänä on paljon talon eri osien ulkomaalausta ja rapsuttelua sekä mm. terassin laajennusta. Kunhan se kevät näyttäisi edes pieniä merkkejä tulemisestaan, huoh...Voisin oikein mielelläni tehdä Ellit ja hypätä pahvilaatikkoon talvea piiloon.


6 kommenttia:

 1. Juu, tai sitä voisi laittaa itsensä pahvilaatikkoon ja lähettää jonnekin missä on kevät. Tämä jäiseksi klimpiksi mennyt piha joka ei vaan millään ala sulaa aiheuttaa ihan justiin samanlaisia tunteita kuin sinulla, aaargh! Mielellään en narise, kitise, valita ja marise, mutta mitta alkaa vähitellen olla kukkuroillaan...
  Voi hiisi! Voi piru, voi Örkki, voi... voi... Darth Vader!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, vielä parempi laittaa laatikko matkaamaan jonnekin lämpimään! Mäkin oon yrittänyt olla ahdistumatta, kun tuolle säälle ei pieni ihminen mitään mahda ja valitus ei oikeastaan auta, mutta kyllä se vaan on myönnettävä että se mielialaan vaikuttaa. Pöh. No jospa kuukauden päästä olis lumet jo vähentyneet!

   Poista
 2. Tämä kova yöpakkasten ketju imee kyllä mehut! Aamulla, kun lähdin koiran kansa lenkille klo5.30 pakkasta oli -24. Ihan meinasi tassut ja nassu jäätyä. Onneksi kotona pääsi heti kuumaan suihkuun (kerrankin ehdin ensimmäiseksi).

  Mulla on edessä sama terassinedustan mylläys. Perennapenkin kasvit ovat kasvaneet jo niin, että tarvitsevat jakamista. Tätä olenkin odottanut. Pääsen luomaan uutta penkkiä tyhjästä. Tuskin malttaisin lumien sulamiseen odottaa :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ollut hirmu kylmä :/

   Kukkapenkkien mylläyksessä on kovasti hommaa, mutta lopputulos on usein kaiken vaivan arvoinen ja työ palkitsevaa! Toivottavasti pääsee pian mylläämään, toukokuussa viimeistään (kun tuo ikirouta suvaitsee tuosta sulaa...)!

   Poista
 3. Niiiin kevättä kaivataan täälläkin.Vaikka yritän tolkuttaa itselleni, että Ihan kivaa aikaa tääkin on. joo. Tahtois niin jo nähdä vähän uutta vihreää tai edes haravoida pihaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, jo vähän lämpimämmät ilmat antais toivoa keväästä. Mutta kyllä se sieltä tulee! Ruoho ja haravoiminen, ahhh!!

   Poista