22. heinäkuuta 2020

Museohaasteen tekeminen jatkuu, kohdat 5 ja 25

Teimme kotimaassa pienen reissun, jota olimme suunnitelleet jo ennen korona-aikaa. Maaliskuisen Brasilian-matkan takia emme olleet aikeissakaan lähteä ulkomaille kesällä, joten tämä meni oikein hyvin näin. (Laitan varmaan jossain vaiheessa Brasilian kuviakin tänne : )

Ihanaa, kun museoihin taas pääsee! Oli jo kova ikävä niitä ja museohaastetta. 

Reissumme suuntautui Pohjanmaalle, mutta ensimmäinen pysähdyksemme oli Porissa. Siellä tutustuimme Juseliuksen mausoleumiin ja ehdimme myös Satakunnan museoon, joka on museokorttikohde. Museo oli kivasti modernisoitu ja sopivan kompakti. 

Siellä oli helppo tehdä museohaasteen kohta 5: Etsi museosta ryijy, nyplättyä pitsiä ja rukinlapa.

Ensimmäisen kuvan kansallisromanttinen ryijy on Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema, kuten on helppo arvatakin. Se on sijainnut satakuntalaisen maakuntahengen yllpäitäjien, kirjailija Maila Talvion ja kielitieteilijä Jooseppi Julius Mikkolan Helsingin Meilahdessa sijainneessa Laaksola -kodissa. 
Rauman pitsiä, tämä ei enempiä esittelyjä kaipaa : ) On vaan uskomatonta, että nuo puolat on mahdollista pitää järjestyksessä ja vielä muistaa, miten mitäkin liikutellaan.
Rukinlavat ovat vakiokalustoa monessa museossa.Tämä ihana kauppa aiheutti sellaisen ajatuksen, että olisipa kiva olla tuollaisessa paikassa töissä!Kankaita ja lankojakin oli tarjolla! Siispä museon haasteen kohta 25: Etsi museosta työ, jota olisit halunnut tehdä, jos olisit syntynyt ainakin 100 vuotta aikaisemmin.4 kommenttia:

 1. Olisipa todellakin ihanaa olla puotipuksuna tuolla! Kiva tämä haaste, mukavaa, että tämä nyt jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina päässä ja siniruudullinen essu, todennäköisesti! Ihanaa, että tuollaisia paikkoja on edes museoissa vielä.

   Poista
 2. Vuosi sitten 92-vuotiaana kuollut raumalainen tätini hallitsi tuollaisilla puolilla pitsin nypläämisen. Tädin nypläystyyny on yhä tallessa serkullani.
  Kiva haaste, joka lisää museokäynteihin annoksen uudenlaista kiinnostavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa vähiin käydä nypläystaitoiset mummut ja tädit, mutta onneksi on kai nuorempiakin taitajia. Tähän haasteeseen on ollut kiva tarttua. Vaikka siinä on vähän "suorittamisen" makua, se on positiivista ja inspiroivaa. Monta postausta on vielä tulossa : )

   Poista