10. tammikuuta 2020

Museohaasteet 2,12 ja 23
Loppiaisena löysimme Helsingistä kaksi avoinna olevaa museota, Amos Rexin ja Helsingin kaupunginmuseon.

Ensimmäisessä oli Birger Carlstedtin näyttely "Kultainen kissa". Tuon niminen ravintola oli Helsingissä 1920 -luvulla, mutta kieltolain takia se ei pysynyt pystyssä kuin muutaman vuoden. Carlstedt suunitteli sinne sisustuksen.

Hauskasti Amos Rexiin oli pystytetty oikea kahvila, jota koristivat kullanväriset kissapatsaat ja astioiden kilinä toi kivaa tunnelmaa muuten hiljaiseen museoon.


Taiteilijan alkukauden työt olivat täynnä väriä.


Hauska ompeluaihe : )

Tämä työ, "Uponnut katedraali" sisältää viittauksen Debussyyn. Siitä saimme siis museohaasteen kohdan 2: Etsi teos, joka viittaa johonkin muuhun teokseen esim. toiseen taideteokseen tai kirjaan.Taiteilijan myöhemmässä tuotannossa värejä löytyy edelleen, mutta tyyli on muuttunut.


Matto on myös Birger Carlstedtin suunnittelema.
Toisessa käyntikohteessamme, Helsingin kaupunginmuseossa aihe vaihtui radikaalisti. Kävimme katsomassa näyttelyn "Pullopostia Kurvista"

Johan Knut Harju (1910-1976) oli laitapuolen Lönnrot, sillan alusten tarkkailija ja katuelämän määrätietoinen tallentaja, jonka muistikirjat avautuvat yleisölle ensimmäistä kertaa Pullopostia Kurvista -näyttelyssä.

Esillä oli Harjun tarinoita ja kuvituksia, joita elävoittivät aiheeseen sopivat lavastukset.


Näyttelyn aihe on niin erikoinen, että se taitaa sopia tähän haasteen kohtaan:

12. Vieraile mielestäsi vaikeaa tai tabuna pidettyä aihetta käsittelevässä näyttelyssä.

Lasten museon puolelta löytyi lapsuudesta tuttuja esineitä ja melkein samanlainen nukkekoti, joka oli rakkain leluni pienenä. Tapetit olivat talossani samanlaiset kuin kuvassa, mutta ruskeat muoviosat osat olivat minulla valkoiset.

23. Etsi museosta lapsuudestasi tuttu esine.Museohaasteen villiinnyttämät suuntaavat seuraavaksi Hämeenlinnaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti