5. tammikuuta 2020

Museohaaste alkaa!
Tehtiin tässä puolivahingossa yksi uudenvuodenlupaus, kun mentiin villiintymään museohaasteesta.  Tai siis minä villiinnyin haasteesta, mies muuten vaan museokortista. Kumpikin siis hyvin innoissaan tästä, suunniteltiin jo kesälle reissuja lähelle ja vähän kauemmaksikin.

Aloitettiin urakka Kuusisaaren Villa Gyllenbergistä. Luin vähän huolimattomasti museohaasteita ja bongasin sieltä kohdan, jossa valitaan museo erillisestä näyttelyt -listasta. Sieltä löytyi tämä villa ja sen joulunäyttely, jossa on esillä 50-luvun joulu. Minulta jäi kuitenkin huomaamatta haasteesta ohje, että valitse sokkona.  Tätä nimenomaista haasteen kohtaa emme siis nyt toteuttaneet, mutta kohta 1 tuli kyllä tehtyä: Tee julkinen uudenvuodenlupaus: kuinka monessa museossa aiot vierailla vuoden 2020 aikana

Maltillisesti asetimme tavoitteeksi 30 museota, mutta haasteen kaikki 50 kohtaa ajattelimme silti suorittaa. Haasteissa on sellaisia, joissa etsitään sama esine kolmesta museosta tai vertaillaan kahden eri taiteilijan tyyliä. Menevät siis osittain lomittain joka tapauksessa.Villa Gyllenbergissä on villa-osan lisäksi taidemuseo-osa, joka on liitetty villaan myöhemmin. Gyllenbergit keräsivät taidetta ja esim. Schjerfbeckin töitä heillä oli 26 kpl.
Tämä ihana "Orvokit japanilaisessa maljakossa" oli yksi niistä.


Löysimme myös mieheni esi-äidin miehen, turkulaisen Ragnar Ungernin työn. Meiltä löytyy kotoa muutama hänen tyttärensä Ulla Ungernin maalaus ja lisäksi olen kehystänyt pikkumaalauksia, joita Ulla on lähettänyt appivanhemmilleni joulukortteina.

Turusta löytyy varmasti lisää Ragnar Ungernin töitä, sinne teemme yhden kesäretken ihan varmasti.Villan puoli oli todella kaunis ja sinne rakennettu joulunäyttely hieno. Eniten kaikista museoista tykkään juuri tällaisista kotimuseoista ja niiden tunnelmasta.Marsipaanista tehdyt herkut notkuivat pöydillä muiten leivonnaisten kanssa.


Joulukuusessa oli ihania, vanhoja lasikoristeita ja lumena oksilla oli pumpulia.Villa Gyllenberg on kaunis ja jyhkeä ja hienolla paikalla meren välittömässä läheisyydessä. Kesälläkin varmasti ihana!

Loppainen osuu harmillisesti maanantaille, jolloin suuri osa museoista on kiinni. Koitamme silti löytää muutaman auki olevan : )4 kommenttia:

 1. Onpa kiva haaste ja ihana tosiaan tuo Gyllenbergin kalustettu puoli! Tulee olemaan todella mukavaa myös ruudun tällä puolen nähdä paikkoja, joissa käytte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli tosi ihana! Yksi haasteen kohta on myös, että vieraile museossa, jossa haluaisit asua. Se olis sopinut tosi hyvin myös : ))

   Poista
 2. Kiva haaste. Museokortti tekee kyllä museovierailut huomattavasti helpommiksi ja houkuttelevimmiksi.
  Tuossa rakennuksessa asuisin mielelläni. Kotimuseot ovat mukavia ja jotenkin helpommin lähestyttäviä. Minullakin on pari hesalaista kotimuseota, joissa on tarkoitus tämän kevään aikana käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidekoti Kirpilä varmaan yksi niistä? Muutama vuosi sitten siellä vierailimme, mutta uudelleen voisi hyvin mennä : )

   Poista