5. syyskuuta 2019

Alkuvuoden neuleita
Kesätauon jälkeen on hyvä palata vähän ajassa taaksepäin ja esitellä muita alkuvuoden neuleita, kuin Sukka-Finlandia -sukkia.

Vuoden alkajaisiksi halusin tarttua johonkin ihanaan lankaan ja malliin. Ostin kesän (2018) Irlannin-reissulta pari kerää ihanaa merino-silkkiä (Townhouse Yarns Dame), jolle löysin Tampereen käsityömessuilta kaverin (Lilou Silky Fingering). Näistä kolmesta muodostui Shake it up, josta olin nähnyt monia tosi upeita toteutuksia Ravelryssä. Lanka on mukavan keveää ja värit suorastaan loistavat kummassakin langassa. Huivissa on kaikenlaisia kivoja mallineuleita, hiukan pitsiä ja patenttia sekä raitoja. Neulominen sujui mukavasti, mitä nyt lopussa silmukoiden poimiminen erilaisten mallikuvioiden reunoista oli hieman tuskaisaa. Valmis huivi on niin kiva, että nuo pikkuiset vastoinkäymiset unohtuu.
Joulupukki toi kaksi vyyhtiä petroolinväristä Malabrigo Sockia. Kahdelle vyyhdille sopiva malli oli Whitley Bay, joka oli sopivan simppeliä neulottavaa, mutta lopputulos on kuitenkin kiinnostava. Yksivärisiä huiveja kaipaa useinkin, monivärisiä on kuitenkin suurin osa. Kaikelle on paikkansa.Sukkakisan välitöinä syntyi muutamat muutkin sukat, taisi silloin sukatuttaa oikein kunnolla. Jo monet Squirclet on tullut tehtyä, mutta tällainen Ravelryn projekteissa näkemäni sukkaparin väritys ihastutti ja kun tuota kirjavaa Fabelia sattui olemaan käsillä, yhdistin sen vaaleansiniseen. Raikkaat tuli, annoin ystävälle lahjaksi.Lahjaksi meni myös oranssit Monkey-sukat, joista tuli kivan pirtsakat kevätsukat.Keväällä innostuin myös tarttumaan kauan säilömiini hahtuvalankoihin, niistä tuli huovutetut tumput. Ruskeat ja 


valkoiset.


Anoppi kaipaili tossuja ja sellaiset oli hirmu nopeat toteuttaa paksusta Dropsin Nepal -langasta. Ohjekin on Dropsin, nimeltään Highland Dew Slippers.Nämäkin tossut on Dropsin mallista (Snow Fairy). Näihin tuli vähän hassu muoto, ovat jääneet kaapin perukoille köllöttelemään. Mutta kohtahan tulee taas kylmä (no ei ihan heti onneksi vielä!), niin ehkä pääsevät käyttöön.

Kesällä ja nyt alkusyksyllä on tullut paljon neulottua, mutta keräilen ensin postauksiin keväällä valmistuneita. Pikkuhiljaa : ) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti